- Konu Yazar
Merhabalar,Yaklasık 3 yıldır motorsiklet kullanıyorum.Bu konuyu açmamdaki sebeplerden biride ne kadar tecrübeli olduğunuz motorsiklet sınıflarında değişkenlik gösterebilir.Forumlarda okuyorum,(Ya kardeşim ben cbr 600 rr kullanıyorum senin enduroda 600cc onumu kullanamıyacağım tarzı tarzı bilmişlikler.Benim ilk motorum cbf 150 idi.Yaklaşık 20000 km tecrübemle CB600F hornet sahibi oldum 1 sene sonra Supersport motorlara merak sardım.Ben 600cc lik motor kullanıyorum neden GSXR600 yada bir CBR600RR almayım dedim.Sonra düşündüm dedimki bambaşka bir alet sonra CBF deki gibi asfaltla akraba olmayalım
.Daha sonra büyük Supersportlara simülasyon olabilecek en yakın ve kaliteli motoru seçmeye karar verdim.Evet bu motor 2011 YZF-R125 olcaktı.Çevremdeki herbokolog arkadaşlar (dermatolok ciltten anlıyor pedagog çocuktan bu herbokologlarda herboktan anlıyorlar)ya 600cc lik makinadan inip ona binilirmi malmısın sen vs.3000 km de anladım motor sınıflarının arasındaki farkı
,Ramazan bayramına 2 Gün vardı virajı alamayıp düştügümde ve motorun ayağımın üstünde sürüklemesinde.Sorun neydi Supersport makinelerin viraj kabiliyetinin farklı olmasından düştüm Çünkü Supersportlarda yatılarak viraj alındığı için ve benim bu konuda tecrübe eksikliğim olduğu için.Sonuç sol dizimde Sol ön çapraz bağ kopuğu ön çapraz bağ kopugu iç ve dış menüsküslerin parçalanması.2 ay hastanede yattım 3 ameliyat geçirdim ve yeni yeni topluyorum.Ve ayağımda 16 tane platin vidayla ölene kadar dikkatli yaşamak zorundayım.Aslında korumalarım en kalitelisinden ve tamdı.İşin kötüsü 1 sene motor kullanamamak ve motorumu boşa çürümesin diye satmak oldu.Motor sınıfınızı Değiştirirken dikkatli olun gerekirse eğitim alın.Şimdi düşünüyorumda GSXR600 yada bir CBR600RR olsaydı o motor.Düşük cc motor seçmiş olmam belkide hayatımı kurtardı.İnşaallah geçirdiğim bu olay Motor sınıfını değiştirecek arkadaşların bir daha düşünmesine ya boşver demesine engel olabilir........!
SAYGILAR.....
SAYGILAR.....
Son düzenleme: