Motorsuz Gezimin Motorlu Resimleri

Merhaba arkadaşlar. Sizlerle paylaşmak istediğim birkaç fotoğraf var. Bu fotoğrafları geçtiğimiz hafta döndüğüm Amerika gezimde çektim. Ohio eyaletinin Cleveland şehri burası. Kocaman bir göl olan Erie’nin kıyısında yemyeşil bir şehir. Diğer Amerikan şehirlerine kıyasla küçük bir şehir merkezine ve birkaç gökdelene sahip, siyahların nüfusun çoğunluğunu oluşturduğu mütevazı bir şehir. Sırasıyla anlatmaya başlayalım. Açıklamaları fotoğrafların altında bulacaksınız.

cimg1295fd5.jpg

Şehir merkezinden bir görünüm. İn cin top oynuyor. Müze önü olduğu için bu fotoğrafta yine birkaç insancık var. Aslında sokaklar bomboş.

resim1306xq3.jpg

Arkadaşlar bu müze şehrin University Circle denilen bölgesinde, merkezden uzak, CASE üniversitesinin bulunduğu yerde. Hemen içeri girelim.

resim1313customel0.jpg

İçeride bizi güzel güzel arabacıklar karşılıyor. Çoğu klasik. Motosiklet sitesi olduğu için çok fazla otomobil resmi koymayacağım. Ama Bu Ferrari’yi koymak istedim.

resim1379kh2.jpg

Dışı seni;

resim1377bw1.jpg

İçi beni yakar :)

resim1368tk4.jpg

Bu “Auburn” yanlış hatırlamıyorsam 1955 modeldi.

resim1413lf7.jpg

Bu da 1904 model bir “Baker”

resim1392pi7.jpg

Şimdi burası aynı zamanda havacılık müzesi. Fakat 5-6 tane uçak ve bir tane eski helikopter var sadece. Bu da onlardan biri.

Gelelim bizim bebeklereeeee. Çok fazla motosiklet yoktu. Hatta olanların hepsini göreceksiniz çünkü 5 taneler
Önce önden bir bakalım, sonra yandan;

resim1380zx8.jpg

resim1384ez2.jpg

resim1381kd0.jpg

Motorlar konusunda müze müdürünün de bilgisi kısıtlı. Sadece çok eski olduklarını ve revizyondan geçtiklerini biliyor. Fakat otomobilleri anlatırken susmuyor :)

resim1319la9.jpg

Bu arkadaşta 1952 model bir Vincent Black Shadow. Oldukça güzel toplanmış. 2 silindirli, 55 beygir gücünde.

resim1320zx7.jpg

Bu da Vincentcan’ın seceresi

resim1382ya8.jpg

İşte geldik koleksiyonun bana göre en kıymetli parçasına. Üstte gördüğünüz dede (arkadaş diyemiyorum artık buna) 1919 model bir Harley Davidson. Kendisi çok şeyler görmüş, geçirmiş. İşin güzel tarafı bunun izlerini de hala yüzünde taşıması. Çok sevgili MD dostlarım bu motor hiç revizyondan geçmemiş, 1919’daki haliyle müzede sergilenmekte. Daha da ilginç olanı ise bu motor HALA ÇALIŞMAKTA!!!! :queen: :queen:

resim1479vo5.jpg

Ne de olsa o bir Harley Davidson ve Harley Davidson’da 1903 yılından beri faaliyet göstermekte. Bu resim orada gidebildiğim tek motor mağazasında çekildi. Biz ‘Honda Cleveland’ diye gittik ama sadece 1 adet 1000 RR, bir adette 600 RR vardı spor makine adına. Dükkan boğazına kadar Harley ve Harley ürünleri dolu. Birden çok çeşit köpek tasması bile mevcut burada. Bense istediğim hiçbir şeyi bulamadım CBR’ıma. :salut:

Her neyse.

Şimdi arkadaşlar hava atmak gibi olmasın ama :D biz bu müzelere orada önemli olan bir profesörün davetlileri olarak girdiğimiz için arşiv kısmı da bize tamamen kollarını açmış bekliyordu. E bu fırsat kaçar mı, hemen arşivlerin saklandığı yere çıktık.

resim1420nb5.jpg

Aşağıda sergilenen bütün otomobillerin, motorların ve uçakların bilgileri bu katta. Kullanma kılavuzundan zamanının gazetelerinde çıkmış reklamlarına kadar ne bulabildilerse saklamışlar. Üstteki örnekte 1901 ile 1914 arası bazı otomobillerin belgeleri görünüyor.

Orada olmayan arabaların bile bilgilerini bulmuşlarsa saklıyorlar. İşte profesörümüz MR. Grabowski’nin bizi şaşırtan 2 örneği:

resim1417qk8.jpg

Bildiğimiz anam babam Anadol yahu :)

resim1419fc0.jpg

Bu da Babadol şeklinde iğrenç bir espri yapardım ama yapmicam :queen:

resim1423smalleu8.jpg

Hot Rod dergisi. Hemideeee Ocak 1950. Zamanımız kısıtlı olmasına rağmen bunu bana özellikle gösterdi hocam. Kuduracağımı bildiği için. :cherry:

resim1422smalleu1.jpg

Ve bu resimde de Hot Rod arşivini görüyorsunuz. 50 lerden başlıyor, bu raftaki bölüm 1981 e kadar.

Şimdilik bu kadar. Beğendiniz umarım. İnşallah ileride daha çok gezerim de daha çok resim paylaşırım sizlerle.. :bounce:

Yerinde Olmayi Isterdim özellikle De 1919 Model Harleyi Görmek Ve çalişirken Sesini Dinleyebilmek Için Fotograflar Ve Açiklamalar çok Güzel Olmuş Bence Hem Motosiklet Forum Sitesi Diye Her Konunun Her Fotonun Motosikletle Ilgili Olmasi Gerekmez Kanaatindeyim Senin Için Güzel Bir Gezi Olmuş Ama Bize De Güzel Bir şekilde Gezini Yansittiğin Için Teşekkür Ederim Kazasiz Günler

Gerçekten çok güzel olmuş ellerine sağlık. Bu arada seda herşeyi geçtimde şu bizim ANADOL un kitapçıkları çok hoşuma gitti yaaa.... Arasan bulamassın :queen:

gerçekten güzel olmuş..americanın gizli odalarını bizimle paylaştığın için teşekkürler...

Rica ederim arkadaşlar. Beğendiğinize çok sevindim.

Gezi ve paylaşım muhteşem olmuş, o anadol kitapcıklarından bizde bile yoktur heralde....:queen:

Gaziantep İl Temsilcisi
seda teşekürler harıkasın gercekten o raya gıtmiş kadar oldum sagol güzel paylaşim..:rendeer::rendeer::rendeer:

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Gercekten de, simdi ciksak arasak bulamayacagimiz o el kitabi Amerikalara gitmis. :)

Gezi raporunu okumak ve resimlere bakmak keyifliydi. Siteye eklediginiz icin tesekkurler!

paylaşım için çok teşekürler harika olmuş :cat:yerinde olmayı isterdim dogrusu:)

Çok sağolun. İnşallah sizlere de nasip olur.

Sanki hacca gitmiş gibi söyledim yau :queen:

Paylaşım için teşekkürler, özellikle Anadol kitapçığı çok ilginçti. İstifçiliğin bu kadarını da hiç görmemiştim :).
Seneye de hac resimleri koyarsın artık :p.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Abd'de bir müzede Anadol'un klavuzu, şaşırmamak mümkün değil.

Ellerinize sağlık, güzel paylaşım :cat:

way beeeaaa cok güsel hele anadol olayı şaşırttı beni işlerini iyi yapmışlar:cat:

harley lerden birkaçını görme şansım olmuştu adana real'debunlarda benden:)

paylaşım icin sağol gitmiş kadar olduk:cat:

GKN

güzel olmuş güzel
benim dikkatimi en çok beyaz renk bisiklete benzeyen harley çekti
adamlar taa o yıllarda pisikletin üstüne bile eşşek kadar V motoru yerleştirmişler:)

Eski olan şeyler neden bu kadar güzel oluyor yaaaaa, süper bayıldım. Çok teşekkürlerrrrrrr, çok sağol :))))))))))

::thanks:

Not:Bir yerde MD demişsin, ıhhh olmadı.. :p :wiinkk:

Anlatımın ve fotograflar gerçekten harika... 1904 model Baker'a bayıldım.
Bir tanesinin üzerinde yolculuk etmek için neler vermezdim...

Çoook güzel olmuş!!.. Elinize sağlık.. :rendeer:

Harley-Davidson evrim geçirmiş beaa.. :cyclopsan

Anlatımın ve fotograflar gerçekten harika... 1904 model Baker'a bayıldım.
Bir tanesinin üzerinde yolculuk etmek için neler vermezdim...

CIBIRI'nı bana verirsen, bir tanesinin üzerinde yolculuk etmene izin verecekmiş müzenin müdürü..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar