Bu konuyu kendim açtığımı görünce o dönemde yaşadıklarım aklıma geldi, belki başkalarınada faydası olur kısaca anlatayım,O zaman mondial 125 bir motosikletim vardı kaza yaptım,otomobilin arka kapısana vurdum motosikletin önü parçalandı .kusurlu,hatalı otomobil bu arada ,her zaman gittiğim tamirciye götürdüm prosedür neyse yap karşı tarafın sigortasından masrafı alalım dedim ,(600 tl)Tamirhade olan honda cg bana sat,1400 tl veriyim,motosiklette senin olsun ama tek şartım var bu motosikleti satarsan bu dükkandan dışarı çıkarsa beni ara plakayı üzerine al.konuşma böyle gerçekleşti ben o gün honda cg para vermeden aldım bu süreç 1 ay sürdü, parasını ödedim honda cg üzerime aldım .üç dört ay sonra dükkanını kapatmış,başka yerde açmış, ama başkası işletiyor.o kişiye sordum burda bir mondial vardı 125 ne oldu diye,:=) Abi ben onu topladım çok güzel oldu 800 tl sattım, ee dedim nasıl sattın o motosiklet benim üzerime,ne kadar zaman oldu 1 ay. ustan nerde memlekette ;ona söyle sattıgın kişi yarın motosikleti üzerine alsın dedim.Adamlara iyilikde yaramıyor tam bir hafta geçti telefonlarımı açmıyorlar, bende karar verdim motosikleti hurdaya çıkartmaya geç bile kaldım benim iyi niyetimden dolayı:trafik şube ye giitim hurdaya çıkaçak aracın vergi borçları cezaları varsa öde plakanı al ruhsat nereye kayıtlıysa oradan başvuru yapıp hurda ruhsatı çıkartman gerekiyor dedi.Motosiklet o zamanlar fatih trafik şubeye kayıtlıydı plaka olmadığı için noterden plakanın kayıp olduguna dair bir evrak çıkarttım onunla gittim,Bildiğimiz motorlu araç trafik belgesi verdiler hurdaya çıkarıldığına dair :bir senelik vergi ve noter dahil o zaman 150 tl verdim 63 tl o zaman ruhsat belgesi hatırladığım.Sonra 1 ay sonra telefon eee Usta beyfendi arıyor ben sana sattığım kişinin adresini veriyim siz aranızda halledin, ver bakalım gidelim halledelim tabi onlar bilmiyor motosikletin hurdaya çıktığını :=) Gittim amacım sadece motosikleti alan kişiyi uyarmaktı,Motosikletin üzerinde polise yakalanırsa vay haline neyse Gittim bir restorandı verdiği adres motosikleti kapının önünde gördüm zaten içeriye sordum sahibi geldi diğer arkadaşıyla, olayı anlattım tabi ne olduğunu anlayamadı. ee o zaman diyor gidiyim üzerime alıyım bu hafta diyor.Motosiklet hurdaya çıktı diyorum ben daha dün masraf yaptım diyor ver paramı al motoru diyor;motosiklet benim değil plaka benim diyorum o zaman gidelim bugün üzerime alıyım diyor, sinirli tabi bu arada ben normal karşılıyorum.Sonra tekrarladım kardeşim motosiklet senin plaka benim bu motosikleti artık üzerine alamazsın bu motosiklet hurda, ancak plakasız kullanırsın yakalanırsan artık sen düşün ben sadece seni uyarmak için geldim, uyardım dedim çıktım restorandan ,yanındaki arkadaşı sakin dinlediği için konuyu anladı tabi o halen anlamadı ben çıktından sonra arkadaşı tekrar anlatmış konuya vakıf olmuş arkadam koşarak geldi,Özür diledi çay ikram etti sakin kafayla dinledi.sen ne istiyorsun dedi bana plakayı verirsen iyi olur vermesende sorun değil ,ben ne yapıyım dedi :=) Sanada onların işlettiği tamirhanye götüreyim onlara ne yapıyorsun yap sanada yardımım olsun,götürdüm tamirhaneye ben plakamı aldım arkadaş teşşekkür etti Sonra adama döndü bir başladı küfüre e son dediğini duydum; yakarım lan bu dükkanı;varın gersini siz düşünün. ben uzaklaştım oradan biraz uzun oldu kusura bakmayın.