Motorsiklete Başlamak

Neden diyen çok oluyor ilk başta ,

Bende 1 sene önce neden derdim sanırım.O yüzden anlamak zor değil.
İstemekle başlıyor herşey ve o istek gitmiyor.Bir km daha bir viraj daha artarak devam ediyor.

Çok yenide olsak belki yeniler için birkaç şey söylemek daha kolay olacağı için yazıyorum bunları.İşe yarar umarım.

Motorsikletler çok çeşitli içinize sinmedikçe ve mümkünse denemedikçe almayın. kaç beygir , şu veya bu model aklınız karışacak.Bende harleye niyetlendim ,gerek fiyatı gerekse çanakkalede yaşamam nedeniyle servis olanaklarının eksikliği , yedek parça
ve bir sürü sorunla karşılaşabileceğim söylendi vazgeçtim. Genel Motorsiklet formlarında ve bütün tavsiye edenlere uyarak honda cbf 150 almaya karar vedim.Yetkili servis anlaştık.Ehliyeti aldık 2 ay geçip Motorsiklet halen gelmeyince ve 3 haftadır gelecek hafta geleceği söylenince vazgeçtim.

Sahibinden com her çeşit Motorsiklet var ayrıca optimum pazar araştırması gibi site , En azından Motorsiklet alacaklara fiyat konusunda tavsiye ederim.

Motorsikleti seçtik, Yamaha xvs 650 2002 ,2004 de trafiye çıkmış, 27000 km de.

Formlarda Motorsiklet hakkında genel bilgilendirme iyi , Motorsiklet temiz gözüküyor.Ayrca foruma Üye olan bir arkadaştanda referans aldık sağ olsun.

Uzun süredir Motorsiklet kullanıcısı olan bir arkadaşla gidip anlaşırsak Motorsikleti alacağız.Son anda kendim gitmek zorunda kaldım,Bursadan bir ambar firması ayarladım.Ambar firmaları şehirler arası taşıma için birebir.Hemen hemen her şehre özellikle İstanbul bağlantılı çalışmaktalar.Motorsiklet taşıtmak veya İstanbuldan almak isteyenler için ideal.İstanbulda fiyatlar diğer şehirlere göre çok daha ucuz .

Yalovaya vardık.Motorsikletu beyendik ,Motorsikletdan anlamıyorum ancak gene sitelerden öğrendiğim belirtilen bütün kontrolleri yapmaya çalıştım.Ses yok egzoz temiz.Gelgelim Yalvolı arkadaş Motorsikletu bursaya götüremiyecğini söyledi.(dayısı gelmiş).Bana bir sür bakalım , sen gidebilirsin dedi.Sadece Motorsiklet kursunda dubalar arası gitmiş gelmişliğim var heyacan cabası ayrıca bu kursta kullandığım Motorsikletla yakından alakası yok.Bir kaç kez Motorsiklet stop ettir dur kalk. Ya Motorsikletu almıyacağım veya Yalovalı satıcı arkadaşın tavsiyesi ile iyi kullanıyormuşum.!! Motorsikletu Bursaya götüreceğim.

Yalovadan yola çıktık iki kez okuduğum Donald Duck Motorsiklet teorisi kitabında yazanlar Kafamdan sürekli akıyor.Kitabı okuduktan sonra bisikletle denediğim yatarak dönüşler , İşte ilk viraj yavaşla sürat iyi evet Motorsiklet yatıyor ve dönüyor hızlan ve devam et.

“”Şimdi olsa yola çıkmazdım ve hiç kimseye Motorsiklet satacak dahi olsam böyle bir şey yaptırmazdım.”””

Burasaya girdik, akşam trafiyi durana kadar bir şekilde beni şehir dışına attı.Ordan Mudanya hadi buraya kadar gelmişken biga , Çanakkale.340 km sonra adrenalinden olsa gerek eve vardıktan sonra 1 saat gitmeye devam ediyormuşum gibi geliyordu.

Yaklaşık 1 ayda 2000 km den sonra yazıyorum bunları.Çanakkale küçük ve güzel bir şehir trafik nispeten az.Ancak burada hemen hemen herkezin formlarda yazdığı sorunlar devam etmekte.

Sadece 1 ay içinde 2 sefer öylesine açılan kapılar yüzünden kazalara şahit oldum. Bir kazada bisikletli sinek gibi yapıştı kapıya ,diğerinde artçısıda olan Motorsiklet son anda kıvırdı ancak ayaklarını kurtaramadı.Şöförler panik içinde indiler arabadan.Özür diliyorlar ne işe yaracaksa.Bunun medya veya başka bir yolla mutlaka anlatılması gerekli insanlara.

Işıklarda birdenbire biten.Işık yanar yanmaz önünüze atlayan ve nerden geldiğini göremediğiniz Motorsikletli ardaşalarla birkaç kez burun buruna geldik.Lütfen sadece 2 ayağımız var kıracak , biraz yavaş çokça dikkatli kullanalım.Eğer yollarda saygı görmek istiyorsak önce bütün kurallara kendimiz uyalım.

Arabalara özellikle kavşaklarda bir şeyler oluyor ve sürekli söylendiği gibi sizin gözünüzün içine baksalarda görmüyorlar.

Yayalara gelince Çanakkalede yayalar Arabalarıda görmüyorlar onun için dikkatli olmak gerekli. Çanakkaleye geleceklerde ekstra dikkatli olsunlar burada yayalar yola ATLARLAR .Arabayla Gelsenizde FARK ETMEZ dikkat edin ,beni kim ezecek diye bile dönüp bakmazlar.

Birkaç bin km sonra tekrar yazacağım.
syglr.

Maceralı bir motosiklet alımınız olmuş.
Ama inanın ilk motosiklet alımları hep böyle olur,yeni başlıyanlar için:)
Yanlız şu sizin aldığınız "motorsikletu" ya takıldım:)
Bu yeni bir modelmi yoksa aldığınız "motosiklet" olmasın:)
Klavye sürçmesi desem,defalarca aynı şekilde yazmışsınız.
Kazasız belasız sürüşler dilerim:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar