Motorum 2-3 aydır yatıyor ve marş basmıyor

Merhaba, motorun yağ değişimini 6 ay önce yapmıştım ve 2-3 aydır da motoru kullanmıyorum. Marşa basınca ses geliyor fakat çalışmıyordu, aküsünü sarja taktım ama yine de çalışmıyor. Farlar yanıyor, marşa basarken ses geliyor çalışıcak gibi oluyor fakat çalışmıyor. Sorun bujiden kaynaklı olabilir mi? Acemiyim ve çok anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim. (Motor 2024 model sıfır pcx)

Son düzenleme:
Akünün sağlam olduğundan emin misin? Farklı bir akü takıp bir de öyle dene. Motorun daha çok yeni bujinin 1 yıl gibi kısa bir sürede bozulması bana oldukça garip geliyor.

Akünün sağlam olduğundan emin misin? Farklı bir akü takıp bir de öyle dene. Motorun daha çok yeni bujinin 1 yıl gibi kısa bir sürede bozulması bana oldukça garip geliyor.
hocam dün aküyü söküp bayiye götürdüm çok zayıflamamış dediler 2-3 saat sarj ettiler. Sağlamdır diye düşünüyorum. Marşa basarken farlar falan da gitmiyor zayıf değil gibi bilemedim

Allah Allah… O zaman servise baktırmanda fayda var. Sorun dediğin gibi bujide olabilir, farklı bir şey de olabilir. Bu şekilde ancak bu kadar destek olabiliriz sana.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Nerede okuduğumu hatırlayamıyorum. Ya motorumun el kitabı, yada akünün dökümanı. "Çalışmadığı süre 2 ay ve üzeri olursa yeni akü alınız". Bu yıl 5 ay yattı benim külüstür. Yeni akü almadım. Çünkü evde şarj edilerek bekledi. Yüzde 99 yeni akü alırsın.

bayi aküde sıkıntı olmadığını söyledi kontrol ettiler, başka bir sebep olamaz mı?

Motosikleti
XV250 - FZ6
Buji iridium buji ise, belki bujiden de olabilir. Iridium bujiler biraz hassas, çok durursa ya da ıslak kalırsa kolay bozulabiliyor.

Motosikleti
Forza 250
Aküden başka bişeyle ilgilenmek zaman kaybı. Şarj tutmayacak kadar bitmiştir. Yeni akü almanız gerek.

Bayideki kullanılan motorlardan birinin aküsüyle deneyin.Yani takviye veya şarj olmadan kullanılan bir motorun aküsünü sizin motora takın.

Ayrıca o motorun garantisi olması lazım. Bayi fikir vermesin işini yapsın.

bayi aküde sıkıntı olmadığını söyledi kontrol ettiler, başka bir sebep olamaz mı?
Ucuz yollu bir avometre alıp aküyü ölçün avometre üzerinde ki Volt ayarını doğru girmeyi unutmayın yoksa saçma sapan değerler çıkabiliyor . Marş basarkende gelen Voltu kontrol edin bu şekilde sıkıntı aküde mi nerde diye anlayabilirsiniz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayret benzinle ilgili kimse yorum yapmamış,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2-3 ayda benzine bir şey olmuyor.
Ben kış başı depoyu fulleyip otoru öyle bırakıyorum, mart sonu tam 6 ay geçmişken tek marşta çalıştı motor, sonra o benzinle İstanbul'a gidip geldim 400km yol yaptım, tekrar geri dönünce fulledi depoyu yine 2 haftadır yatıyor, fırsat olmadı gezmeye.

Ya kimsede yanma odasına benzin geliyormu diye tahmin yürütmemiş,karbüratörsüz motorlarda enjektör sistemi olduğuna göre bence benzin akısışında sorun var gibi geliyor, oktanında kısa zamanda herhangibir eksiklik olmazda akış tazyiki varmı yokmu ona bir bakılmalı,

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ya kimsede yanma odasına benzin geliyormu diye tahmin yürütmemiş,karbüratörsüz motorlarda enjektör sistemi olduğuna göre bence benzin akısışında sorun var gibi geliyor, oktanında kısa zamanda herhangibir eksiklik olmazda akış tazyiki varmı yokmu ona bir bakılmalı,
motor yatmış deyinde benzin durunca bozulur dedin sandım abi pardon.
Haklısın, ebnzin pompasında ya d ayakıt sisteminde başka bir yerde sorun olabilir. ya da akü zayıfsa marş basıyor gibi görünür ama benzin pompsı tam çalışamıyor olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar