Arkadaşlar,forum kirletmemek adına buradan bir soru daha yöneltmek isterim.
Sorum şudur;Motorum 2 hafta gibi bir süredir bahçede duruyordu.Tabii kar, 0 derecenin altında hava durumları falan derken motorumu ancak dün kullanma fırsatım oldu ancak şöyle bir durumla karşılaştım ki bu normal midir merak ediyorum.
Olay şu;Motosikleti bir süredir kullanmadığım için kontağı açtım ve ayak marşı ile 2.basışımda çalıştırdım.İlk çalıştırmamda bir süre çalıştı ve istop etti.Tekrar çalıştırdım bu sefer 1 devirde istop edip etmem arasında duruyordu ve gaz vermemle yine istop etti ( hava 2 derece falan ).Tekrar çalıştırdım,çalıştırmakta problem yaşamıyordum ancak gazı açtığım gibi istop ediyordu.Ben de sorunu motoru çalıştırıp 2.viteste biraz yürüterek çözdüm ancak bu da normal midir merak ettim?Havanın soğuk olması ve motorun 2 haftadır kullanılmaması ısınmadan yola çıkmasını mı engelledi acaba?Motor yürüyünce bir kaç kere deneme amaçlı çalıştırdım,durdurdum bir problem yaşanmadı.Bu sabah yine tek marş basışta çalıştırdım bir problem olmadı.Sadece dünkü olayın sebebini merak ediyorum.
Yorumu olan var mıdır?