Motoru toparlayabilir miyim, nereden başlamalıyım?”

1 sene önce ayağımı yerden kessin diye ilk motorumu aldım. Bir süredir de sorunsuz kullanıyordum ancak aldığım günden belli geç ve gaz vermeden çalışmıyordu ve dün nihayetinde hiç çalışmadı elim biraz yatkındır böyle işlere seleyi söktüm bir sürü hortumun yırtıldığını gördüm uydurdum bir çoğunu yaptım hatta bir şeffaf benzin hortumu siyahlayıp yırtılmıştı fakat hiç benzin akıttığını görmedim motorumdan. Bujiye giden kabloyu şaseye değdirdiğimde ateşleme yapmadığını gördüm sizce sorun nerededir ? Motoruma bu kadar bakımsız bindiğim için çok üzgünüm toparlaya bilirimiyim nereden başlamalıyım ( ilk motorum)

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
1 sene önce ayağımı yerden kessin diye ilk motorumu aldım. Bir süredir de sorunsuz kullanıyordum ancak aldığım günden belli geç ve gaz vermeden çalışmıyordu ve dün nihayetinde hiç çalışmadı elim biraz yatkındır böyle işlere seleyi söktüm bir sürü hortumun yırtıldığını gördüm uydurdum bir çoğunu yaptım hatta bir şeffaf benzin hortumu siyahlayıp yırtılmıştı fakat hiç benzin akıttığını görmedim motorumdan. Bujiye giden kabloyu şaseye değdirdiğimde ateşleme yapmadığını gördüm sizce sorun nerededir ? Motoruma bu kadar bakımsız bindiğim için çok üzgünüm toparlaya bilirimiyim nereden başlamalıyım ( ilk motorum)
Hocam selenin altinda bisuru hortummu? yirtilmak ne demek ayrica? Selenin altinda kablo falan olmasin? Nasil motorlara biniyorsunuz arkadaslar :))) Neyle calisiyor motorlariniz :))

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Hocam selenin altinda bisuru hortummu? yirtilmak ne demek ayrica? Selenin altinda kablo falan olmasin? Nasil motorlara biniyorsunuz arkadaslar :))) Neyle calisiyor motorlariniz :))
Ben de merak ettim. Hatta yirtik benzin hortumu ile motor nasil calisir onu dusunuyorum. Hadi calisti, nasil yanmadi. 🙄
Bi de motor 1 senede bu hale gelmez nornalde. Sifir aldiysa ve 1 senede boyle olduysa uzak durmak lazim, gerci bu haldeyken calisan motora da saygi duymak lazim😂
Motorun markasini cok merak ettim.🙄

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Hortumdan kasıt şu siyah kablo birleştirici hortumlar muhtemelen.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Toplayamazsın, hiç başlama. Yak gitsin.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Hortumdan kasıt şu siyah kablo birleştirici hortumlar muhtemelen.

Motosever kardesim, elin yatkindir ama gorunun o ki cok bilgin yok. Ve anladigim scooter bu motor, gotur bir ustaya iki saniyede soyler onlar ne. Mundar edersin aleti

Motosikleti
Arora kasırga
Buji şaseye temas etmeden kıvılcım vermiyor demişsin,normali böyle olur zaten. Bloktan şase alır
Karbüratör diyaframı yırtılmış ve jet kanalları tıkanmış olma ihtimali yüksek. Depo pis ve kalıntılı haldeyse memeler tıkalıdır.
Önce karbüratör tamir takımı alacaksın,dağıtıp oringli vidaları değiştir,işi sağlama almak için buji ve kablosunu da yenilemen iyi olur.
Madem toplayacaksın deponun içini de temizle bir daha başına bela olmasın
Depo içini 10'luk somunlarla,bir avuç pul ile ya da Zincir kullanarak benzinle çalkalayıp temizleyebilirsin
Karbüratör kanallarını temizlemek için de balata spreyi lazım,2 tüp al bı tane yetmez

Depo içini 10'luk somunlarla,bir avuç pul ile ya da Zincir kullanarak benzinle çalkalayıp temizleyebilirsin...
Eyvah dostum bu nasıl tavsiye 😬
Metali metale çarptıracaksın ve içine en ufak kıvılcımla parlayabilecek benzin koy diyorsun..

İnşallah depo kapağını kapatmaz bunu yapan , parlamakla kalmaz o benzin aman diyeyim..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar