Motorsikletten plastik yanık kokusu

Merhaba arkadaşlar , bugün sürüş yaparken motorsikletmden yanık plastik kokusu geldiğini farkettim. Öncesinde zincir bakımı yapmıştım motul c4 ile yağladım acaba sıçrayıp bir yere geldi de o mu koku yapıyor acaba önceden böyle bişey yoktu. Bunun nedenleri be olabilir yardım lütfen.
Dipnot: motor mt25

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hep sorunu motorda arıyorsunuz sorun sizin burnunuzda da olabilir

Merhaba arkadaşlar , bugün sürüş yaparken motorsikletmden yanık plastik kokusu geldiğini farkettim. Öncesinde zincir bakımı yapmıştım motul c4 ile yağladım acaba sıçrayıp bir yere geldi de o mu koku yapıyor acaba önceden böyle bişey yoktu. Bunun nedenleri be olabilir yardım lütfen.
Motul c4 yağ kullandım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

😅

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Doğru. Beyin tümörü ya da şizofren başlangıcından olanlar yanık kokusu alırmış.

Plastik yanık kokusu ancak elektrik tesisatından bir yerden gelir. Yanık yağ kokusu apayrı bir koku.

ben de bi sabah motoru çalıştırdım, lan bi plastik yanığı kokusu geliyor. kablolar mı bi yere değdi eridi diye, bi de dumanlar da tütünce ödüm bokuma karışmıştı. meğer akşamdan sıcak sıcak örttüğüm branda egzozun manifold tarafına değmiş eriyip üzerine yapışmış.

Motorumu yıkandıktan sonra WD-40 lamıştım motor bloğuna gitmiş biraz motoru çalıştırdım biraz ısınınca motor bloğundan dumanlar yükselmeye başladığı oturup motorun başında tam ağlamaya baslicakken WD-40 kokusunu aldım için rahatlamıştı konuya dönecek olursak zinciri yağlarken egzoza yağ gelmiş olabilir egzonun arka kısımlarına yada motorun sıcak bir yerine plastik yapışmış olabilir onun dışında uzun kullanımda yada bazı zamanlar hafif plastik kokuları gelir sıfır motorlarda daha çok görülür acayip derece artarsa ustaya götür

Bugün ustaya gittim zincir bakımından sonra yağladım vs zincirin motorla bağlantı yerinin olduğu yerde yağ sıçramıştır, orada birkmiştir zamanla atar dedi

ben de bi sabah motoru çalıştırdım, lan bi plastik yanığı kokusu geliyor. kablolar mı bi yere değdi eridi diye, bi de dumanlar da tütünce ödüm bokuma karışmıştı. meğer akşamdan sıcak sıcak örttüğüm branda egzozun manifold tarafına değmiş eriyip üzerine yapışmış.
Müsait bi zamanda güzelce yıkıyıcam motoru bakalım

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Bir gün park ettiğimde altından poşet sarkıyordu. Yanından geçtiğim poşet egzoz borusuna yapışmış. İki üç hafta geçmedi onun kokusu, sürekli tütüyordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar