şimdi olay şöyle vuku buluyor: gazı kompresore dolduruyor(gaz yagı da olabilir mazot da ne oldugu hakkında pek bir fikrim yok ancak yazın gezen sinek ilacı arabalarının dumanı gibi kokan bir duman-sıvı karısımı verıyor) önce gazla motosikletin en el değmemiş köşelerine kadar giriyor. bir süre bekliyor. sonra köpük. sonra süngerle silmece sonra da durulama. en son kompresorle hava verıyor. motosikleti her yıkadığımda kurusun iye bir süre tur atardım. her yerinden su çıkardı. hava ile komple motosikleti kuruladı. sadece gidonun altından bir tek damla su çıktı

sonra bezle kuruladı. sonra plastik aksaam için bakım sütü uyguladı. sonra jant parlatıcı en son da lastik parlatıcı ve kaskın vizorünü cam sil ile temizledi. "kaska cila da atayım mı hocam" dedi. "sağolun gerek yok" dedim. ağzım açık kaldım. motosiklet an itibariyle boya koruma yapılmış arabadan daha fena parlıyor.
NOT: bu konuları google da arama yapan arkadaşlara bilgi versin diye özellikle açıyorum. ben arama yaparken bunlarla ilgili pek data bulamamıştım. bu konu bir tek donanımhaberde var. motosikletle ilgili konuların bu sitede çıkması gerekir donanım haberde görünce gıcıklanıyorum.