Motorsikleti kendi ellerimizle parlatmak için

Arkadaşlar ,

Motosikleti kendim temizlemekten keyif alıyorum . Ama istediğim düzeyde temizliğe ulaşmak için bazı materiyaller lazım olduğuna kanaat getirdim .
Bunlar özel içeriklere sahip yıkama ürünleri , listeledim ve almak üzereyim hem paylaşmak hemde fikirlerinizi almak istiyorum .

Fiber bezler, toz alırken diğerlerine oranla gerçekten başarılı'lar, ancak sizin motor mat siyah anladığım kadarı ile, çizilme vs durumları için önceden test edin, diğer ürünler hakkıında bilgim yok, ayrıca belki bezleri daha ucuza piyasa mallarından tercih edebilirsiniz denemek gerek.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
patlatmak diye girdim geri gidiyorum ::exclaim: :p

Motul Moto Wash ürününü deneyebilirsiniz, incelemenizi tavsiye ederim.

fiber bezler pahalı geldi bana.
bauhouse da falan ciddi büyüklükte bezler çok daha hesaplı idi diye hatırlıyorum.
Güzel ürünler de var orada parlatıcı, boya koruyucu, kuru yıkama gibi.
İstersen almadan önce bir akşam iş çıkışı bauhouse yapalım orada olanları bir inceleyelim. Çok da ucuz değillermiş gibi gördüm.

Bence fazla masraflı geldi bazı şeyler.

Tavsiyem;

- Mikrofiber toz bezi + Kurulama bezi (markası çok dert değil en iyisiyle en kötüsü arasında uçurum fark yok bence Yeterki o sarı iz bırakan bezlerden alma.)
- Wd-40
- Oto yıkama süngeri
- Çbs Teflon Polish cila

Bunları aldığın ve kullandığın vakit zaten motorun pırıl pırıl olur.Fazla ve boş yere de masraf yapmış olmazsın.

Meguiars ürünlerini arabamda da kullanıyorum. Gerçekten süper ürünler. Normal pamuklu bez en iyisi ayrıca. Yıkadıktan sonra hızlı cila geçiyorum üzerinden. Ne toz tutuyor,ne kir tutuyor ilk gün gibi pırıl pırıl oluyor. Yani şampuan ve cila, başka bir ürün kullanmaya gerek yok.
Zincir temizliği için gazyağı ve motul zincir spreyi tek favorim.
Kolay gelsin

En guzel bez fanilaniz. Ciddiyim, eski atlet fanila vs % 100 penye pamuklu bezler ozellikle cruiser motorlar icin en guzeli. Atletini iki parcaya bol, yikadiktan sonra omce ilk parcayla kaba kurula sonra ikinci parcayla iyice kurula. Piril piril olacak.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Mobil girdigimden resmi detayli goremedim ama servet harcamaniza gerek yok. Oto sampuani ve sonax in kirmizi siseli cilasi mutis is goruyor. 12 lira falandi en son.

Bu dediğini yapalım .
fiber bezler pahalı geldi bana.
bauhouse da falan ciddi büyüklükte bezler çok daha hesaplı idi diye hatırlıyorum.
Güzel ürünler de var orada parlatıcı, boya koruyucu, kuru yıkama gibi.
İstersen almadan önce bir akşam iş çıkışı bauhouse yapalım orada olanları bir inceleyelim. Çok da ucuz değillermiş gibi gördüm.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------

+ Bunu merak ettim araştırıcam .
ÇBS teflon polish cilayı kullandım harbiden başarılı yani tavsiye ederim :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar