Motorsiklet Trafik Güvenliği

Motorsiklet trafik güvenliği ile ilgili görsel kamu spotlarının yapılması ve televizyonlarda yayınlaması, bu şekilde bizlerin trafik ve can güvenliğimizin arttırılması amacıyla bir kampanya başlattım. Her gün trafikte hayatta kalmak için cambazlık yapan, bir çok arkadaşımızı sonsuzluğa uğurlayan biz motorcular Lütfen bu kampanyaya destek verelim. Site yönetiminin de bu konuda desteklerini bekliyorum.
Tüm arkadaşlara kazasız belasız hayırlı sürüşler diliyorum.

https://www.change.org/tr/kampanyalar/ula%C5%9Ft%C4%B1rma-haberle%C5%9Fme-ve-denizcilik-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-motorsiklet-trafik-g%C3%BCvenli%C4%9Fi-i%C3%A7in-kamu-spotlar%C4%B1-yap%C4%B1lmas%C4%B1

Üzülerek şahit oldum, harekete geçme konusunda bizim camiamızın da diğerlerinden pek bir farkı yok. Ya önlerine çıkan engellerden yılmışlar, ya da bu memleketten bir nane olmaz diye bırakmışlar. Burada sadece olaylar üzerinden bilgimiz dahilinde anlık eleştiriler ile stres atıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının önde gelenleri, elinde medya gücü bulunduranlar, tv-sinema yıldızları, vb... kimse bu tarz bir hareket ön ayak olma niyetinde değil. Okan Bayülgen bir-kaç programında bir şeyler anlattı, konuklar aldı. Onun dışında kendi çevresiyle bir şeyler yapmaya çalışan Barkın Bayoğlu gibi az sayıda örnek.
Yukarıdakileri itmedikçe, ciddi, kapsamlı projeler hazırlayıp arkanıza medya gücü alarak harekete geçmedikçe yerimizde sayarız. Kamu spotu kesinlikle olması gereken bir şey ancak yanına eğitimleri ve trafik denetlemelerini de eklemek gerek. Ama kim ön ayak olacak?
Bu arada, imzayı attım :)

Kesinlikle size katılıyorum. Hiç bir zaman örgütlü bir toplum olamadık. Sanırım genlerimizde var bencillik. Bizim toplumumuz örgütlülük diyince yasa dışı örgütleri anlıyor sanırım :) Halbuki birlikten güç doğar ve bu güç doğru yönlere kanalize edilirse yapamayacağı, başaramayacağı hiç bir olgu yoktur. Gelişmiş toplumlar bu gün vardıkları seviyeye birlikte hareket ederek, ortak paydalarda buluşarak geldiler. Biz ne yapıyoruz, sadece izliyoruz. Artık harekete geçme zamanı geldi. Haberlerde üzülerek seyrettiğimiz o canların yerinde, yarın öbür gün bizler de olabiliriz. Bu düşünceyle hareket etmek lazım.

sitede motosiklet diye aratın bir çok kadük kalmış kampanya var. onlara da imza atın lütfen. en azından gündemde kalır.

Bir imza da benden..ayrıca bu konuda Bimer'e dahi yazdım..bir çok müdürlüğe bakanlığa sevk edilmiş gerçi bi geri dönüş olmadı ama...

İzmir İl Temsilcisi
Imza atip facebook da paylaşalım ki herkes görsün arkadaşlar.

bende imzaladım motosikletler önemsenmeli magandalardan bıktım :(

bir imza da ben atayım.

çok sayıda motosikletli bir araya gelse, basın açıklaması bile yapılır.

bende bugün bimere yazı yazdım sizlerden de bu tarz yazılar yazmanızı rica ediyorum

Öncelikle iki ayrı hususta sizden isteğim olacak saygılarımla.1 ci olarak istanbul gibi insan ve araç trafiğinin fazla olduğu bir şehirde bir motosiklet sürücü olarak çok fazla sıkıntılar yaşamaktayım en önemliside günümüzde gelmiş olduğumuz nokta trafikte otomobil kullanıcılarının hemen hemen hepsinin elinden düşmeyen telefonları ben ve benim gibi motosikler sürücüleri için buyuk tehtid oluşturmaktadır.zira karşılaştığım gördüğüm bir çok araç sürücüleri cep telefonları ile mesajlaşmaları,internette girmeleri facebook,twitter,instagram gibi yada en kötüsü araç kullanırken oyun oynamalarıdır bu nedenle bir önüne bir telefona bakarak araç kullandıkları için aynaya bakmadan sinyal vermeden şeriş değiştirmeleri dönüş yapmaları bir çok kazaya sebebiyet vermektedir.Bunun la ilgili trafik cezaları mevcut fakat yetersiz olduğu için bugünlerde trend araç kullanırken cep telefonu olmuştur.Benim sizden isteğim bu cezaların arttırılması ve sadece para ile kalmamısıdır ehliyetlerinin en az 6 ay yada 1 yıl el konulmalıdırki caydırıcı olmsun zira trafikte oyun oynayan bir araç sürücünün dikkatsizliği sonucunda yaralanmak,sakatkalmak yada hayatımı kaybetmek istemiyorum. 2 ci olarak ise motosikletler için park yeri büyük bir sorun bununla ilgili büyük sorunlar yaşamaktayız park yerine park ettiğimizda başka bir araç sürücü motoru itip kakıp yolun ortasına bırakıp araçlarını park etmekteler veya bunu yaparken araçlarımıza zarar vermekteler park ederken vurmalar vurup kaçmalar gibi ve butun bu hasarları cebimizden ödemekteyız araçlarımıza zarar gelmesin diye kaldırıma çıkarttığımızda bu seferde kaldırım işgalı yapmış ve bundan dolayı ceza yemekteyiz çok değil üç,beş motorun girebileceği ortalama bir araç kadar yer kaplayan demir bariyerli bisiklet park alanları gibi yapılırsa bizimde mağduriyetimiz bir nebze de olsa azalır saygılarımla..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar