Motoru Basanlar....

Nasıl bi zevk var bu adamlarda ya ben anlamıyorum. Güzelim motosikletleri ne hallere sokuyorlar, cidden hoş göründüğünü falan düşünüyorlar heralde. Motor bildiğni kütürüm olmuş gibi duruyor :mrgreen: Bide üstüne inince kurbağa gibi bacaklarını açmak zorunda kalıyorlar. Yazık günah cidden.
10689589_337029259805534_456111974006556289_n.jpg

bu motorlar yürüyor değilmi :D

bu arada nedense honda yamaha gibi motorlara yapan yok hep çinlilere böyle işkenceler sonra bozuluyor dökülüyor :)

Motosikleti
Henüz yok.
niye öyle diyorsunuz, üstüne binen kişinin boyu yetmiyordur napsın. renkler ve zevkler tartışılmaz nede olsa adı üstünde DRİFT

Motosikleti
BWS 100
Amortisör sürücü konforundan ziyade, aracın yol tutuşu için de görev yapar.
Hiç amortisörü patlak bir tekerin gidişini gördünüz mü?
Bu akıl yoksunları basakoysun motorları.

Amortisör sürücü konforundan ziyade, aracın yol tutuşu için de görev yapar.
Hiç amortisörü patlak bir tekerin gidişini gördünüz mü?
Bu akıl yoksunları basakoysun motorları.

Akıl yoksunu vs. hoş olmamış bence şimdi diceksiniz demekki ucu sana dokunuyor ondan yazıyorsun vs.

Eğer başkalarını tehlikeye atacak şekilde kullanmayıp adam akıllı kullandıkdan sonra motora kanat takıp ucurmaya calıssada böyle diyemessiniz adı üstünde zevk meselesi siz 600 makinaya binerken zevk alırsınız bu arkadaşlar bu şekilde basar süsler vs zevk alır.

Bu tipler genelde aynalarınıda söker.
Kaskta takmaz.

Bana gelip demeyin genelleme yapma diye.

Daha hiç basık,aynasız motorda kask takan görmedim.

Anlamadığımbirde bakışları var insanlara yan yan. Yiyicek sanki.
Karınca kadar değerli yok gözümde.
Karınca görürsem basmam ama bu tipleri görürsem acımam açıkçası.

Evimiz 6.katta babamla konuşurken bu tipler geçince kendi sesimi duymuyorum kulağımı yırtıyor iğrenç teneke gibi egzoz sesi gereksiz hız ve abazanlık ! Nefret ediyorum bunlardan ve motorcu gözüyle bakmıyorum ne selam veririm ne yardım ederim :jocolor:

Bu tipler genelde aynalarınıda söker.
Kaskta takmaz.

Bana gelip demeyin genelleme yapma diye.

Daha hiç basık,aynasız motorda kask takan görmedim.

Anlamadığımbirde bakışları var insanlara yan yan. Yiyicek sanki.
Karınca kadar değerli yok gözümde.
Karınca görürsem basmam ama bu tipleri görürsem acımam açıkçası.
ben görüyorum artık manisa emniyet işi sıkıyor :) fakat ara sokakta yine dirseklik görevi görüyor :p

Ama niye öyle diyorsunuz onlarda 'eyleniyor' herkesin görüşüne saygı duymak lazım lütfen basık kullanan eg..

Şaka şaka, bunlar da, bunları savunanlarda nasıl bi kafa yaşıyosa istiyorum :D

Akıl yoksunu vs. hoş olmamış bence şimdi diceksiniz demekki ucu sana dokunuyor ondan yazıyorsun vs.

Eğer başkalarını tehlikeye atacak şekilde kullanmayıp adam akıllı kullandıkdan sonra motora kanat takıp ucurmaya calıssada böyle diyemessiniz adı üstünde zevk meselesi siz 600 makinaya binerken zevk alırsınız bu arkadaşlar bu şekilde basar süsler vs zevk alır.

Başkalarını tehlikeye atıyor. Nasıl olduğunu dolaylı düşünsen bulursun ama dur az yardım ediyim. Süspansiyon sistemi araçların yerle temasını mmkün olduğu kadar en üst seviyede tutar. Bu adamlar ne yapıyor? Amortisör iptali yapıyor? yada verimli çalışamayacağı kadar küçük bi alana sıkıştırıyor. Ülkedeki yol belli kasisler çukurlar vs. ve düşün arabanla gidiyorsun. Bu şahısta yolunda gidiyor. Yoldaki bozukluk nedeni motorun teker teması kesildi. Süspansiyon görevini yapamadı ve bu şahıs dengesini kaybetti önüne düştü.. Bak gayet olasılığı yüksek bi durum. Açıkla bana başkasına tehlikesi olmadığını...

Araba firmaları spor paket sunarken bi kaç santimetre aşağıda ama aynı darbeleri emip süspansiyon görevini maksimum yapacak parçalarla optimize edip satarlar. Yayları kesmeyle,amortisör iptali ile bu iş olmaz. Ve ayrıca aracı yere yakınlaştırmanın asıl amacı aerodinamik olarak güçlendirmektir , sürtünme katsayısını düşürür. Bu kadar aerodinamik meraklısı iseler motorlarına tam grenaj tasarlasınlar yada ne biliyim benzer şeyler yapsınlar.

Zevk anlayışı kıt bunların

Kendi beyendiği için yapmıyor daha çok dışardan gören adama beyendirme anlayışları var

Araçların yol tutuşunu etkileyen 3 ana unsurdan birisini işlevsiz bırakmak pek sağlıklı değil.
Lastik , amortisör , şasi .

İşin kötüsü sevgili polisimiz bunlarla uğraşacağına bizim masum topcaselerimiz ile uğraşıyor.

Arkadaşlar teknik olarak yazdıklarınızda haklısız ama bu iş iyice o şahışları rencide edecek boyuta ulaşıyor.Birbirimizi kırmayalım yapıcı olalım(akıl yoksunu gibi kelimeler açıkcası bana yazılsa kaldıramam)
Siz teknik olarak yapılan işlemin yanlış olduğunu açıkladınız ama rencide edecek konuşmalar bize yakışmaz.

Ben de ne kadar sevmesem, tasvip etmesem hatta apaçi diye irdelesem de böyle düşüncelerimizi kendimize saklama taraftarıyım. İlla ki forumda bunlar çok zevk alan elemanlar çıkar. Kutuplaşmaya, kavgaya kadar gider ucu. Çoğunluğu da (İzmir'deki gözlemlerim) ağzı bozuk, böyle dik dik bakan insanlar olduğu için uzlaşmak pek de kolay olmaz :)

Konuya gelirsek motoru basmakla kalmaz bu arkadaşlar, egzozu da soba borusu kadar açıp kulaklarımızı tırmalarlar sağolsunlar, vatanımın saygıdeğer çocukları :mrgreen:

Motosiklet anlayışı tamamen kültürdür. Aile gibi bir nevi. Sen ailenden Honda ile gelmişsindir, başkası Yamaha bir başkası suzuki veya kawasaki.

Bu arkadaşlarından çevresi yaşadığı insanların motorları doğal olarak bu yöne sevk ediyor. O yüzden saygı duymak gerekir.

Şuna da şahit oldum 1000 lik motora binip kalbi küçük, 100 lük motora binip kalbi büyük olan insanlar var.

100 luk motora binip kalbi buyuk olmak ???
Anlamadım ne demek bu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar