Motoru az kaLDı çöpe atacam Ve kurtuLcam ! Yardım Lütfen ..

Hemen ilk etapta yapman gerekenler:
egzostu temizle
karbüratörü temizle
hava filtresini değiştir
bujini değiştir.
Bunlardan bir sonuç alamazsan daha detaylı ayarlar tamiratlar yapmak gerekebilir.

F54

arkadaşım keşke sakaryada olsaydın ona bi ayar yaptırırdık akılları şaşardı ondan birşey olmaz diyenlerin hayatımda gördüğüm en manyak kross suzuki 2 zamanlı 125cc onun sesi arazide en az 2 km yoldan duyulur o bakımdan hayranım o modele 2 zamanlı olduğu için performans on numara hayatında kross görmeyenler onun sesini duysalar yeter üzerinde arazide görmeye gerek kalmaz sen onu ihtisas alanı kross olan bi tamirciye götür onun dilinden o anlar onu tam bir dağ kedisi yapar senin yapabileceğin bi arıza olduğunu sanmıyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:09 ----------

birde çöpe atacam demişsin nerde ki çöpe atacaksın söyle ben geceden orada nöbet tutarım sakaryaya yakın bi yerde olsaydın seninle anlaşabilirdik ama çok uzaksın:salut:

Simdi sen bilincli biri olsan zaten buraya bu konuyu acmazdin , kendi teshisi koyup tedavisini yapardin. Bariz ki bilmiyorsun. Burda simdi sana silindirmis, benzin samandirasi imis, karburator ucu imis anlatsak ne yazar.

Bir motoru tamir etmesini biliyor isen oturup tamir edeceksin

Bilmiyor isen ustaya gotureceksin ve yaptiracaksin.

Hokus pokus ile motor tamir olmaz. Bizim sana anlatacagimiz hic bir sey ustanin yapacagindan farkli degil. Kotu yani usta dogru bicimde yapacak iken , sen bir yeri duzeltir iken iki yeri bozacaksin.

beni aydılatan herkese teşekkür ederim.. Motoruma geri ısınmamı sagLadınız ve en yakın zamanda egzos,karbüratör,hava filtresi.. herşeyine baktırcam sizin yardımlarınız sonucunda motoruma cok güzel bi bakım yapılmış olcak.. Herkese cok cok tşk ediyorum ... :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence önce tamirciye baktır.Kaç para masraf çıkaracak bi öğren.Ondan sonra yakarsın motoru :queen:

arkadaslar bu 2 zamanli motorlarin egsozu nasil temizleniyo benimde temizlemem lazim egsozu sokup bi ucunu tikayip diger ucundan benzin doldurup oyle icinde biraz bekletsek bir ise yararmi yada bunu temizlemenin yontemi nedir? tesekkurler.

Ben 50 cc ile 100 km hıza çıkabiliyorum. 125 cc çok rahat 130- 140 yapmalı.
2 zamanlı motor çok basit fakat çok hassasdır. En ufak sorunu hemen belli eder.

Sana geçmiş tecrübelerimden birkaç tavsiyede bulunucam.
Öncelikle buji kablonu mutlaka değiştir. Bu nedenle aynı sorunları yaşadım daha önce.
Karbüratörün silindire bağlandığı noktada hava kaçağı olmadığından emin ol.Hava filtren de sorun olmasın.
Karbüratör ayarından emin ol. Memeleri kontrol et. Şamandırana mutlaka bak. Hatta varsa benzin filtreni değiştir.
Son ve yine çok önemli konu eksoz. Mutlaka uygun eksoz olmalı. Eğer eksoz daha önce değişti ise orjinal mi değilmi öğrenmeye çalış. Orjinal se tıkalı olmadığından emin ol.
Tekrar lıyorum buji kablonu mutlaka değiştir.

Motorda zaten bir ateşleme bir benzin birde eksoz sistemi var. Piston sekman sıkıntısı olmadığı sürece buralardan kaynaklı en küçük sorun sana performans kaybı olarak geri döner.
Motorundan soğuma muhteşem makinelerdir. Sorunu nu çözdünmü keyiften ağzın kulaklarından kocaman bir sırıtma ile binersin. :)

Tüm saydıkların doğru ve neden olabilir,kontrol edilmeli. Ancak ben 94 model 2 zamanlı bir motorun silindir piston sağlam olsa bile segman yenilemesi gerektiğini düşünüyorum.

arkadaslar bu 2 zamanli motorlarin egsozu nasil temizleniyo benimde temizlemem lazim egsozu sokup bi ucunu tikayip diger ucundan benzin doldurup oyle icinde biraz bekletsek bir ise yararmi yada bunu temizlemenin yontemi nedir? tesekkurler.

Arkadaşın Dedigi gibi Egsoz,Karbüratör ve hava filtresi temizLeme yöntemLerini söyLermisiniz ???

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar