Motoru sattım

Gecen sene niyetlenmiştim satmaya ama.bu seneye nasip oldu. 2015 mt 25 i sattim.
Ozaman da bi konu acmistim ve yeni motor olarak f650 GS ve DL 650 düşünüyordum. Su an fiyatlar açısından ve bmw nin yedek parça ve usta sıkıntısı oldugu icin bunlardan uzaklastim.
Su anki favorilerim honda CRF 250 L/rally. Ve honda NC 700 2012-2013 model. 25 bin ₺ gibi bir butcem var ve bu bütçenin icine kask pantolon eldiven ve alacagim.motorda olmazsa çanta bagaj da dahil etmek istiyorum.

NC 700 uzun yol az yakıt ve rahatlığı açısından ndan dikkatimi cekiyor ama muhtemelen tura çıkamayacağım ve bulundgun şehir ve komau illerden öteye gidemyecegim. Böyle düşününce de CRF L daha cok ilgimi cekiyor. En azindan hafta sonu koy ve tarla yollarina dalarım. Yakin kamp yerlerinde kamp kurarım diye düşünüyorum.

motor, kask pantolon icin tavsiye ve önerilere acigim.

Neyse fazla vaktinizi almayayım. Herkese iyi günler

Ekipman ve motor donanımı parasını bütçeden çıkarırsak sana 20.000 gibi bir rakam kalıyor ki almak istediğin donanım ve ekipmana bağlı bir durum buda crf250l nin gerek motorun diriliği ve bütçe olarak seni daha az yorucağı kanaatine getiriyor.
Eğer ekipmana ayıracağın bir bütçe varsa yardımcı olmak isterim

Kocaeli İl Temsilcisi
Mevcut bütçenizin içerisinde ekipmana da ayıracağınızdan dolayı, saymış olduğunuz şartlar içerisinde en temiz ve uygunu Crf 250 L olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun. :)

Teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:30 ----------

2000-2500 arasi ayırım diyordum. Hali hazırda kask ve ceketim var. Ekipman için acele etmicem. Elimde para kalmasa da maaştan maaşa hallederim diye düşünüyorum. Asgari ucretle çalışıyorum ama bi şekilde halledicez.
Teşekkür

size tavsiyem şu corona mevzusu gecene kadar nakitinizi harcamayın....

bende buna katılıyorum şu anda ne olacağı belli değil 1-2 ay evlerde kalırsak paranız sizi idare etmeli.

butce konusunda birsey diyemem ama daha tasa falan pek cikmayacaksan, surecegin yollar cok bozuk degilse nc iyi makinadir.
az yakar cok kacar, ve crf karsisinda daha konforlu sehir makinasidir.

Uzun yola çıkmak biraz hayal benim için. Belki köy yollarına tarla yollarina dalarım diye onu tercih ediyorum simdilik. Yoksa bende uzun yol için n nc yi tercih ederdim.
Teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:58 ----------

Ucuza gitti. 15000 km. Yaramı deşme.😭😭

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:42 ----------

Aslında aklima parayı doviz yada altinda na çevirmek vardi ama her zamanki gibi gec kaldi. Bundan sonra hizli bi yukselme olmaz gibi. Benim asil korktuğum fiyatlarin bi iki ay içinde daha da artması. Onun için almak istiyorum

ben de CRF Rallyleri görüyorum yolda hep merak ediyorum. Konuyu takip edeyim de nasıl bir makine alacaksın göreyim. MT gibi şehir motorundan geçen adam ne düşünecek.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hiç beklemeden crf250l al derim. Yavaş yavaş doldurursun motosikleti, hatta extralı motosiklet bulabilirsin o paraya.

Benim wrden önceki 6-7 motosikletim 600cc üzeriydi, şu an o kadar mutluyumki 250cc motosikletimle 7,5 lt yakıt atıyorum 2 hafta rahat yetiyor bana, bakımı kolay sarf malzemeleri ucuz (buji, 1.3lt yağ, yağ filtre) hava filtresi pahalı ama temizle tak modeli mesela.

Dual purpose olduğundan mütevellit grenajları taş gibi her hafta 3-5 kez düşmem var banamısın demiyor.
Gördüm ki 250cc benim her işimi görüyormuş.

Son düzenleme:
Kesinlikle oyle dusunuyorum. Bi YouTube tanitim vidyosunda da oyle söylüyordu. İnş bakalim. Teşekkürler.👍

2. bir motosiklet alacak param olsa, düşünmeden crf250l alırım. Tabi lastikleri tubless yapar, amortisörlerin yağlarını değiştiririm. Medeniyetten kopmam, kopamam.

Ben köy’e bile hayatımda 3 defa gittim. Üçüncü seferde 35dk bile duramadım. Şehir yaşamından kaçmam, en fazla sucuk ekmek yer ve geri dönerim. Onu da ben pişirmem, pişiren birinden alırım :bounce:

crf l sahibi olarak. tam da senin dusuncende aldim motorumu. yakın cevre dag bayır gitmek icin. super de bir dusunce olmus. Bilecik de yasıyorum cok kucuk bir sehir ama ne kadar cok gitmedigim yeri varmıs. son 2 seneye kadar yol motorum vardı. hep asfaltı gormusum. şimdi ise kanyon / dere tepe / kamp / mantar toplama :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
crf l sahibi olarak. tam da senin dusuncende aldim motorumu. yakın cevre dag bayır gitmek icin. super de bir dusunce olmus. Bilecik de yasıyorum cok kucuk bir sehir ama ne kadar cok gitmedigim yeri varmıs. son 2 seneye kadar yol motorum vardı. hep asfaltı gormusum. şimdi ise kanyon / dere tepe / kamp / mantar toplama :)

Param onlara yetmez. Arkadaş kazalı bi mt07 den bahsetti. Parbacalr yamaha sevisin orjinalleriyle değişmiş falan ama. Bilmiyorum. Pek de hiz meraklisi degilim. Aslında tenere 660 lar com hisuma gidiyir ama o para bende yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar