Motorsikletimi bağlarlar mı?

Merhaba Arkadaşlar;
İşlerin yoğunluğundan motorsikletimin muayenesini yaptıramadım, birkaç hafta daha da gidemeyeceğim gibi gözüküyor. Bu yüzden polise yakalanırım diye motorsikletimle akşamları gezinti yapmaya korkuyorum.
Eğer sizinde başınıza böyle bir durum geldiyse ve polis yakaladıysa genelde polislerin tavrı nasıl olur. Tecrüberlini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

bağlar...benim sigortam 1 ay geçmişti herşeyim olmasına ragmen bağladı..

polisin insafına bağlı. biz arabayla yakalanmıştık, 1 hafta içinde yapılması için izin kağıdı gibi bişe vermişti.

Yok yok bağlamazlar :)
61 TL cezası vardır. Sanırım yaptırmamakta ısrar eder ve tekrar yakalanırsan bağlıyorlar.
Sigortada kesin bağlarlar, o konu doğrudur.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:35 ----------

polisin insafına bağlı. biz arabayla yakalanmıştık, 1 hafta içinde yapılması için izin kağıdı gibi bişe vermişti.

Bu benim dediğimle çelişti :silent:
Konu ile ilgili tecrübesi olanların dediğine bakmak lazım o zaman.

O zaman en kötüsünü düşünüp yola çıkmak, yakalanırsak abilere iyice ağlamak.
Bana mantıklı gelen aslında bağlamamaları. Gerçi hiç bir bağlama olayını araba dahil görmedim.
Polis diyelim ki bağladı, motorsiklet için bir çekici mi çağıracak yada kendisi sürecekde otoparka mı götürecek. Bunları yapmak polis için zahmetli olacaktır diye tahmin ediyorum. Bu yüzden bir seferlik affedebilir.

muayene geçme tarihin yeni ise bi ihtimak izin kagıtı ile yırtabilirsin.ama geçeli fazla olmuşsa hiç merak etme sen üzerine biniyorsun polisin peşinden doğru otoparka motorunu bırakıyorsun,devletin polisi'de yorulmamış oluyor.

ilk yakalanmada para cezası ve ikaz ediyorlar ama ikinci yakalanmada bağlıyorlar :cat:
ama en iyisi ne şamın şekeri ne arabın yüzü :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ilk yakalanmada para cezası ve ikaz ediyorlar ama ikinci yakalanmada bağlıyorlar :cat:
ama en iyisi ne şamın şekeri ne arabın yüzü :)

Muayeneden araba bağlatmış biri olarak :) böyle olduğunu söyleyebilirim. İlk yakalandığında 62 TL para cezası ve 1 haftalık izin belgesi veriyorlar. İkinci yakalandığında yine para cezası ve araba bağlanıyor. Arabayı çıkartmak için trafik şubeden yine 1 haftalık izin alıyorsun. Son 1 haftalık izinde de muayene yaptırmazsan araba ilk yakalandığında çekiciyle muayeneye gidiyor. :mrgreen:

Bana ceza yidiğimde görevli bilgisayardan daha önce muayene ceza yimişmisin diye baktı. İlk olduğundan arabayı bağlamadı, bir daha yakalanırsan bağlanırsın diye uyardı.

bağlayabilirde ceza yazabilirde bu o polisin insiyatifinde. cezası 62 lira ve maksimum 7 gün izin verir. izin süreside polisin insiyatifinde 1 günde verebilir.

ama sigortanın affı yok direk bağlanır

İlk sefer yakalandığında bağlamıyorlar. Muayeneye gitmen için uyarı cezsı kesiyorlar. Bağlanmış aracın sigortasını aracı götürmeden yaptırtabiliyorsun. Lakin otoparkta bekleyen bağlanmış olan aracı muayeneye nasıl götüreceksin?

vizeden baglanmaz ilk cezayı yersin uyarı olur 2 cide baglanır sigortan olmazzsa araç baglanır saygılar..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar