Motoru devirdim benzin akıttı

Merrhaba arjadaşlar bugün durduktan sonra ayağım çukura girdi dengeyi sağlayamadım ve sağ tarafı bayıraşşağı gelecek şekilde devirdim ardıktan depo kapağı kapalı olmasına rapmen benzin sızdı kapaktan.Normal midir?

İlk devrildiğinde sızma yapması normal olmalı bende aynısını yaşamıştım.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Hava almak zorunda depo, su bidonu gibi sıkı sıkı kapalı olmaz yani. Akması normal, ya depo havalandırmasından ya da tahliyeden akar benzin.

Tahliyeden akması normal, depo kapağından akması anormal. Böyle olursa bir gün dışarı güneşe bırak deponun yarısı uçar gider:queen:

ben de benzer şekilde cbr 250yi devirdim depo full idi sadece tahliyeden benzin aktı. depo kapağından akmadı.

Kapagin kendine gore bi sistemi var galiba, benzini gidince hava giriyor yoksa benzin gitmez hiç mi fizik bilmiyosunz abiler ,canlar :) alın elinize kapağı altina bakin, contanin altinda delikler var contanin üstünde de yayli yerin delikleri , yani hem deponun içinde hem de dişinda hava delikleri kaliyor

Son düzenleme:
Kapagin kendine gore bi sistemi var galiba, benzini gidince hava giriyor yoksa benzin gitmez hiç mi fizik bilmiyosunz abiler ,canlar :) alın elinize kapağı altina bakin, contanin altinda delikler var contanin üstünde de yayli yerin delikleri , yani hem deponun içinde hem de dişinda hava delikleri kaliyor

Fizik biliyoruz tabi... Senin biraz geniş çaplı düşünmen lazım, depoya on tane delik delmenin alemi yok. Şimdiye kadar farklı farklı motosikletlere bindim, inceledim. Çinlisinden, bavyeralısına kadar. Kullandıklarımda depo kapağında delik dikkatimi çekmedi hiç, muhakkak çekerdi benzin konusunda hassasım biraz... Birkaç kere havaya uçma tecrübem oldu motosikletten bağımsız olaylarda. Yine de belki dikkatimi çekmemiştir ama depo kapağında delik bana çok saçma geldi, tahliye hortumundan hallediyordur bu işi diye düşünerek yazdım.

Sen böyle yazınca bi araştırayım dedim, karara bağlayamamışlar hiç bir yerde.. Evet bazı arkadaşların motosikletlerinin depo kapağında delik varmış ama delik olmayan da var. Kesin bir dille açıklama yok yani. Depo kapağındaki delikte muhakkak bir filtreleme sistemi vardır ama hadi sünger olsun tozu filtrelesin dışarıdan toz toprak girmesin de yağmurda çamurda depo kapağından su girer oradan buharlaşan benzin mazallah motor üstünde sigara yakarken falan adamı havaya uçurur yarım metreden parlıyor benzin dediğin. Çok saçma yani akla mantığa sığdıramadım durumu. Devirdiğim motosikletlerde de tahliyeden yakıt geldi.

Sayın abicim,nerden hava girecek bu depoya , telefondan giriyorum,foto çekip atıcam 2 tane depo kapagim var,kapagin üstünde değil delik ,içinde , ikisinde de var ,motorun var mi ? Varsa bi incele lütfen

Sayın abicim,nerden hava girecek bu depoya , telefondan giriyorum,foto çekip atıcam 2 tane depo kapagim var,kapagin üstünde değil delik ,içinde , ikisinde de var ,motorun var mi ? Varsa bi incele lütfen

Kardeşim bak, adamı deli etmeyin.. Kafanız mı almıyor, okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz çözemiyorum ama foto çekip atma yazdım zaten bazı arkadaşların depo kapağında varmış, bazısında yokmuş diye. Hava nereden girecek diyor depoya, tahliyedendir diye düşündüm yazdık ya?

Son düzenleme:
Merrhaba arjadaşlar bugün durduktan sonra ayağım çukura girdi dengeyi sağlayamadım ve sağ tarafı bayıraşşağı gelecek şekilde devirdim ardıktan depo kapağı kapalı olmasına rapmen benzin sızdı kapaktan.Normal midir?

Motoru devirmek ne kadar anormal ise benzin akıtmasıda o kadar normal ustam kapak kapalı da olsa hava açıklığı olabiliyor sanırım basınçla alakalı bu durum geçmiş olsun

Bugün traktöre(2015 NH) baktım,depodan 2 tane hortum cikiyor şeffaf birinde mazot diğerinde hava var , depo kapaginda delik olmayabilirmis ama tahliye diye biseyde yok,muhtemelen giden mazot oraninda hava alabilecek depo kapagi abes olur diye hortumla hava veriliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar