motoru aldık da?

bugün 1450 ytl+devir masrafları karşılğı 4200 km de 2005 mod.mondial 250 mct aldım.daha önceki motorum mondi 100 kh idi.onun üzerine bu motoru alınca beklentilerim bir hayli fazlaydı ama birazcık hayal kırıklığına uğradım.bi kere sanki motor çalışırken üzerindeki bütün hareketli parçalar düşecekmiş gibi titriyor.vibrasyon çok rahatsız ediyor.önceki motorda bile(ki kendisi tam anlamıyla motosiklet bile sayılmaz)bu kadar vibrasyon yoktu.yada beklentim fazla olduğu için bana öyle geliyor olabilirmi acaba?hızlanması fena değil,dönüşlerde tatmin edici fakat frenaj da ön maşa vuruntu yapıyormuş hissine kapıldım yalnız oturuş pozisyonu gayet rahat geldi bana.neyse bu ilk gün ki deneyimlerimi paylaşmak istedim.sonuçta 2 teker ise iyidir:)

Vibrasyon konusunda hakılısınız bu motoru kullananlar bundan şikayetçi genelde.Size öyle gelmemiş yani :cat:

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
çünkü onun üzerinde dünyanın en iğrenç 250cc motoru var 40 tane değişik modelde kullanılmıştır heralde en son bmw taklidi çin mlaı 250cs diye bi motorda vardı 1450 ytl e yazık etmişsin bilader kusura bakma dost acı söyler

chipas kardeş hayırlı olsun güle güle kullan

satoyama adam almış gücü ona yetmiş imkanı onu elvermiş herkes ister capon ama olmayınca mecburiyetten alınıyor pardon senin motor neydi hondamı yamahamı göremedimde:silent:

345

Hayırlı olsun iyigünlerde kullan arkadaşım.titreşim olayını dişli değişimi ile bir nebzede olsa çözüyorlardı.Ustana bi danış istersen.

"CHIPAS" arkadaşım,bildiğim kadarıyla motor bağlantı kulakçıları arasında takoz kullanarak motorun rezonansını direk şasiye vermesi engellenip titreşim düşürülebiliyordu.Zira bu takozlar orijinallerinde bulunmuyor.

345' Alıntı:
Hayırlı olsun iyigünlerde kullan arkadaşım.titreşim olayını dişli değişimi ile bir nebzede olsa çözüyorlardı.Ustana bi danış istersen.

arkadaşım yardımcı olmaya çalışmışsın arkadaşa sağol ama bu dişli olayları falan motorların ömrünü kısaltıor ya hadi japon mallarında neyse ama çin mallarına hiç gelmiyo

en iyisi orjinalliğini hiç bozmadan motoru olduğu gibi kabullenip bakımlarının zamanında yaptırıp motorla en ii şekilde ilgilenerek kullanmaktır

çünkü motorumuzdan en çok böyle zevk alırız ve mutlu oluruz :cat:

MCT sı olan bı arkadasım ( kı daha sonra EN500 aldı 2 motorda duruyordu) MCT250 ıcın "bu motor değil titreşim makınası" demiştik :) İnanılmaz titriyor hele arkada gıden kısı o arka pegler bı tıtremeye baslıyor evelere senlık hele dıreksıyon ellerın karıncalanıyoo...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
öncelikle hayırlı olsun diğelim... tekerin düz bassın kaza bela görme inşallah...

abicim vibrasyon o motorun kronik sorunu ,üzerine çok dandik bi motor monte etmişler şu andaki hiçbir firma o motoru kullanmıyo artık ,ama alışırsın belli bi süre sonra ( azer bülbül smileysi :D )

Motosikletlerde en nefret ettiğim şeylerden birisi diyebilirim.Çünkü Kanuni Tigrina 100 kullanıyorum.Çok fazla vibrasyon var.Ve ben çözüm bulamadım.Ama iki teker sonuçta vibrasyon da olsa zevk veriyor insana.Zaten benim yaşımdaki birisi için yeterli.
Bu arada yeni motosikletiniz hayırlı olsun.Saygılar.:rendeer:

abi verdiğin paraya o kadar ne kadar ekmek o kadar köfte bin gitsinn yaa canını cıkar motorun gene alırsın inş.

250 mct vibrasyon fazladır engellemenin de bi yolu yok malesef....

hayırlı olsun:rendeer:
ama 2005 model bi çin malında bu kadar vibrasyon olması çok normal hissetmemeye çalış:cat:

Bu kadar ayrıntılı düşünme büyük beklentilere girme ya gazı açınca gidiyor mu keyfine bak...

hayırlı olsun. vidalarını düzenli aralıklarla kontrol et, yanında debriyaj teli taşı, her daim temkinli ol, frene, orjinal lastiklerine güvenme. :mrgreen:
bende MCT kullanıyorum ama kullananın ne elleri kaşınıyor, nede pegler insanı canından bezdiriyor, evet motorda vibrasyon fazla ama insanı canından da bezdirmiyor.

Son düzenleme:
1.450 Ytl ye alınabilen bir motosikletten çok fazla şey beklememek lazım.

arkadaşım hayırlı ugurlu olsun fiyat performans bakımından o fiyat iyi gayet uygun bence vibrasyon sorununa gelince o motorda iki pistonda aynı anda aşağı yukarı hareket ettiğinden dolayı cok ona yapacak bir şey yok ama motoru dayanıklıdır biz bir ğünde iki kişi arkadaşın vardı 400 km kullandık sıkıştırdık hatta pek sorun olmadı bir de dikkat etmek ğereken şey arka jant telleri kırılıyor o kadar kullanımı oturuş pzisyonu gayet rahat bir motordur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar