Motoru Kargo ile başka şehirlere taşımak

selamlar,

o403 veya mitsubishi otobüslerin alt bagajları büyüktür. Aynaları söküp motoru yan ayağa alıp sıkıca bağlarsan kolay kolay birşey olmaz.

kargoya verebilmen için kendine konteynır yaptırman lazım (ahşap palet üzerine metal çerçeve kaynatman lazım). hem pahalı hem de hacimsel olarak büyük olduğu için çok pahalıya gelir.

otobüs şöförüyle anlaşman dahilinde 50-60 ytl ye rahatca endişelenmeden yolculuk edersin :)

Trenle götürebilmen için yanında bir arkadaşın fln olacak ki taşıyın yerleştirin, yoksa bindirmek indirmek sorun oluyor.

2 gün olmasa ambardan da çekebilirsin ama çok beklersin :)

en mantıklı seçenek yine otobüs oluyor :)

Ben daha önce motosikleti şehirlerarası trenle ve kamyonla taşıdım. Kamyonla taşımak için nakliye ambarları ile görüşebilirsin. Akşehirden Ankaraya nakliye ambarıyla motoru evin kapısına kadar getirtmiştim. Üstelik çok fazlada para vermemiştim.
Trenle taşımak için öncelikle gideceğiniz yere giden uygun bir tren olması lazım. Bu istasyon şefliğinden yük vagonu da olan trenler (ör:posta treni ve bazı expresler) öğrenilebilir. Bu trenlere yük yüklemek sizin sorumluluğunuzda ancak Ankarada bu iş için para vermem gerekirken İstanbuldaki görevliler hayrına yüklemişlerdi. Yani orada görevli hamallar var onlar yardımcı oluyolar (en azından para verince bir sorun kalmıyor) Daha sonra motorun ağırlığına göre (ruhsattaki ağırlık) ücret belirleniyor. Ben aynı trene yolcu olarak binip motoru istasyondan alınca yanımda pet şişeye koyduğum 2 litre benzini koyup yola devam etmiştim. Otobüsle hiç taşımadım ama eğer otobüse yükleyeceksen de aynı otobüste yolcu olarak gitmeni tavsiye ederim. Ben önceden gideyim motor arkadan gelsin diyorsan nekliye ambarlarıyla görüş. Gideceğin yere yükü olan bir kamyon bul. Motorunu bu kamyona ucuza yükleyebilirsin. Çünkü kamyon zaten oraya gidecek.

cmüco paylaşımın için teşekkür ederim. Fakat cruiser gibi ağır bir makineyi zaptetmek orada mümkünmüdür? Bana sığmaz gibi geliyor bir konuşmak gerek yinede.

Önemli olan motorun yüksekliği benim hyo da resimdede dikkat etmişindir 15 cm. kadar üstte boşluk bile kaldı.Motorun ağırsada daha sağlam bir iple ve birkaç yerinden fazladan sabitlersin olur biter.
En iyisi eline bir metre al git bir otobüsü ölç motorunla kıyasla o zaman tam fikir edinirsin

ett otobüs daha mantıklı sadece yolcu parası alıyor bide şey diyorlar aynaları sök bide benzini boşalt bunları yaparsanız işlem tamamdır her otobüs alır heleki benim gibi todayiniz varsa:D hayli hayli

herkeze slm otobüse devam kardeş

uzun seneler otobüslerde çalışmış biri olarak söylüyorum
1 kere başıma bile geldi yani BODRUM-İST istikametinde R1 getirdim
ben otobüsün yanına geldiğimde koymuşlardı bile (koyarken görmedim)
ama ayaklığın üzerinde normal pozisyonda koyuyosun iple bağlıyosun bitti

yanlız otobüsün markası çok önemli onu diyim sana 403 en baba bagaj sahip otobüstür bilgin olsun yeni mercedesler(travego) kısa ve uzun olarak 2 çeşidi vardır uzunu 403 gibidir kısasına sığmaz sanırım 20cm farkı var sen hesapla

kolay gelsin

arkadaslar bu konuda gereklı tecrubeye sahıbım.cok uzun yolculuklara bıle r1 r6 xt tıpı yuksek makıneler dahıl yolladım.cozum cok basıt ılk basta yapılması gereken fırmayla gorusmek we enaz bır gun onceden motorun gıdecegı yere yol alan 403 otobus bulmak.403 lerın ılk bagajı her motoru alacak kadar rahat yuksek we genıstır.onemlı olan motoru ters sekılde sokup ayaklıga oturttukdan sonra yanlardakı dıreklere suspansıyona yuk bınecek sekılde gerdırerek b,sabıtlemek.eger motorla beraber yolculuk yapacaksanız ısınız kolay.yolcu olursa sadece bı yolcu parası extra alıyorlar.ama yolcusuz gonderırsenız yuksek fıyatlar ısteyebılırler.mutlaka pazarlık edın yolcu parasınada gotureceklerdır.

Ben daha önce motosikleti şehirlerarası trenle ve kamyonla taşıdım. Kamyonla taşımak için nakliye ambarları ile görüşebilirsin. Akşehirden Ankaraya nakliye ambarıyla motoru evin kapısına kadar getirtmiştim. Üstelik çok fazlada para vermemiştim.
Trenle taşımak için öncelikle gideceğiniz yere giden uygun bir tren olması lazım. Bu istasyon şefliğinden yük vagonu da olan trenler (ör:posta treni ve bazı expresler) öğrenilebilir. Bu trenlere yük yüklemek sizin sorumluluğunuzda ancak Ankarada bu iş için para vermem gerekirken İstanbuldaki görevliler hayrına yüklemişlerdi. Yani orada görevli hamallar var onlar yardımcı oluyolar (en azından para verince bir sorun kalmıyor) Daha sonra motorun ağırlığına göre (ruhsattaki ağırlık) ücret belirleniyor. Ben aynı trene yolcu olarak binip motoru istasyondan alınca yanımda pet şişeye koyduğum 2 litre benzini koyup yola devam etmiştim. Otobüsle hiç taşımadım ama eğer otobüse yükleyeceksen de aynı otobüste yolcu olarak gitmeni tavsiye ederim. Ben önceden gideyim motor arkadan gelsin diyorsan nekliye ambarlarıyla görüş. Gideceğin yere yükü olan bir kamyon bul. Motorunu bu kamyona ucuza yükleyebilirsin. Çünkü kamyon zaten oraya gidecek.

Teşekkür ederim, nakliye ambarlarıyla görüşeceğim.

herkeze slm otobüse devam kardeş

uzun seneler otobüslerde çalışmış biri olarak söylüyorum
1 kere başıma bile geldi yani BODRUM-İST istikametinde R1 getirdim
ben otobüsün yanına geldiğimde koymuşlardı bile (koyarken görmedim)
ama ayaklığın üzerinde normal pozisyonda koyuyosun iple bağlıyosun bitti

yanlız otobüsün markası çok önemli onu diyim sana 403 en baba bagaj sahip otobüstür bilgin olsun yeni mercedesler(travego) kısa ve uzun olarak 2 çeşidi vardır uzunu 403 gibidir kısasına sığmaz sanırım 20cm farkı var sen hesapla

kolay gelsin

Evet otobüsü ciddi ciddi düşünüyorum şimdide. Teşekkür ederim.

arkadaslar bu konuda gereklı tecrubeye sahıbım.cok uzun yolculuklara bıle r1 r6 xt tıpı yuksek makıneler dahıl yolladım.cozum cok basıt ılk basta yapılması gereken fırmayla gorusmek we enaz bır gun onceden motorun gıdecegı yere yol alan 403 otobus bulmak.403 lerın ılk bagajı her motoru alacak kadar rahat yuksek we genıstır.onemlı olan motoru ters sekılde sokup ayaklıga oturttukdan sonra yanlardakı dıreklere suspansıyona yuk bınecek sekılde gerdırerek b,sabıtlemek.eger motorla beraber yolculuk yapacaksanız ısınız kolay.yolcu olursa sadece bı yolcu parası extra alıyorlar.ama yolcusuz gonderırsenız yuksek fıyatlar ısteyebılırler.mutlaka pazarlık edın yolcu parasınada gotureceklerdır.

Otobüs bir günde ulaşır. Bu durumda kargo ile uğraşmaktansa otobüs firmaları güzel çözüm, bağlayıp göndericeksin. Dönüşte yine aynı. Teşekkür ederim.

benim arkadaşım skoda pick-up lpg li kiralamışdı edirneden motor alırken motoru attı pick up getirdi istanbula

bizde ona dedik otobüsle getirt diye güvenemedi pek otobüscülere çizerler falan dedi kendi gitti aldı skoda-pickup ında git gel fazla bir şey yakıcağını sanmam yaksın yaksın en fazla 100 milyon gaz yemişdir tahminim.. 50-60 da kiralama parası vermişdir tahminim zaten otobüsle getirtseydi biraz daha düşüğe olsada aklı kalıcakdı kendi getirtti bu yolla..

Yolcu trenlerine bağlanan yük vagonları tamamen kaldırılımış. Artık trenle eşya taşımak tarih oldu.

arkadaşlar trenle taşıma kalkmış.otobüslere bi bilete konabilir.ama sadece mercedes in bi modeli var ona sığıyormuş.o modeli bilmek lazım.

Geçen bir yazı okudum Emrah Ablak ver arkadaşı 27.000km yol yapmış. Dedimki sonra 700-800 km bize koymaz :) Motorumla giderim istediğim yere.

Demin Tcdd Sitesine Girip şikayette Bulundum Tüm Motor Severler Motorsiklet Taşımacılığını Yasakladığınız Için Muzdarip Falan Yazdım:)

tcdd telefonla soruldugunda artik yuk tasimiyoruz yada parsiyel olarak almiyoruz 20-30 motor olsa tamam ama 1 tane almiyoruz falan diyor.. ama oraya gidip bi 20 lik sikistirinca o motor hoop diye yukleniyor.

tcdd telefonla soruldugunda artik yuk tasimiyoruz yada parsiyel olarak almiyoruz 20-30 motor olsa tamam ama 1 tane almiyoruz falan diyor.. ama oraya gidip bi 20 lik sikistirinca o motor hoop diye yukleniyor.

VALLA HAKLISIN TEL ADAMIN SES TONU BANADA ÖYLE GELDİ:) ALMA İHTİMALİ VAR GİBİ:) DEMEK LAZIM. BEN 50 LİRA VERMEYE RAZIYIM:)İŞ ORDA BİTER GİBİ GELDİ BANADA

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar