Saç şampuanı bir canlı varlık olarak bize zarar vermediği gibi motora da bir zarar vermez. Ama durulamayı çok çok iyi yapman lazım, yoksa köpük izi kalır. Ben neden köpürtme ihtiyacı duyulduğunu gerçekten anlayamıyorum, yani motorun her tarafı yağa mı batık, çok mu pis? Eğer öyle değilse, en güzeli sadece su ile yıkamaktır. Önce üzerindeki bütün toz zerrelerini atacak şekilde su dökmelisin. Ardından yumuşak bir süngeri kovadaki suya batıra batıra yavaş yavaş her tarafını süngerle çok bastırmadan, üzerinde yapışık çamur vs yi daha çok suyun etkisiyle atarak silmelisin. Sonra kuru bezlerle (kuru bezin en güzeli eski penye atlettir, eski atletini ikiye kes onu kullan, daha güzel bir bez bulamazsın) iyice silip kurulaman lazım. En son oynak parçalara wd40 sıkıp işi bitiriyorsun. (öyle kendin motor bloğuna mazot süreyim falan işlerine bence girme)
Zincire gelince, zinciri her yağlama vakti geldiğinde önce temizlemen zarar verir (zincirin oringlerine zarar verir). 2 ya da 3 yağlamada 1 defa önce temizlik yapmalısın. Temizlik için özel spreyler de var ama en güzeli gaz yağı diye biliyorum.