Motoru yurtdışına çıkarmak?

Evet arakadaşlar Soruma dikkat edin. Motoru yurtdışına çıkarmak göndermekten bahsediyorum. Yani motorla yurtdışına nasıl gidilir değil sorum. Kendim uçakla gidip motorumu havalimanı gümrük vs yerden teslim alıp ülke içinde gezmek istiyorum. Mesela balkan turu için motoru nakliye ambar uçak kargo losijtik gibi şeylerle üsküpe göndersem ,oraya kendim uçakla gitsem, motoru alıp makedonya kosova romanya sırbistan rusya belarus ukrayna gibi; sınırları rahat geçebileceğim vizesiz ülkeleri gezsem, sonra motoru tekrar geri göndersem fena mı olur?Bu daha uzak farklı ülkeler için de olabilir. Eskiden istanbuldan ukraynaya araçlı gemiler vardı iyiydi de battı mı o firmalar noldu anlamış değilim. gerçi biraz uzun sürüyodu 32 saat filan :) neyse motoru sürücüsüz yurtdışına nakil etmek mümkünmüdür? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. Bu arada duke 390 kullanıcısıyım

Sana da mantıklı gelir mi bilmem ama bence en iyisi vizesiz girebildiğin ülkeler de motor kiralamak üstüne üstlük motoru nerde bırakırsan bırak kendileri alan bir çok kiralama şekli mevcut. Neden mi ? Çünkü sen motoru her göndermek istediğin de senin bulunduğun ülkeye geç gelme ihtimali var ikincisi ise her ülkenin kendi sigortasını yaptırmak zorunda kalabilirsin. Bir çok kargo firmasıyla bir çok kez tartışma içerisine girebilirsin motorunda bir sıkıntı oluşma ihtimaline karşı.

Sana da mantıklı gelir mi bilmem ama bence en iyisi vizesiz girebildiğin ülkeler de motor kiralamak üstüne üstlük motoru nerde bırakırsan bırak kendileri alan bir çok kiralama şekli mevcut. Neden mi ? Çünkü sen motoru her göndermek istediğin de senin bulunduğun ülkeye geç gelme ihtimali var ikincisi ise her ülkenin kendi sigortasını yaptırmak zorunda kalabilirsin. Bir çok kargo firmasıyla bir çok kez tartışma içerisine girebilirsin motorunda bir sıkıntı oluşma ihtimaline karşı.

maalesef motor kiralamak çoğu ülkede yok. italya ya da fransa olursa istanbuldan ro ro gemileri kalkıyor. onlar senin adına götürüyolar motoru. fakat vize schengen ıvır zıvır bi sürü iş. ayrıca insanın kendi motorunu sürmesi kadar tatlı bir şey yoktur sanırım. ben kosova ve makedonyaya gittim oralarda yok motor kiralama mesela. sigorta olayı zorlamaz bence yeşil sigorta geçerli olur her yerde diye düşünüyorum. Pegasus muydu neydi bi kolaylık yapmıştı bi ara müşterilerine. Hala varmı bilmiyorum. Sen gitmeden bir süre önce arabanı veriyosun uçak firmasına, onlar araç taşıyan tırlara yüklüyolar, (saatini ona göre ayarlıyosun tabi)sen indiğin havalimanında hop arabana binip devam ediyosun :) sonra tutmadı bu proje sanırım kaldırdılar. ordan esnilendim aklıma geldi benim de. motor yolculuğu kolay değildir sonuçta amaç gezmek yorulmak değil yani. teşekkür ederim

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
kardes denizciyim ve dediğin taşımacılıgı ancak ro-ro türü gemilerle yapabilirsin hatta ro-pax da sen de gidebilirsin gemiyle. Un ro-ro, Cenk Ro-ro, Ekol Lojistik, Ulusoy Sealines, Kalyoncu Denizcilik gibi firmalardan bilgi alabilirsin. Bu arada Cenk roro Zonguldak – Illichevsk hattında calısıyor ve Kalyoncu da Samsun Tuapse,Gelendzhik,Novorossiyisk Hattında calısıyor bi ara bilgi al istersen

kardes denizciyim ve dediğin taşımacılıgı ancak ro-ro türü gemilerle yapabilirsin hatta ro-pax da sen de gidebilirsin gemiyle. Un ro-ro, Cenk Ro-ro, Ekol Lojistik, Ulusoy Sealines, Kalyoncu Denizcilik gibi firmalardan bilgi alabilirsin. Bu arada Cenk roro Zonguldak – Illichevsk hattında calısıyor ve Kalyoncu da Samsun Tuapse,Gelendzhik,Novorossiyisk Hattında calısıyor bi ara bilgi al istersen

ustam çok teşekkür ettim. bu tür bilgileri internetten bulmak hiç kolay değil. aradığım tam olarak da buydu aslında. en yakın zamanda irtibat kuracağım kendileriyle. yazın başında inşallah bi tur yapacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:22 ----------

çok teşekkür ederim hocam. verdiğiniz bilgiler benim için değerli ancak bir de denizi ve doğal olarak limanı da olmayan ülkeler için ne yapılabilir acaba? bir lojistik firmasıyla gönderip sonra kendimiz gidip rahatça tr plaka bir motor ile dolaşabilirmiyiz?

Bunu diyen bizden degildir :) dermisim.. bunlarla ugrasmaya degmez, avrupada motor kiralari cok uygun... ya kirala yada evinin onunden marsa bas ve seyahata basla.. Ne demisler dunya turu atacagin ilk adim ile baslar...

Bunu diyen bizden degildir :) dermisim.. bunlarla ugrasmaya degmez, avrupada motor kiralari cok uygun... ya kirala yada evinin onunden marsa bas ve seyahata basla.. Ne demisler dunya turu atacagin ilk adim ile baslar...

çok haklısın ama ya gerçekleştirmek istediğin bir hayalin var ve sana schengen vizesi çıkmıyorsa :) anlaşılan ya çıkmayacaksın ya da bir yolunu bulup vize alıp 1 ay özgür olacaksın :) inşallah bu yaz istediğimi gerçekleştirebilirim

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
ustam çok teşekkür ettim. bu tür bilgileri internetten bulmak hiç kolay değil. aradığım tam olarak da buydu aslında. en yakın zamanda irtibat kuracağım kendileriyle. yazın başında inşallah bi tur yapacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:22 ----------

çok teşekkür ederim hocam. verdiğiniz bilgiler benim için değerli ancak bir de denizi ve doğal olarak limanı da olmayan ülkeler için ne yapılabilir acaba? bir lojistik firmasıyla gönderip sonra kendimiz gidip rahatça tr plaka bir motor ile dolaşabilirmiyiz?

Un roro istedigin yere götürüyor sanırım. Denizden sonra trenle götürüyor istenilen yere tanıtım filminde görmüstüm https://www.youtube.com/watch?v=QUIom_5DRjY

Un roro istedigin yere götürüyor sanırım. Denizden sonra trenle götürüyor istenilen yere tanıtım filminde görmüstüm https://www.youtube.com/watch?v=QUIom_5DRjY

:sunny:gemiden inip trene binmişler bu tırcılar da iyice rahatlığa alışmış valla :cherry: ben rota işini hallettim gibi. haydarpaşa - odessa ukrferry çalışıyor. 200 Dolar gidiş ücreti. Vize filan gerekmediği için basit bir kaç belge ile yola çıkabiliyosun. 32 saat sürüyor. istersen motoru teslim ediyorsun gemi limana ulaştığı saate sana uçak bileti alıyolar uygun fiyata. Kısacası burda işlerini bitirip 2 saatte odessadan kendi motorun ile seyahate hazır hale geliyosun :thumleft: sırasıyla --ukrayna belarus polonya slovakya macaristan romanya moldova odessa (motor teslim) uçakla istanbula. dönüş :)) vize sorunu yaşamadan çılgın bir rota çizdim valla. 20 gün yetermi henüz tam plan yapmadım ama bu yaz gerçekleştireceğim inşallah ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar