motoru çok fazla zorlarsan. devamı konuda

s.a sevgili gönül arkadaşlarım abilerim bugün elime bir mg sport geldi tamir için sorun 2. vites yok bide seğman kırık belli oluyor :queen:
konuyu açamamın sebebi şu bu motor 16 yaşında bir gencin babası taksile 4.5 5 ay önce almıştı bana hep 130 135 gidiyor diyordu hatta diyoloğuda yazayım azıcık gülün. :queen::queen:
m-motorun sahibi

m-yahya kolay gelsin napıyorsun
ben-iyiyim ali buyur mobyleti topluyorum
m-yahya yılda 1 tane vidamı sıkıyorsun 2 yıldır toplıcan ( bende aklı sıra dalga geciyor)
ben-benim için sorun yok askere mobiletle gideriz
m-benim motorla gecen denemeye çıktım 135 falan gidiyor orjinalde işte bu mondial çok güzel
ben-senin kadran yanlıştır
m-yok bea başka motorun kadaranıyla ölçtük (akla bak akla)
ben-iyi alicim hadi git işene gücüne işim var

bir hafta sonra
telefon konuşması

m-yahya abicim nasılsın
ben-nefes alıyorum söyle ali çabuk ol zamanımı harcama
m-abicim benim motor traktör gibi çalışıyor babam görmesin bide 2 ye gecip gitmiyor
ben-ama 135 gidiyor değilmi
m-abi ne olur yardım et bana
ben-getir

motor geldi elime

m-abi karburatör falan pis herhalde
ben-seğman kırmış 2. viteş dişlisi gitmiş bana silindir piston segman şanzımanın malzemeleri lazım
m- abi 100 tlye alınırmı kırılmaz normalinde o seğman abi yağlasak falan.
ben 250 minimum

gördüğünüz gibi siz siz olun motora iyi dayranın çin malları genelde bu yüzden kötü oluyor diyorlar ama sen onu hor kullanırsan decati bile dayanmaz sana

siz siz olun motorunuzu sevin hayırlı sürüşler tekeriniz düz bassın. ALLAH kaza bela vermesin

1965027_720712531282125_545876927_n.jpg

6 yıl cub 1 yılı aşkında fotodaki motoru kullanıyorum.10500 km deyim.Her iki motorumda da keyfi ve gerekli harcamalar(yağ,benzin,lastik vs.) dışında para harcamadım.Çin malları hakkında yapılan şikayetlerin hiç birini yaşamadım.Kaç CC motor kullandığımın farkındayım.Bu önemli bir ayrıntı bence:)

GEçen monialim 150 lilik bir tane viteslisi ile çıktın 10 km ötede çay içemeye dolanırız diye.Abimizde ustaya götürmüş gerzek usta arka dişliyi büyütmüş kafasından.O da arkamdan zorladı zorladı zorladı 3 km ye motoru yedi bitirdi. Sonra tamirciye sattı.BAzı çinliler iyi de bazısı dağılıyor mesela drif çok iyimiş sorun yok diiyorlar

GEçen monialim 150 lilik bir tane viteslisi ile çıktın 10 km ötede çay içemeye dolanırız diye.Abimizde ustaya götürmüş gerzek usta arka dişliyi büyütmüş kafasından.O da arkamdan zorladı zorladı zorladı 3 km ye motoru yedi bitirdi. Sonra tamirciye sattı.BAzı çinliler iyi de bazısı dağılıyor mesela drif çok iyimiş sorun yok diiyorlar

sürekli dip gaz kullanılan her motor ölebilir, çinli ise daha cabuk can verir

o usta arka dişliti buyutup sürekli redline girecek sekilde değilde küçültse imiş

motor belki yokuslarda cekmezdi ama 3 km de de son nefesini vermezdi.

sürüse göre, sürücüye göre dişli küçültülürde buyutulurde ama en iyisi bilinçsiz olarak müdahele etmemek :cat:

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1965027_720712531282125_545876927_n.jpg

6 yıl cub 1 yılı aşkında fotodaki motoru kullanıyorum.10500 km deyim.Her iki motorumda da keyfi ve gerekli harcamalar(yağ,benzin,lastik vs.) dışında para harcamadım.Çin malları hakkında yapılan şikayetlerin hiç birini yaşamadım.Kaç CC motor kullandığımın farkındayım.Bu önemli bir ayrıntı bence:)

sahibinin sevdiği belli olan bir motor... Güzel günlerde kullanın..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
driftin ön far çok güzel olmuş.

bencede, çin malları fiyatlarını hakkediyor. ben de 3 yıl 165kg+70kg 196cc motor kullandım. hiç masraf etmedim. 3 yılın sonunda 4 yıl boyunca tek km bile gitmeden durdu, sonra tabiki karbüratör biraz mırın gırın etti :) onu değiştirdim, yağı değiştirdim, aküyüdeğiştirdim, 3. marşta aldı, patır patır :rendeer:

12000km geçen gün vizeye soktum, tekrar yollarda karakaçan

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
GüvenYahya, Çocukçagizi niye her konusmanda tersliyon? :)
135 yine iyi 180 basanlar var :D

@turkish39 abi senin motora acayip bi hayranlığım var satacak olursan kaç km de olursa olsun alırım :mrgreen:

abi o farlar nedir ya harbiden custom falan diyorlarda bu da çok şekil durmuş bir de arkadaki çanta kaç lt
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1965027_720712531282125_545876927_n.jpg

@turkish39 abi senin motora acayip bi hayranlığım var satacak olursan kaç km de olursa olsun alırım

Yarın öbürgün satarsak küfür yemeyelim arkadaşım.Değiştirdiğim parçaların orjinalini muhafaza ediyorum.Yağını 2000 kmyi bulmadan değiştiriyorum.Bi kaç ay önce buzda düştüm,debriyaj kütüklüğü kırıldı fotosunu çekip onun bile parçasını saklıyorum.Bizde yalan yok.Üç binliralık motor.Değerini fazla kaybetmesin diye adam gibi kullanıyorum.Şu an 10500 km de.İnşallah daha fazlasını da yapıp motorcuyum diye geçinenlere kapak mahiyetinde huzurlarına sunacağım:) Fazla km nin önemi yoktur.Önemli olan bakımı,gezmek için aldık sonuçta garajda tutmak için değil.Motorun ne mal olduğu değil,kullanıcının ne mal olduğu önemlidir:queen:

abi o farlar nedir ya harbiden custom falan diyorlarda bu da çok şekil durmuş bir de arkadaki çanta kaç lt

Farları motosikletin memleketi Çinden getirttik.Sağolsun kankim ilgilendi o konuyla.Çanta 46 LT maxem.75 TLcik.Çok büyük duruyo ama bizim korumaları kaskları bundan küçükleri almıyo.

fakar değil fakat :)
bide yazıyı düzeltipte kendi yanlış yazanlara gülüyorum :)

Düzeltipte değil düzeltipde olacak p,ç,t,k ünsüzü b,c,d,g ye dönüşür. Decati yazmak markanın ismini bilmemek fakat yerine fakar yazmak klavye hatası demek. Bak en azından ben klavye hatası yapmışım sen ise yanlış yazmışsın. İlle de birisine güleceksen o kendin olmalısın.

Hocam, farlar biraz yere mi bakıyor, yoksa yanılıyor muyum? Güzel bir makina. Kazasız, belasız inşallah.

Hocam, farlar biraz yere mi bakıyor, yoksa yanılıyor muyum? Güzel bir makina. Kazasız, belasız inşallah.

Şu an geceleri kullanmadığımdan Daha tam ayarını yapmadım ustam.Nasıl duracak diye meraktan çatladığım için İki vidayla tutturdum o kadar.Ona rağmen orjinalinden iyi aydınlatıyor.Havaların ısınmasını bekliyorum.Ufak tefek aklımda olan bazı değişiklikler var.O zaman heryeri bi elden geçiricem kısmet olursa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar