Motorsiklet TURBo Takılırmı

söle diyim ben arabaya takmak icin cok arastırmıstım deli paralar gerekli motora takmak dahada cok masraf gerektirir bence takılır ama masrafın altından kalkılırmı bilmem

iki zamanlıda artan basıncı kontrol etmek çalışma sistematiği açısından zor olduğu için uygulama şansı 4 zamanlıya göre daha düşük bir ihtimal

Moderatör
Turbolu bir motor almak, turbosuz bir motora turbo taktirmakdan daha az maliyetlidir diyebiliriz sanirim..

2 zamnli motora neden oyle bi uglulama yapmak istedinki???zor ve masrafli olacagi kesin...ama cok istersen taktirirsin , bisicikte olmz

Ufak turbo kitleri var onlar pek pahalı değildir fakat büyük bir turbo uygulaması yapmak istiyorsan bu çok masraflı olabilir..

Hayabusanın turbo uygulaması 8000$ .. Buna işçilik ve mühendislik dahil değil.. Gerisini sen düşün :)

Takılır, hatta Honda'nın bir dönem seri üretim turbo motosikletleri varmış galiba.

Ancak 2 zamanlı bir motorda pek verimli olacağını sanmam, yanma ve egzoz zamanı aynı zaman olduğu için yeterli egzoz basıncı üretmek zor olur, dolayısıyla turbo verim sağlayamayabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar