motorsikletle avrupaya gitmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yaz tatilinde avrupa ülkelerine 2 arkadaş gitmeyi düşünüyoruz ama bu konuda hiç bilgimiz yok pasaport çıkardık bundan sonrasını bilmiyoruz hangi işlemleri yaptırmamız lazım dışarı çıkan arkadaşlar nerelerde kaldı nereleri beğendiler yanıtlarla bize yol gösterirlerse memnun olacagım. şimdiden hepinize tşkler.

selamlar,
ben araba ile isveçe kadar gitmiştim. yapman gereken öncelikle bir avrupa ülkesinden vize almak. bir çok avrupa ülkesinde serbest dolaşım hakkı kazanmak için bu şart. avrupa birliği olmayan ülkelerden geçeceksen ki geçmek zorunda kalıyorsun bunlar içinde gümrük kapılarında transit vize alıp yoluna devam ediyorsun. mesela bulgaristandan çıkış yapaaksın ki bulgaristan ab üyesi mi bilmiyorum onun için kapıda transit vize veriyolar.
bunun dışında yapılacak çok birşey yok.
cep de iyi para olmalı.

Valla istersen Fizan'a git ama motosiklete moto(R)siklet deme :)

önce motora belge çıkar... sonra 3 aylık schengen al..schengen ülkelerinden şaşma!(Güvenlik açısından)...sonra campinglerin hostellerin olduğu filan bir kitap bul...ve git...bi kaç sene sonra bende yapmayı düşlüyorum...kuzey kutup dairesine kadar motorla :)

ilk önce motora triptik cıkarman lazım arkadas sora Almanya,Fransa,Belçika,Hollanda,İngiltre,ispanya gibi ülkenlerden vize al bunların birinden vize aldın mı zaten sebert dolsımı var sınırsız yani :)

hepinizin ilgisine tşk

hepinize teşekkür ederim.birhayli bilgi edindim.

Valla istersen Fizan'a git ama motosiklete moto(R)siklet deme :)
merhaba arkadaşım seni bu derece rahatsız etmesinin sebebini öğrenirsem sevinecem. türkçe yazım hatasıysa sorun deyil düzeltmek gayet kolay "motosikletimle tatile çıkacağım" :) oldu herhalde.

Son düzenleme:
Bürokratik engellerde kalktıktan sonra çıkacağın gezi çok keyifli olacaktır.

Herkesin cesaret edemeyeceği birşey bu şimdiden yolun açık olsun

yaz tatilinde avrupa ülkelerine 2 arkadaş gitmeyi düşünüyoruz ama bu konuda hiç bilgimiz yok pasaport çıkardık bundan sonrasını bilmiyoruz hangi işlemleri yaptırmamız lazım dışarı çıkan arkadaşlar nerelerde kaldı nereleri beğendiler yanıtlarla bize yol gösterirlerse memnun olacagım. şimdiden hepinize tşkler.

en önemli şeyi arkadaşlar sana söylemeyi unuttu.ehliyetini internasyonele cevirmen lazım.çünkü bizim ehliyetimiz ingilizcede yazsa dışarıda geçmiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar