benim gsr debriyaj kaçırıyor, balatalar bitmiş galiba, bunu öğrendiğim iyi oldu, debriyaj balatası değiştirmeden binmem artık.
Aman dostum dikkat et 4 silindir alet şakasi olmaz
benim gsr debriyaj kaçırıyor, balatalar bitmiş galiba, bunu öğrendiğim iyi oldu, debriyaj balatası değiştirmeden binmem artık.
Giresunda yım abi rıdvan usta diye bi yere bıraktım 16 parçalar tutar 7 işçilik + yağ su gibi konuştu dün parça listesi ni hala atmadılar sibop lastiği arıyor muş parçacısı bugün parçaların kargolanmasını umuyorum bakalımDeğerli kardeşim hangi şehirdesin? Yanında yörende bu işin ehli iyi ustan var mı?
benim gsr debriyaj kaçırıyor, balatalar bitmiş galiba, bunu öğrendiğim iyi oldu, debriyaj balatası değiştirmeden binmem artık.
Teşekkür ediyorumGeçmiş olsun
babuş bende 2011 model vardı 2 sene kullandım geçen yılda sattım motoru. toplamda 16 bin km yaptım motorla. gram sıkıntı çıkarmadı makine çok şükür. aldığım arkadaşta mülayim bir insandı yani canını almadığına emindim zaten bu motorun bu tarz sıkıntılarını bilerek aldım bende. eğer ki yarınlar yokmuşçasına gaz açarsan evet eline koluna veriyor bir şeyler fakat efendi gibi kullanırsan hakikaten sıkıntı çıkarmayacak motor.
16 parçalar 7 işçilik + yağ su şuan durum liste yi bana attıklarında paylaşacağımtek silindir makine için biraz yüksek bir rakam değil mi 25 bin civarı? geçmiş olsun, tamir masrafını merak ediyorum.
krank fiyatı 6 bin lira.
Giresunda yım abi rıdvan usta diye bi yere bıraktım 16 parçalar tutar 7 işçilik + yağ su gibi konuştu dün parça listesi ni hala atmadılar sibop lastiği arıyor muş parçacısı bugün parçaların kargolanmasını umuyorum bakalım
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:31 ----------
Benimki kaçırıyor du ben o vaziyette bindim ��
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:32 ----------
Teşekkür ediyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:33 ----------
Babuş 600rr,R1 den sonra ister istemez insan 150 ile yol gitmeye alışmakta bi güçlük çekiyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:35 ----------
16 parçalar 7 işçilik + yağ su şuan durum liste yi bana attıklarında paylaşacağım
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:36 ----------
https://i.hizliresim.com/diczjht.jpeg
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:15 ----------
Servis 14 parça 3.5 işçilik verdi servisten sipariş geçtik parçaları bakalım
para var huzur var kardeşim ya, bak siparişi geçmişsin, paran var ki yaptırıyorsun, boş ver dert etme... bak benim gsr yatıyor, buji alamıyorum la motora dahabujiler ölmüş bujisizlikten motor yatırmak da ne bileyim... parçacılara da veresiye yazdıramıyorum, parasını sonra verecem diyorum yok abi insanlık ölmüş, 4 tane bujiyi çok görüyorlar gerçekten insanlık ölmüş.
neyse, ev sahibine bu ay kirayı eksik öderiz, motorun bujileri bozulmuş onun parasını kiradan düşüyorum derim olur biter, aga ben sürünüyorsam millet de sürünecek, yok öyle ben sürünürken milletin keyif yapması.
Değerli dostum, senin için küçük bir araştırma yaptım. Senin motor Ngk Cr9eix kullanıyormuş. Tanesi 300 TL'den 4 tane alsan 1200 TL. Sana nasıl daha ekonomik bir alternatif yaratabiliriz diye Google dayıya "Ngk Cr9eix alternatives" yazdım, karşıma çıkan ilk sayfada Champion, Denso, Splitfire gibi markaların alternatif modellerine ulaştım..
[url]https://i.hizliresim.com/87653hm.JPG[/url]
Ardından verilen tüm modelleri aramaya başladım. Denso çok lanet bir marka, Türkiye'de çok kolay bulunmuyor. Ben de şansımı Splitfire TP430B için denedim. Yine Google dayıya "Splitfire TP430B alternatives" yazınca https://www.sparkplug-crossreference.com/convert/SPLITFIRE/TP430B sitesine ulaştım. Bu sitede o bujinin de birçok alternatifi var. Elbet kendi bütçene göre bu listeden daha ekonomik bujiler bulabilirsin.
[url]https://i.hizliresim.com/7t9flg7.JPG[/url]
Masraf baya çok çıkıyormuş. Benim kamyonun rektefesi 30-50 arası çıkıyor. 6 silindir 5880 cc.
abi motora çıkan masraf normal sayılır, senin kamyonun motorunu ucuza yapıyorlar, bugün normal binek arabaların motor rektefiyesi 30 bin liradan başlıyor. turbo enjektör masrafı yoksa 30 bin gibi çıkar zannediyorum.