Motoru silmek icin bez

Bundan önceki motorum spacy alphayı sattım sonunda hayalimdeki motoru aldım forza 250

Genel manada motor tozlanıyor iş yerinde dururken silmek icin hangi bez kullanmalıyım internetten alabilecegin link fln atan olursa cok makbule geçer

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hayırlı olsun, Migros vb. bir marketten ucuza satılan microfiber bezler iş görür. Motosiklet silme bezi diye bir şey henüz icat edilmedi :)

Tsk ederim ondan degil eski motoru normal bez ile sildim kısa sürede çizilmeye başladı üzeri bununda hemen çizilmesini istemiyorum :)

nyk

tozlu motoru neyle silersen sil çizilir. çizilmemesini istiyosan suyla yıkayacaksın. motoru çizen bezin kendisi değil o tozlar çiziyor silerken. o yüzden önce suyla yıkayıp tozlardan arındırmalı sonra bezle kurulamalısın. bezle motor temizlenmez, kurulanır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Microfiber cam beziyle silerim her zaman.

Mikrofiber Cam Bezi İz Bırakmaz 45x65cm Kalın 74104 26,90 TL yerine 24,90 TL
https://urun.n11.com/temizlik-bezleri/mikrofiber-cam-bezi-iz-birakmaz-45x65cm-kalin-74104-P234648764

Yeni motosikletiniz hayırlı olsun bu arada. Toz ve çiziklere karşı extra duyarlı biri siyah tercih etmemeliydi ☺️

Tsk ederim bakayım renk baska yoktu gri ve mavi dısında beyaz cantalı sadece 1 tane gelicekmiş onuda hangi il alıcak belli degilmis

Öncelikle hayırlı olsun.n11 den sonax brillant shine ürününü alın sıvı boya korumadır baya etkisini görürsünüz bezin çizmesini önler 3 yıkamada bir kullanın.her yıkamada da sonax ın hızli cilasını kullanın ilk günkü gibi kalır motorunuz.bu ürünler sprey oldugundan kullanmasida cok kolay

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Toz almak için elektrostatik pofuduk şeyler var, burada "swiffer duster" diye satılıyor, muhtemelen muadili vardır marketlerde.

Amaç derin temizlik yerine sıklıkla toz almaksa en iyi seçenek bu olabilir. Çünkü yüzeye bastırıp sürtmüyorsunuz. Zırt pırt yıkayıp kurulamanın da alemi yok.

BİM'de satılan 4lü mikrofiber bezlerle siliyorum, gayet güzel iş görüyor.

Önce hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

Yıkamadan silerseniz statik elektriklenebilir bu tozları daha çok çeker. Sildiğiniz bezde ıslak ( nemli ) olsun.

Fiber yerine yollarda bazen mavi renk pamuklu toz bezleri satıyorlar onları tavsiye ederim kullandıkça ( eskidikçe ) daha güzel siliyorlar tüylendikleri için.

Son düzenleme:
Siyah motosiklet zaten bir dezavantaj. Bezle toza direkt dalarsanız 3. Silmede kılcal çizikleri görmeye başlarsın. Tozlu motosiklete önce su dök ki su tozları alarak aksın. Sonra hafifçe ve bol köpüklü bez ile gir. Bimdeki bezleri kullanma. Yıkadıktan sonra hava tut ki en ücra yerlerdeki sular bile çıksın. Sonra bir “güderi bez” edin. Suyu en iyi o çekiyor. Güderi şart.

Motosikleti
D400
mikrofiber bez diyeceğim ama fark etmiyo; tozlar da cizilmesine neden oluyor.

Kuzu yünü yıkama eldiveni ve kaliteli bir araç şampuanı ile çift kova yıkama yaparsanız toz kalmaz motorun üstünde, sonrasındada mikrofiber bez ile kurulayabilirsiniz. Aracı çizen bez değil üstünde kalan toz oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar