Motoru yıkıyorum ama ?

Jantlarda gri tozlar kalıyor napıcam ? Motoru yıkarken simsiyah gözüküyor ama kuruyunca belli oluyor ne yapmalıyım ?

(Sadece suyla yıkadım)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yıkadıktan sonra bezle kurulaman lazım , yoksa iz kalır normaldir.

Siyah jantın kaderi o da. Şükret yine. Balata tozlarını gri bir jantta nekadar iğrenç duruyor bir bilsen

jant-lastik-koruma.jpg

Yıkarken simsiyah gözüküyor ama kuruyunca toz kalıntıları kalıyor fotodaki gibi.Yıkarken sabunlasam mı acaba ?

Bu arada jant sapasağlam boyası felan 10 numara.

Motosikleti
Forza 250
Balata tozlarını demir tozu sökücü ile çözersin. Google'dan bakabilirsin , şişe fiyatları 60 lira falan. Uğraşır mısın orasını bilemem. Demir tozundan girip detailci olursun sonra. :)

Gerçi böyle küçük şeyleri taktığına göre sende de ufaktan detail sevdası var gibi. :cat: Ama pahalı bir hobi.

Balata tozlarını demir tozu sökücü ile çözersin. Google'dan bakabilirsin , şişe fiyatları 60 lira falan. Uğraşır mısın orasını bilemem. Demir tozundan girip detailci olursun sonra. :)

Gerçi böyle küçük şeyleri taktığına göre sende de ufaktan detail sevdası var gibi. :cat: Ama pahalı bir hobi.

Biraz var galiba :)
Ama o küçük detaylar bile motorun görünüşüne etki ediyor.

tahminim arkadaşın derdi şöyle, motoru yıkarken ıslanan jantlar temiz gibi görünüyor, kuruduğunda bakıyorsun ki bazı yerlerde kir çıkmamış
kötü duruyor. kendi kendine "lan iki saat motoru temizlemekle uğraştım jantların haline bak" diye söyleniyorsun ve canın sıkılıyor.
en azından bende böyle oluyor :)

zuluman dediğin gibiyse anladım, motoru yıkarken ilk önce su tutma sonra köpük tutma ve sonra yine su tutma yapışırsa iyice kirler kabarıp çıkmış oluyor.Bazı yağlı ziftli yerler için özel spreyler var bahausta vs.

2 yildir motoru ne yikadim ne yikattim. Recep İvedik gibi tozlu yerlerini ıslak bir bezle silip devam ediyorum

suya sabuna dokunun derlerya o misal, eline bezi alıcan ordan bir geçicen, öyle su ile toz mu gider,
konuyu bir anne abla ile de konuşabilirsin :) kendini profesyonel ellere bırak :)

Konuyla alakasız olarak sıcak havalarda sık fren kullandığınız zaman motoru hemen yikamayin diskler yamuluyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar