Honda Cbr125-Cbr250-PCX125-Fizy-Wave110 ile e20ye kadar kullanabilirsiniz, yani %20 oranina kadar etanol, benim click ile e20 kullaniyorum, daha once de paylasmistim belki okuyan olmustur, benzinden daha atak ve daha fazla km yapiyorum, yaklasik olarak %20de ucuza geliyor.
konuyu kimya bitirmiş ablama ve makine müh okuyan arkadaşıma sormuştum, ikiside hem fikir etanol olmaz fakat mak müh olan arkadaşım bor kullanabilirsin demişti. sıvı yağ şeklinde olanları varmış, benzine karıştırırsan ciddi anlamda tasarruf sağlarsın demişti. ne kadar doğru bilmem tabi.
ancak birşeyleri karıştırarak kullanacaksak, performans için bir depoya bir iki kapak tiner, tasarruf için gazyağı iyidir.
e20 burada satiliyor ama evde kendiniz de yapabilirsiniz seninde belirttigin gibi, biraz ilgi ve zamanla tecrube ile cok daha ucuza mal edebilirsin, su an 40kurusa kadar maliyeti varmis, tabi bunlar milyonlarca ton ureten brezilya gibi ulkelerin maliyeti ama sende 1-1.5tlye indirebilirsin, yalniz onemli bir husus, kesinlikle karburatorlu ile kullanilmiyor, enjektorlu olmazsa motorun hic deneme. Yuzde20 de ust sinir, tabi ayarlamak zor olabilir o yuzden az olsun cok olmasin, ben artik hep e20 aliyorum, kullanilmaz, zarar verir falan diyen arkadaslar bilmedigi icin oyle dusunuyor, en basitinden bakin bir wave 110i icin yabanci sitelerdeki teknik ozelliklerine, kullandigi yakitlari, goreceksiniz.
Dunya icten yanmali motorlari birakmaya hazirlaniyor, bence etanol kullanmaya kafayormaktan ise elektrikli araclara kafa yormak lazim.
Aslında lt maliyeti olarak devlet, 1 lt benzin ya da 1 lt motorini petrol ile daha ucuza mal edip vergilerle çok yüklü olarak gelir elde ediyor. Yani kazanç olarak petrol devlet için daha iyi. Fakat etanol ve biodizel olursa bu para olduğu gibi ülke içinde kalacağından devlet direkt olarak elde ettiği bu geliri dolaylı olarak (bu paranın iç ekonomi çarkında dönmesiyle) yine kazanabilir. Vatadaşı zenginleşen bir ülkenin devleti de zenginleşir.etanol aslinda cok kazancli, hem ciftci kazancli, hem kullanici, hem uretici, hem devlet
fluence nin pilinin aylık 150 tl de kirası var o kmde 5 kuruş falan hikayeBurada derken nerde oturuyorsunuz? Yani bu e20 bulunan şehir hangisi?
Arkadaşlar, elektrikli motorlar için fluence in sitesine girip yakıt tüketimine baktım 5 KR/km harcıyor. Çok iyi tasarruf fakat piller, belli bir km den sonra değişmeli. Onların fiyatı yazılamamış. Tahminen en az 10bin liradır. Yani yakıttan tasarruf ettiğinizde bu defa pil için harcamak durumunda kalırsınız. Pil ve akü artıkları da doğaya çok zararlıdır.
Aslında lt maliyeti olarak devlet, 1 lt benzin ya da 1 lt motorini petrol ile daha ucuza mal edip vergilerle çok yüklü olarak gelir elde ediyor. Yani kazanç olarak petrol devlet için daha iyi. Fakat etanol ve biodizel olursa bu para olduğu gibi ülke içinde kalacağından devlet direkt olarak elde ettiği bu geliri dolaylı olarak (bu paranın iç ekonomi çarkında dönmesiyle) yine kazanabilir. Vatadaşı zenginleşen bir ülkenin devleti de zenginleşir.
Arkadaşlar diğer taraftan lütfen bakınız bana ilginç geldi:
http://pieces-auto.shop.ebay.fr/i.h...rksid=p3286.c0.m270.l1311&LH_ClassifyToggle=0
ayrıca demin istanbul'da bir toptancıdan sordum metil alkolün 1 tonu 900 $ mış. yani litresini 1,65 liraya almak mümkün.![]()
Kendi etanolünüzü imbik yardımıyla yapabilirsiniz