benim eski discover 125 te de terleme vardı, silindir blok arasındaki contadan terleme yapıyordu ,sıkıntı çıkaracak şekilde yağ eksiltmiyordu, olsun dedik garantiden yapılsın dedik, 1 hafta yattı motor sonuç daha çok terleme ve yağ eksiltme olarak geri döndü ,ciddi bir terleme yoksa, motoruna ellettirme, bir arkadaş yeni motor iste demiş, yorum yapmıyorum istenebilir de ama diğer dediğide mantıklı ,parçaların uyuşmazlığı varsa, istediğin kadar yeni conta yaptır ,genede kaçırır, yüzeyde pürüzlülük varsa traşlanması lazım, motorun iyi toplanması gerek, yoksa boşuna uğraşılmış olur, başıma gelen örneği yazdım ,birde yağ ve filtre değişiminde vidalar contalar gerekli itina ile sökülüp takılmıyor ,adam sanki kamyon lastiği bijonu sıkar gibi ,yağ boşaltma ve filtre vidalarını sıkıyor, yalama yaptırıyor yada contaları eziyor sonra kaçırmaya başlıyor ,benim 100 kere söktüğüm taktığım bijonu, somunu ,malesef bazı ustalar 1 kerede yalama yaptırıyor, elinin ayarları olmayan bazı ustalara bu laflarım, başıma geldiği için yazdım, kolay gelsin