dgrmr
Dogru biliyorsun...
Motosikletiniz bu degil mi?
http://jmqingqi.manufacturer.global...tl/Motor-scooter/1009096621/Motor-Scooter.htm
Oncelikle bu boyledir bu şöyledir diye kesin bir açıklama yapamayacagımı belirtmek isterim.
Bu yazımda hicbir firma hakkında lehine veya alehine yorum yazmayacagım.
Fakat inceledigim şeyleri aktarmak istiyorum.
Ramzey sitesine girdiginizde solda sizi bir yazı karsılıyor.
"...Moped , Scooter ve Motosiklet üretimi yapmakta Türkiyeye ve Dünyaya ihraç etmekteyiz."
Fakat motosikletlerinin kodlarını inceledigimizde motorların çinde üretildiklerini görmekteyiz...
Bu bir çelişki oluşturuyor.
Bu konuya bir cevap bulunması gerekiyor...
İşte benim merak ettiğim asıl konu buydu (kırmızı ile işaretli yer), ne kadar dürüstler satışı gerçekleştirirken. Satış yaparken ne kadar doğru konuşuluyor?, satmak için her yol mübah mı? deniyor. Kendi sitesinde böyle bir yazı yazıyorlarsa satarken de buna vurgu yapıyorlardır herhalde. Diğer bir marka (marka ismini yazmıyorum, kaynak sorulursa, gerekirse altta bahsedeceğim linkleri veririm) tutuyor ABS olmayan modeline şu ibareyi kullanıyor:
ÖN FREN: Disk+Abs
ARKA FREN: Disk+Abs
yabancı siteden (ali baba gibi bir siteydi yanılmıyorsam) aynı model aynı markayı araştırıyorsunuz:
FRONT BRAKE: Disc
REAR BRAKE: Disc
Bakıyorsunuz ki fren kaliperinin üzerinde Abs yazıyor ama o Abs frenin markası, yani Brembo, Nissin vs gibi bir marka... Ama bizim firma bunu sanki Abs varmış gibi yansıtıyor. Bu olay hiç hoşuma gitmemişti acaba benzeri bir
yanıltmaca var mı diye bu kadar sordum, görüyorum ki; maalesef "yine var, yine var"
Görkemciğim bilgi için çok teşekkürler...
Topik sahibi arkadaşım, topiğini konu dışına çıkardığım için üzgünüm, merak ettiğim ve incelemey değer bulduğum bir konuydu, kusuruma bakma. Tekrardan hayırlı olsun... Ne oldu çalıştırabildiniz mi, bu arada?
Sevgili NeruLL_35 şimdi farkettim yine çalışmamış anladığım kadarıyla, otomobil tecrübeniz var mı bilmiyorum, eski karburatörlü otomobillerde jigle vardı, ne işe yaradığını az çok biliyorsunuzdur. Öncelikle havalar soğuk, jigle çekili denemeniz lazım ama sadece ilk çalıştırmada. Ayak marşına basarken gaz vermeden basın. Eğer ateşleme sesini duyuyor ama çalışma olmuyorsa büyük ihtimalle motoru çok gaz vermekten boğuyorsunuzdur. Bu durumda bir yarım saat bir saat bekleyin (motor bir dinlensin havalansın) önce bir jigle kapalı konumdayken gaz vermeden marş basın. Olmazsa jigleyi çekin yine gaz vermeden marş basın yine olmazsa hem jigle açık hem de gaz vererek deneyin yine olmazsa buradan tahmin edemeyeceğimiz bir sorun vuku bulmuş olabilir servise gitmeniz herhalde en doğrusu olacaktır bu durumda... Bir de denemeler arasında gazı boş yere çevirip açmayın olmuyorsa acele etmeyin motoru dinlendire dinlendire deneyin. Mümkünse motosiklet tecrübesi olan birine motoru çalıştırtmaya çalışın. Umarım basit bir problemdir ve çabucak hallolur...