kanunen kırmızı ışıkta geçmek, emniyet şeridine park etmek, sinyal vermeden şerit değiştirip milleti sıkıştırmak, yazılı olmasa da yandan geçen motosikletinin kaskına eğlence amaçlı şaplak atmak da yasak, ama gel gör ki, bu ve buna benzeri hareketlerle karşılaşmadan geçen günümüz yok.
"ante"nin de dediği gibi bahsi geçen kanun ancak ve ancak iş işten geçtikten sonra işe yarayacak, maalesef bundan da çok emin değilim. vakti zamanında arabamla kırmızı ışıkta beklerken ticari bir taksi arkadan bana vurmuş, nasıl olduysa ben 8'de 8 kusurlu bulunmuştum. kanunların yaptırım gücü kanunların kendilerinden ziyade kanun uygulayıcıların vicdanı ile ilgili bir mesele. yukarıda bahsettiğim kazanın araba değil, motosiklet üstündeyken olduğunu farz edelim, karşı tarafın 8'de 200 hatalı bulunması da pek bir teselli olmazdı benim için, ya o anda şansım yaver gittiyse bir kaç ufak kırık ve çizikle bir kenarda uzunca bir süre gitmeyecek olan korkumla başa çıkmaya çalışıyor olurdum, ya da birileri benim üzerime gazete kağıtları örtüyor olurdu. muhtemelen o gazetenin bir köşesinde de ab'ye uyum sürecinde çıkan yeni yasalardan, bunların bizi nasıl medeni yaptığından bahsediliyor olacaktı...