Uzun uzun yazayım.
İlk olarak çocukluk yıllarım babama ait çinli bir motorumuz vardı. Sukuter tarzı Haojin 125 motorda aha da bu. http://i.hizliresim.com/3P4mpr.jpg
Neyse çocukluk zamanlarım kısa süreli, trafiğe kapalı alanlarda sürüyorum. Kask falan hak getire. İyi kötü öğrendim kullanmayı.
Bu arada motor 2004 model ve Türkiye'ye gelen ilk çinlilerden bilenler bilir. Bunu uzun süre kullandık. Tabi ben büyüdüm ehliyet aldım, motoru artık daha rahat kullanıyorum. Bu arada yağ yakma problemi çıktı. Koyduğum yağ gidiyor. Yani sıkıntılı durumlar. Öyle yağlar koydum ki, artık elime geçen ne varsa koyuyorum. En son otomatik vites şanzuman yağı koymuştum içine. :sunny::queen:
Tabi gel zaman git zaman biz motoru kitledik. O zamana kadar arabamı motormu diye düşünürken hazır motor kitlemiş ulan bi motor alayım ne alayım dedim. Cbr250 düşünürken babamın gazıyla (oğlum sukuter al bende kullanırım) gittim Pcx aldım. :bounce: Adeta Mercedes'in S class araçlarına binmiş gibi oldum. :queen: Nasıl rahat, nasıl yağ gibi akıyor alet. :bounce: Bu arada tabi ben olayı sonradan anladım, babam büyük motor vitesli diye sıkıntı olmasın kullanmayayım diye aldırmamış "bende kullanırım sukuteri" diye ayak yapmış bize. Her anne babanın düşüncesi sonuçta birşey olur vs. :cherry: Bir dafa kullandı motoru.![]()
Tabi gel zaman git zaman, AEA (Altın Elbiseli Adam) izleyerek motosiklet hakkında bilgi sahibi oldum. Sonrasında zaten sukuter geçmişim olduğundan, sıkıldım ve 6 ay dayanabildim. Sattım 2 ay kararsızlık çekerek Cbr250 aldım.
Gel gelelim vitesli motosiklet kullanmadım hiç. Nasıl olucak nasıl yapıcam derken, teslim almaya gittim. Antalya'nın ilçesi 70 km uzaklıktaki Manavgata. Ulan arkadaş iyi güzel motoru alıcaz ama 2 sefer vitesli motosiklet kullanmışım nasıl sürücem ben bunu diyorum.. Daha önce üzerine bile oturmadım. :silent:
Usta motoru kontrol için bir tur attı geldi bana verdi. Tabi bende biliyorum havası ile oturdum. Arabalardan aşina olduğum şekilde gaz debriyaj yürürdüm 70 km yolu getirdim. 1 hafta sürmeden trafikte alıştım motora. Daha sonrası eğitim alamadığım için, kendimi geliştirmek için başladım videolardan takip edip kontra tekniği, vites nasıl atılır gibi eğitim tarzı videoları izledim ve çalıştım. Kısa sürede kaptım işi.
Evet motosiklet serüvenim böyle, tabi her güzel şeyin bir sonu var, gittim sattım motoru. Çok pişman oldum ama nafile. Şu an motosikletsiz bir şekilde duruyorum. Forumu takip edip, gezi fotolarına bakıp iç geçiriyorum. :sunny: Artık nasip olursa, Allah nasip ederse seneye sezona bir başka motosiklet alıp, yollara çıkmayı planlıyorum.
Nasıl içim dolmuşsa artık yazdıkça yazdım. Okuyanlara teşekkürler. :cherry:
Sene 1991 , Gsx-F 750 ile başlamıştım..2008 e kadar 22 tane motor değiştirdim..2008 de kaza yapınca bir miktar ara verdim..6 ay kadar önce bunu aldım ama hiç zamanım yok..
Keşke almasa mıydım ??Dekor niyetine dükkanda duruyor gibi artık..
[url=http://hizliresim.com/JA4VQq][url]http://i.hizliresim.com/JA4VQq.jpg[/url][/url]
Yaklaşık 7 senedir hayaliyle yatıp hayaliyle kalkıyorum, hatta iki işte çalışıyorum da İstanbulda olunca o durumlar bir türlü toparlanmıyor eheh.
Motorun üstüne oturup ta çalıştırmamışımdır bile, artçı tecrübem var sadece biraz ama sorsan teorik olarak ansiklopedi gibiyim![]()
Bu kış ehliyeti halledip (gelişim sürücü kursunda muhtemelen) sonrasında borçlarım bittiğinden yeni bir borç yaratıp sıfır hyo gv 250 alma niyetindeyim.
Bu başlığı açan arkadaşa da teşekkürler çok duygulandım şu an hakkını vererek yazacağım bir konu olduğu için![]()