Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
motorsikletim sürekli durduğu yerde çalışsa bir depo kaç gün gider
O motorun 50 km sabit hızla yakacağı benzinden saatlik yaklaşık bir tüketim değeri bulabiliriz. 100km'de 2.5 litre yaksa saatte 1.25 litre yakar. 1.25 litre/saat cinsinden bir tüketim bekleyebilirsiniz. Bir depoyla 9-10 saat rahat çalışır. Motorun silindir kapağına hava üfleyecek bir fan koyarsanız düşük devirde soğutma sorunu olmaz.
motorun giderken harcadığı benzinle , dururken ayakta tekeri döndürerek harcadığı benzin birbirinden çok farklı olur tahminimce. sonuçta tekerin boşa dönmesi demek motorun sarfetmesi gereken enerjinin 10 da 1 inden bile daha az energi harcaması anlamına geliyor.
Ben daha önce motoru durdurmayı unuttum, komşunun dediğine göre 2-3 saat çalışmış sonra kendiliğinden durmuş. Sabah motor çalışmadı, vurdurarak çalıştırdım ve muhteşem bir kara duman attı. Ondan sonra sıkıntısız çalıştı.
1 saate erir mi bilmem ama depo bitene kadar çalışamayacağı kesin .
biraderim vitese almadan çalıştır rölantide. silindir kapağına üfleyecek şekilde vantilatör koy çalışsın 1 saat günlük tekrarlayabilirsin..tekerin düz bassın
motorunun 1 depo ile gittiği yol " Y " (km.) olsun;
Y x 4 (dk.) = 4Y
4Y/60 (dk.) = X (sa.)
işte bu X kaç çıkarsa motorun duruduğu yerde o kadar saat çalışır diye tahmin ederim. biraz az biraz çok olabilir ancak sana fikir verir.