motoru yedekte çekmek

biz genellikle itiyoruz, çekmiyoruz :p
oldukça zor ve bi çoğuna göre tehlikeli gelebilir ama öğrenince bi o kadar rahat ve güvenli bi taktik olduğuna inanıyorum.. ;
ağrızalı motosikleti sağ önünüze alıp, sağ ayağınızla arka peg den itme şeklinde iilerletiyosunuz, oldukça esnek ve hızlı bir ulaşım sağlamış oluyorsunuz:wiinkk:

Buda enterasanmış hanı denemek lazım :queen: :cat:

oldukça zor ve bi çoğuna göre tehlikeli gelebilir ama öğrenince bi o kadar rahat ve güvenli bi taktik olduğuna inanıyorum.. ;
ağrızalı motosikleti sağ önünüze alıp, sağ ayağınızla arka peg den itme şeklinde iilerletiyosunuz, oldukça esnek ve hızlı bir ulaşım sağlamış oluyorsunuz:wiinkk:

Arkadaşım beni de bu yöntemle itmişti.Gerçekten çok etkili,hem halat bulundurmak zorunda da kalmıyorsunuz.Ama önemli olan itilecek anı bilmek.Yani önünüzün boş olması lazım ve iten kişi belirli aralıklarla sizi ittirmeli çünkü sürekli ayağı itilen motorda basılı kalırsa ani bir fren durumunda ittirenin ayağı hatta bacağı bile kırılabilir.İten motor arkadan 3-4 saniye hızlandırıp arkamıza geçmeli,hızımız azaldıktan sonra tekrar hız kazandırıp beklemelidir.
Benim arkadaş bu konuda oldukça tecrübeliydi en son 40 km/h hızla benzinliğe girdiğimi hatırlıyorum.Ama çok dikkat edin yüksek hız bu iş için çok tehlikeli!

Güzel taktik, aklımda tutacağım :cat: :mrgreen:

GKN

Arkadaşım beni de bu yöntemle itmişti.Gerçekten çok etkili,hem halat bulundurmak zorunda da kalmıyorsunuz.Ama önemli olan itilecek anı bilmek.Yani önünüzün boş olması lazım ve iten kişi belirli aralıklarla sizi ittirmeli çünkü sürekli ayağı itilen motorda basılı kalırsa ani bir fren durumunda ittirenin ayağı hatta bacağı bile kırılabilir.İten motor arkadan 3-4 saniye hızlandırıp arkamıza geçmeli,hızımız azaldıktan sonra tekrar hız kazandırıp beklemelidir.
Benim arkadaş bu konuda oldukça tecrübeliydi en son 40 km/h hızla benzinliğe girdiğimi hatırlıyorum.Ama çok dikkat edin yüksek hız bu iş için çok tehlikeli!

işte tecrübelenmeye bakıyo tamamen, çevre yolunda 120-140 km gibi süratlerde hiç yorulmadan karşındakini itebiliyosun:wiinkk:

:cherry:
bu geçenlerde başıma gelen birt olaydı. ölümden döndüm diyebilirim. neden?

1- aradaki ip gergin olmalı, aksi halde boşluk kaldıktan sonra hızlanınca kopuyor.
2- arkadaki birden bire frene basınca yalpalamaya başlıyorsunuz.
3- ARKANIZDAKİ SİZ DURDUĞUNUZ HALDE FRENE BASMAZ VE SİZİN İLERİNİZDE DURMAYA KALIKIŞIRSA( BİZİM SALAK HÜCEYN GİBİ) arka teker öne doğru gelir ve katil olma riskiniz yükselir.
4- kavşaklardan geçerken siz yeşilde geçiyor olsanız dahi ( sürekli yeşili tutturmak zorundasınız ) kırmızıda geçen bir araba tam ortadan ipi katlayıp sizi şerit sticker haline getirebilir...
5- aradaki çekme halatını fazla uzun tutmamak gerekir ama çok da kız olmaz. ortalama 2,5 metre ideal olabilir.

kısacası tecrübe edilerek öğrenilmesi gerekn bir olay bu..

abi ayıp oluyo ama:cherry:

Çok zorunlu hallerde çekmek mümkün. Fakat oldukça rizklı bir iş. Nedeni ise; motosikletler gidon aracılığı ve denge kuralına göre hareket ettiği için sizi önden çeken biri varken bu dengeyi vermek imkansız değil, oldukça zor. Mecburi hallerde çekilen aracı ön çamurluk üstünde çatalın ikisini kavrayacak şekilde ve ipin düğümü orya denk gelmeli. Çeken araçta ise yine arka stop üstü sağlam bir bölge seçilerek bağlanmalı. Kesinlikle çok yavaş gidilmeli. İki raç arasındaki mesafe 3 metreden fazla olmamalı. Dönüşlerde virajları çok geniş almak gerekli.

bu itme işini hiç düşünmemiştim, oldukça pratik gibi görünüyor zor, acil durumlarda, bilgi dağarcığıma ekledim gün gelip lazım olabilir,

itme uç, zihnisinir gibi görünse de çaresiz kalınca denemeye değer

yazan arkadaşlara teşekkürler.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
en kolayı pikabı,panelvanı yada kamyoneti olan bir kişi ile arkadaşlık kurun cebinide sürekli açık tutsun

benim arkadaşım zinciri kopan Yamaha R1 i ayağıyla iterek götürdü =) kendisi motorunla gelip tek ayağıyla R1 i itti 6 km civarı hemde şehirler arası yolda =)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar