dostum cok gecmıs olsun,,,
çok geçmiş olsun ya benim motoruda gelen alıp götürüyo giden alıp götürüyo geçen biri ön kaldırırken devirmiş kendinde bişey yok motorun plakalıkla stop lambası gitmiş deli oldum ama yapacak bişey yok bunu yapan hala gelip motoru istiyor...
çok geçmiş olsn arkadasınada sanada aynı olay benimde başıma gelmişdi :// çok kötü bi durum
gecmis olsun oguzhan üzüldüm.
Çok sağol Allah razı olsun uğur . Bu bana ders oldu ama . Foruma yazmamın amacı herkese ibret olsun ve ona göre davranalım arkadaşlar.
Arkadasin icin cok gecmis olsun iste bir kez daha full korumali motosiklete binmenin ne derece onemli oldugu ortada birde size bir tavsiyede bulunayim oguzhan6161 birgun yikamadayken arkadasimda benden arabami istemisti dondurup benzin almak icin tamam dedim bende cocukluk arkadasim yedigimiz ictigimiz ayri gitmez diye verdim arabayi bende benzinlikteki tuvalete kadar gittim o sirada bir cayirti bir cuyurtu sesleri ciktim disari pompacinin basina gittim adam bana araba senin anladigim kadariyla ama bir daha buna verme lastikleri pantinajla bitirdi dedi yere bir baktim hakkatende oldugu yerde baya bir patinaj cektirmis nese bisey olmaz deyip yola devam ettim iki hafta sonra yagmur yagarken yolda onumdeki durdu bende haliyle frene bastim ve o ana kadar hic kaymayan lastikler sanki buzda gibi kaydi ve ondeki jipin altina girdim o gun bu gundur ne motorumu ne arabami babama bile vermem arkadasiniz icin tekrardan gecmis olsun
arkadşın için çok geçmiş olsun...
ama bence suç sende neden veriyorsun ehliyetsiz adama motoru ben babama dahi vermiyorum çünkü oda bana 18 li yaşlarda arabayı vermiyordu bende ona ehliyet almadan vermem diyorum halbuki bana motor kullanmayı o öğretti ama o bana arabayı vermezken ya bi çocuğa çarparsan ya kaza yaparsan ne yaparız evi satsak ödeyemeyiz ehliyet al araba senin ve ehliyeti aldım o arada da biraz sakin yollarda öğrendim sonra bi baktım babam anahtarın yedeğini yaptırmış verdi bana sağ olsun ehliyeti de o aldı gelelim sadete
bende 2002 de bi arkadaşıma motoru verdim artçı ben oldum gitti 100 km hızlı kaza yaptık motor pert arkadaş 15 gün yoğun bakımda kaldı olan benim motora oldu güzelim motor gitti ben adamdan para da alamadım adam iyileşti olan benim motora oldu o yüzden 8 yıl motora binmedim ve tekrar aldım şimdi de isteyene vermiyorum gider kaza yapar al başına iş ya çarptığı insan ölürse vay haline sen iyilik yapayım derken bütün ahali toplansa senin kendine ettiğin kötülüğü yapamaz yani benden demesi bi daha ehliyetsiz adama araç verme
benim erkek kardeşim daha 16 yaşında eğer kasksız ehliyetsiz motora binsin onun sadece bacaklarını kırarım çünkü bir kaza yapsa ona birşey olsa ben ne yaparım o yüzden ben önceden önlemi alırım ama motor kullanmayı ben ona kendi çalıştığım iş yerinin bahçesin de adam gibi öğreteceğim ehliyetini de alacak kask ı nı montunu da alacak onda sonra yola çıkacak yoksa motora binemez :king:
ama baktım deli gibi hareketler alırım altından motoru kardeşimi yolda bulmadım bence sende bir daha bilmediğin güvenmediğin arkadaşlarına malını veripte değil malını vermeden kötü ol:cat:
benim bu konularda prensibim var. Motosikleti olan sürmeyi bilen çok yakın arkadaşlarıma gözüm kapalı veririm. Ancak daha önce motor sürdüğünü görmediğim kişilere kattiyen motorumu vermiyorum. Motorsiklet arkadaş bu 2 tekerlek güven mi olur en ufak hata hayatına malolabiliyor. Allah korusun sonra ben ailesine ne derim:silent: