Motoru soğutamıyorum

Selamun aleyküm saygı değer abilerim, kardeşlerim.

Rs 200 2023 13bin kilometrede motor var, az biraz zorlanmada motor ateş atıyor, filtreden filan mı acaba? İndikten sonra boşa alıp en az 10 dk fan çalışıyor ama fan hiç durmuyor, kendim kontak kapatıyorum, ne önerirsiniz?

Radyatördeki su seviyesini iyice soğuyunca kontrol et eksikse hararet çok yükselir hemen düşmez ,
radyatör petekleride temiz olmalı bir kısmı çamurla falan kapanmışsa veya yamulmuşsa fan dönse bile yeterince hava sirkülasyonu olmaz , fan motoruda elle çevirince rahat dönmeli , dönmüyorsa yeterli hıza çıkamaz..

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Yazılanlara ek sistemde hava olmaması gerekir, sistemde hava varken yeteri kadar sirkülasyon gerçekleşmez.

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Su eksilmiş olabilir. Yandaki plastik depodan değil de direkt radyatörün kendisinden kontrol edilmeli. Metal kapağı açtığınızda suyu görmelisiniz. Görünmüyorsa eksiktir.

Motosikleti
Ns200 15"
su yoksa hava vardır hava yoksa su tamdır 🤭
Abi kimi zaman su seviyesini tamamlansa bile havasını doğru alınmadığı zaman hararetin saçma sapan hareket ettiğini gördüm, mesela benim arabada hava alma işlemi biraz sabır gerektiriyor, o sabırla bekleyiş olmazsa sistemden hava çıkmıyor fakat su seviyeside tam oluyor. Belli bir miktar kullanınca hararet saçma sapan yükseliyor iniyor.

Hintiler dolum yaparken az miktar eksikte dolum yapabiliyor. :D

Motosikleti
D400
Sogutma sistemine hiç baktırdın mı? Tıkanıklık olabilir suyunu değiştirmiş olman gerekiyor olabilir.

Gaz/debriaj ayarında sıkıntı olup yüksek devire verimsiz hız alıyor olabılırsın.

Hava soğutmalı içten yanmalı motorlar hava akışı ister. (Abi benimki radyatörlü su soğutmalı diyeni döverim bak :cool: )
Eksiğin yoksa soğutma sistemi tarafında kullanımını gözden geçir.
Hava akışı için birazcık süratli Gitmen gerekir.
Kask kolunda fıtı fıtı gezerken sen zevk alabilirsin ama motor bu durumdan hiç memnun değildir.
Radyatör tarafına yeterli Rüzgar gelmediği için arkadaş hararetlenir.
Sen bunu anlamayıp devam edersen Fan devreye girer.
Fan devreye girdiğinde bil ki motor sana dümdüz küfür ediyor..
Motoru rahatlatmak için 6. viteste 60 km ile 2 dakika dolaşman yeterli.
Bazen şehir içi oluyor 1-2 1-2 derken 3 e bile alamıyorum makinayı Antalya sıcağında benim motorda bana saydırmaya başlıyor.
2-3 dk. müsait bir yolda uzar hayvanı sakinleştirir öyle bırakırım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar