Benım motorumda ıkı gun önce çalındı bugün param parça bulundu , dıkkat edın arkadaslar !
Gecmıs olsun . Onun nasıl bır duygu oldugunu sadece yasayan bılıyor maalesef .
Insallah zararın fazla olmaz .
Benım motorumda ıkı gun önce çalındı bugün param parça bulundu , dıkkat edın arkadaslar !
Polis dediğimiz adam kim?.. vatandaş.. Savcı dediğimiz adam kim?.. o da vatandaş.. bulmak istemedikten sonra BULMAZLAR.. hepimizin bildiği hususlar aslında.. kanunlar var ama garibana var..
şimdi desem ki; çalınan motor bilmem ne bakanın oğluna aitmiş, polis savcı ne yapar acep? bütün mobese, eds, banka, atm, iş güvenlik kameraları vs.vs. hepsini inceler, inceler oğlu inceler ve bulur..
bu ülkede polisin haberi olmadan kuş uçmaz..
Hırsızlık gibi bir kamu suçu söz konusu olduğu vakit mahkemenin sanıkları bırakması, davaya devam etmediği anlamına gelmiyor.
Öncelikle bu tür bir olayda karakol sanığın ifadesini alıp savcılığa sevk eder, savcı suç unsuru görürse davayı açar ve hazırlık hakimine gönderir. hakim suçlunun tutuklu mu ? tutuksuzmu yargılanacağına karar verir..
Hırsızın daimi ikametgahı varsa , delilleri kararma ihtimali yoksa, hırsızlık anında yaralama vs vs olmadıysa ,genelde tutuksuz yargılanmak üzere bırakılıyor. yargılamayı dosyanın asıl mahkemesi yapıyor. Elbette hafifletici sebeplerden dolayı fazlada ceza almıyorlar. Ve genelde verilen hapis cezaları günlüğü 20 lira gibi miktarda paraya dönüştürülebiliyor.
Adliyelerin iş yüküde göz önüne alındığıunda bu süreç 2 yıla kadar çıkabilir. temyizle birlikte 3-5 yıl .Yani defalarca hırsızlğa karışmış birisinin davası uzun sürdüğünden adli sicili temiz görüneblir.
Benım ılk mesajımı okursan eğer bu olay sızın başınızamı geldı dıye sordum eğer gelmedıyse ınternette bır suru uydurmasyon haber var arkadaş benım başıma geldı dedığınde ıse neden polıse başvurmuyorsunuz dıye sordum boyle bır olay başıma gelse ılk başvuracağım yer forum değıl polıs olurdu. arkadaşta polıse başvurmamakta ısrarcı konuştuğu ıçın benımde olayın gerçeklığınden şuphe etmem gayet normal.. Bunu anladın mı? (Bu arada olayın gerçek olduğunuda bılıyorum)
Olayı başka yerlere çekmeye gerek yok memlekette adelet yokmuşta polıs çalışmıyormuşta bılmem neymış bunların muhabbetını zaten yıllardır yapıyoruz. senın vatandaş olarak burada kı gorevın olayı polıse bıldırmektır ben bundan bahsedıyorum neden bu kadar zor bırşey mı bu hasta olduğunda tedavısı olmasa bıle hastaneye gıdıyosun başına bır dolandırıcılık geldıyse de polıse başvurman lazım bu kadar bunun otesınde sen malını bulmak ıçın çaba harcarsın harcamazsın bu senın bıleceğın ış.. Zevzeklık ya da çok bılmışlık yapmıyorum doğru olduğuna ınandığım seyı soyluyorum. Neyse fazla konuşup bırbırımızı kırmanın gereğı yok herkesın doğrusu kendıne.
Bak çok bilmiş kardeş. Bizim mevzumuzda ilk gidilen ANKARA İL EMNİYET müdürlüğünde komser amıca kendisine durumu anlatan arkadaşa , sanane kardeşim motor senin değil arkadaşınınmış sen enden uğraşıyorsun da demişti. Arkadaş koca emniyet müdürlüğünden bi cacık olmayacağını anladığı için kendi mahallesindeki karakolda durumunu anlatıp hatıra binaen yardım alabilmişti.
Bizde biliyoruz neyin ne olduğunu , ama sen ordan zevzek zevzek insanları yalancılıkla suçluyorsun.
Ha şuda var . Gittiğim karakolda polis amcalar akılda veriyor. Hiç uğraşma bulamazsın diye. Polise kalsak şikayetçi bile olmamıza gerek yok bulamayız.
2 ay araştırdım yırtındım ve kendi ellerimle buldum motorumu. Motor 2 ay boyunca binlece km yol gezmiş plakası üzerinde. Nerdeymiş o çok becerikli polisler. Onuda ayrıca merak ediyorum.
Onuda bırak koca ankara il emniyet müdürşüğünde yandol komiseri motorun hangi otoparkta olduğunu bulmaıyor. Adama biz söylüyoruz çekildiği otoparkı. O inatla yok orda değil şurda diye bize yazı veriyor. Fakat motorun asıl bulunduğu parktan motoru alamıyoruz . Yazı diğer parka yazılmış olduğu için.
Bu memlekette herşey kitabına uygun yapılsaydı kimse hırsızlık yapmaya cesaret edemezdi. Yada o kitap doğru yazılsaydı.
topic sahibi arkadaşım madem böyle bir olay geldi başına neden polisi arayıp bugün şu saatte arandım , bana böyle böyle dediler adres bu diyerek neden ihbar etmedin? Belki de bu konuyu açan ve motoru çalan sensin? Öyle ya şimdi gözdağı verir gibi oraya geitrdiler buraya çağırdılar takip ediyolarmış forumdaki yazıları okuyorlarmış gibi lafların hiç hoşuma gitmedi. Takibe alınması gereken kişi sensin. Adalete başvurmayıp illegal yollardan çözüm aramakta ne demek? Hadi diyelim madur sensin ki bana göre öyle değil ama diyelim ki sensin , dün motorLARINIZI çalan bugün size ne yapmaz? Hem de çağırdığı yere gitmişsin! Her aklı başında olan insan önce emniyete haber verir. Senin ki cahil cesareti. Ama sana inanmıyorum. Madur olsan polisi arardın. Allah kimseye çalıntı olaylarını yaşatmasın.
Vay be ne ulkede yaşıyoruz arkadaş o zaman evınıze hırsız gırersede polıse gıtmeyın. tecavuze uğrayanda polıse gıtmesın ne de ols ceza almıyorlar sızın mantığınıza...
He kardeşım he savcı adamı serbest bıraktı oda elını kolunu sallaya sallaya hayatına devam ettı dımı hukuk bılmezsınız burda ahkam kesersınız ancak. aç oku tutuklu ve tutuksuz yargılanmayı gerektırecek koşullar nelermış oğren savcı adamı serbest bırakınca o adam suçsuz kabul edılmıyor yargılanacak hukum gıyecek merak etme. yargılama surecınde de emın ol başkasına zarar veremeyecek.
Bu ulkede adaletsızlığı mesru hale getırmeye çalışıyosun polıse gıtmeyerek o adamın ekmeğıne yağ suren ben değılım sensın..
---------- Post added at 14:50 ---------- Previous post was at 14:34 ----------
Tutuklulukla ılgılı kanunu merak edıyorsanız cmk'nın 100 üncü maddesını ınceleyın. Ben kendımce doğru olanı tavsıye edıyorum. Aynısı benım başıma gelse bu şekılde davranırdım. Su anda adamların yaptıkları hırsızlık değıl organıze suça gırmekte sen şıkayet ettığınde bu değerlendırılecektır emın ol.
polisin haberi olmadan hiçbir hırsız hiçbir şey yapamaz. Polis hepsini biliyor. Istese dakikasında bulur. Ama çorba parası daha çekici geliyor kendilerine. Size bir hikaye anlatayım, makam sahibi bir yakınımızın eşinin çantası çalınıyor. Beraber ilçe emniyete, direk komiserin yanına gidiyorlar. Komiser bir polise "o çantayı bu masada istiyorum" diyor ve 2 saat içinde çanta IÇINDEKILERLE BERABER komiserin masasına geliyor. Hemen hemen aynı olay bizzat benim başımada geldi. Bu ülkede polis hırsızlık suçlarıyla uğraşmıyor malesef. Illa cinayet, narkotik vs. falan olacak.
üstad çok sağol gerçekten bu site sayesınde ulaştılar bize ama sanada bu site sayesınde ulaştık birazda olsa şansımız varmış meğer :SArkadaşlar dün burdan yaptığım uyarı sayesinde bir arkadaşımız daha dolandırılmaktan kurtuldu hazırlanmış yola çıkıyormuş taa Ayvalık'dan istanbula gelecekmiş telefonla konuştuk ve beni arayan numarayla onuda aramışlar. Ben duyarsız davranabilirdim ama paylaşmak istedim zaten hepimizin canı yanmış üzerine birde böyle şerefsizler bizden faydalanmak istedi neden paylaşmayayım. Ayrıca bu şerefsizler biz burda ne yazıyorsak okuyor belki de yorum yazıyor ve aklıma şüphe düşüyor bu olayın senaryo olduğunu söyleyenler acaba onlar olabilirmi diye lütfen bu olaylara duyarlı olalım. Herkes fikrini söyleyebilir ama lütfen kimseyi yanıltmayalım herkese teşekkür ederim umarım faydam olmuştur.