Motoru çalınan arkadaşlar için..

Arkadaşlar forumda bu konu açılmış olabilir ama ben yine de yazayım dedım en güncel haliyle.

Motorunuz Çalındı.Hemen en yakın karakoldan bir tutanak tutturun
"OTOMOBİL YA DA MOTOSİKLET HIRSIZLIĞI MURACAAT TUTANAĞI"
Ben bu tutanağı hep yanımda gezdirdim 5 tane de fotokopi çektim olur da bi suç işlenirse o an dışardayım başıma bi iş gelmesin diye.

Üzerinden 1 ay geçti motor bulunamadı(%99.9 bulunmaz) ve artık trafikten çekme gibi işlemlere koyuldunuz çunku muaynesi gelecek motor yok boşa faiz işlencek bunun için Aşağıdaki evrakları hazırlayıp Motorun bağlı bulunduğu trafik tescil burosundan randevu alıp gitmeniz gerekiyor

• 2 ADET EK 1 FORMU
    • VERGİ DAİRESİNDEN TEMİZ KAĞIDI(MUTLAKA)
  • KARAKOL TUTANAĞI(YUKARIDA BELİRTTİĞİM)
  • DİLEKÇE(X ŞASİ NO'LU X MOTOR NUMARALI ARACIM HAKKINDA GRK.İŞL.YPL.)
  • KİMLİK FOTOKOPİSİ
  • RUHSAT(2 SAYFASI İLE)(RUHSAT ÇALINDIYSA DAHA FARKLI İŞLEMLER ÇIKABİLİR)
  • VE RANDEVU ALMANIZ YETERLİDİR ÇIKTISINI DA ALINIZ

Bu evrakları toplayıp trafik tescil burosuna gittiğinizde memur bey bu evrakları alır ve size 2 adet form verir bu 2 formu doldurup fotokopilerini çekersiniz 1'er adet sizde kalacak. Daha İŞLEMLERİNİZİ YAPAR ertesi gun saat 3'den itibaren çalıntı belgenızı alırsınız.Ve bir not daha memur bey size motoru vergiden sildirmeniz için bir evrak verir onu da vergi dairesine giderek motorunuzun vergiden silinmesi için işlem yapabilirsiniz.(Önce çalıntı belgenizi alıp daha sora vergi dairesıne gidin)
Eğer motorunuzun sigortası varsa ve halen ödemeye devam ediyorsanız elinizdeki çalıntı belgesi ile sigorta acentenize gidip sigortanızı da iptal ettirebilirsiniz böylece boş yere para da ödemeye devam etmessiniz.

İşlem bu kadar ben bu gun bu işlemleri yaptım Geçen cuma başladım bu gun tamamlandı.
Umarım Faydalı olmuşumdur...:cat:

İçten içe acı veren bi konu aslında:mrgreen: Herkezin aklında olsun moda kadıköy ataşehir ve bu çevrelerde çalınan motorlar %80 içerenköy fındıklı mahallesinde çıkıyo. Orda yoksa geçmiş olsun :pr:

Allah cezalarını versin...
milletin alın teriyle kıt kanaat aldığı motorları hangi vicdanla çalıyorlar...

Adana İl Temsilcisi
çok faydalı bir konu.umarım yapmamız gerekmez.paylaşım için teşekkürler.

arkadaş lar benım de motorum calınmıştı 1 ay sonra buldular motorumu gördüm berbat halde butun çizilmiş sonra motoru köfteciye sattım ondan sonra hiç motor almadım almayıda düşünmüyürum

Moderatör tarafında düzenlendi:
Denizli İl Temsilcisi
faydalı güzel paylaşım inş kimse bu yollara başvurmaya gerek duymaz

Allah cezalarını versin...
milletin alın teriyle kıt kanaat aldığı motorları hangi vicdanla çalıyorlar...

Haklısın dostum da,
bu namussuzlar camiden garibanın ayakkabısını bile çalıyorlar, motoru mu çalmayacaklar ?

Konuyu açan arkadaşa bilgi için teşekkür ederim. Sadece meraktan soruyorum; olaki 1 ay sonra bu belgeyi aldık, daha sonra tekrar motor üzerinde hak idda edebiliyoruz değil mi? Bir de polis kayıtlarında hala motor aranıyor olarak gözüküyor mu acaba ?

bulunursa tabi ki elindeki evraklarla bu motor bana aitt diye gideceksin zaten elinde bi ruhsat var motor nosu şasi no herşey yazıo.motor polisin sisteminde çalıntı gozukuyormuş öle dedi bulunursa benı ararlar mı bilmem.

Arkadaşlar forumda bu konu açılmış olabilir ama ben yine de yazayım dedım en güncel haliyle.

Motorunuz Çalındı.Hemen en yakın karakoldan bir tutanak tutturun
"OTOMOBİL YA DA MOTOSİKLET HIRSIZLIĞI MURACAAT TUTANAĞI"
Ben bu tutanağı hep yanımda gezdirdim 5 tane de fotokopi çektim olur da bi suç işlenirse o an dışardayım başıma bi iş gelmesin diye.

Üzerinden 1 ay geçti motor bulunamadı(%99.9 bulunmaz) ve artık trafikten çekme gibi işlemlere koyuldunuz çunku muaynesi gelecek motor yok boşa faiz işlencek bunun için Aşağıdaki evrakları hazırlayıp Motorun bağlı bulunduğu trafik tescil burosundan randevu alıp gitmeniz gerekiyor

• 2 ADET EK 1 FORMU
    • VERGİ DAİRESİNDEN TEMİZ KAĞIDI(MUTLAKA)
  • KARAKOL TUTANAĞI(YUKARIDA BELİRTTİĞİM)
  • DİLEKÇE(X ŞASİ NO'LU X MOTOR NUMARALI ARACIM HAKKINDA GRK.İŞL.YPL.)
  • KİMLİK FOTOKOPİSİ
  • RUHSAT(2 SAYFASI İLE)(RUHSAT ÇALINDIYSA DAHA FARKLI İŞLEMLER ÇIKABİLİR)
  • VE RANDEVU ALMANIZ YETERLİDİR ÇIKTISINI DA ALINIZ

Bu evrakları toplayıp trafik tescil burosuna gittiğinizde memur bey bu evrakları alır ve size 2 adet form verir bu 2 formu doldurup fotokopilerini çekersiniz 1'er adet sizde kalacak. Daha İŞLEMLERİNİZİ YAPAR ertesi gun saat 3'den itibaren çalıntı belgenızı alırsınız.Ve bir not daha memur bey size motoru vergiden sildirmeniz için bir evrak verir onu da vergi dairesine giderek motorunuzun vergiden silinmesi için işlem yapabilirsiniz.(Önce çalıntı belgenizi alıp daha sora vergi dairesıne gidin)
Eğer motorunuzun sigortası varsa ve halen ödemeye devam ediyorsanız elinizdeki çalıntı belgesi ile sigorta acentenize gidip sigortanızı da iptal ettirebilirsiniz böylece boş yere para da ödemeye devam etmessiniz.

İşlem bu kadar ben bu gun bu işlemleri yaptım Geçen cuma başladım bu gun tamamlandı.
Umarım Faydalı olmuşumdur...:cat:

bu ne ya sanki motoru çaldıran suçlu.......

bizim burada calinan mtlar bulunamiyor parcalanip satiliyor sanirim . Guzel bir paylasim olmus eline saglik

.

valla ismin soyismin hiç yabancı gelmedi :) özelden yaz konu sapmasın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar