Motorsiklet sevdam ve ailem :/

Merhaba,

Arkadaşlar daha 16 yaşındayım ve 4-5 senedir motorsikletlere son derece bi merağım var ilerde profesyonelleştikten sonra racing tarzı bir motorsiklet almak istiyorum fakat ailem bana bu konuda tamamen karşı çıkıyor. Nedenini bilmiyorum sanırım hız yapıcağımdan ve bana birşey olacağından korkuyolar. Fakat benimki öyle bir heves hız merakı hava filan değil tamamen değişik bir duygu. Şu anda 2 senedir kullanmakta olduğum Mondial 151rs schooter ım var. 1 sene sonra ehliyet yaşım dolucak ehliyetimi alınca vitesli bir motorsiklet ile trafikte iyice deneyim kazandıktan sonra yada kendimi hazır hissedersem direk racing bir modele geçmek istiyorum. Yani tamamen safça duygular :) Gerçekten bu işe çok ilgi duyuyorum fakat ailem bana karşı çıkıyor. Mutlaka sizinde bunun gibi ve ya buna benzer olaylar başına gelmiştir. Açıkçası sizden akıl istiyorum. Ailemi nasıl ikna edebilirim ne yapmalıyım?

ikna etmen biraz zor dostum bizimklerde acayp karşı yine sende scooter varmış ben 20 yaşındayım geçen sene scooter almıştım okadr kızdılarki aldığıma binpişman oldum geceleri yatamıyordum 1 ay bile geçmeden zararına satmak zorunda kaldım o gunleri anlatamam artık ilerde işe başlıyınca alıcam ozaman fazla karışmazlar:)

Ya kafayı yicem hele abim çok ciddi bu konuda soru bile sordurmuyo sen istersen annem babamı ikna edip motorsiklet al aynı gün oraya gelip o motoru parçalara ayırıp kenara koyucam filan diyo hoş anne baba nında bu konuda tavizleri yok iş filanda kurtarmıyo bizimkiler belki evlenince :(

Benimde acelem yok yavaş yavaş kendimi profesyonelleştirdikten sonra istiyorum zaten 20 yaşta bunun için gayet iyi fakat hiçbir şekilde izin vermiyolar hani bi ikna edebilsem beklicem ama malesef ne dil döktüysem boşa bu arada hyosung tan memnunmusunuz :)

valla aileni ikna etmen baya zor. Ben ortaokulda iken bizim oralarda acayip bir pejo 105 namı değer cobra furyası vardı. Çok istedim neler yapmadım ne kavgalar çıkarttım hatta balkondan atlamakla bile tehdit etmiştim bizimkileri :D, yıllar geçti lise bitti üniversite bitti, askerlik bitti, işe girdim hala karşılar bu motor işine. Tam her şeyi yoluna koydum aile rağmen motosiklet alırım diyorum ama bu seferde bende bir ürkeklik başladı. Çok arkadaşım ciddi motosiklet kazası geçirdi. forumlardanda sayısız arkadaş kaybettim bu uğurda. Sorun aslında kendime güvenmemem değil trafikte motorculara yapılanlara gördükçe korkmaya başlıyorum. Yolların sulandığını, çelik halatlı bariyerlerin döşendiğini, 4+ tekerli araçların motosikleri nasıl sıkıştırdığını gördükçe vaz mı geçsem diyorum bu uğurdan. Sen birde racing makina diyorsun. Ben o aletlerin bu şekilde serbestçe satılmasına bile karşıyım. Birinci viteste 100+ hızlar yapan aletleri hiç bir özel eğitim almadan, doğru dürüst güvenlik ekipmanı kullanmadan, düşük asfalt kalitesine rağmen, çalik bariyerlere rağmen, trafik magandalarına rağmen, yolları sulayan fiskiyelere rağmen kullanmak cesaretten çok daha öte bir şeydir. Sen kendi çocuğunun racing makine almasına izin verirmisin? Ya da ileride racing makine kullanmaya heves eden çocuğunun küçük cc de olsa motosiklet almasına izin verirmisin? Ben vermem. Motosikletlerin bu denli korkulan aletler olmasında bence en büyük suç hiç bir ekipman kullanmayan hatta motorun üstüne yatarak hız denemesi yapan mobiletçilerin ve yine çoğunlukla koruma kullanmayan yollarda anormal hızlar ve hareketler yapan bilinçsiz, teknik olarak yetersiz intihar komandosu racingcilerdir.

Bence ailenin desteğini kazanmak istiyorsan öncelikle racing sevdandan vazgeç. Onlara racing makinelere özeniyor gibi görünme. Güvenlik ekipmanlarını kaliteli ve tam olarak kullan. İmkanın varsa güvenli sürüş kurslarına gitmeye falan çalış. Motosikletçi arkadaşlarını bilinçli kişiler arasından seç. Bu şekildede desteklerini kazanamazsan yapacak bir şey yok.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yaş otuzbeş ömrün yarısı yane 7 yaşından beri iki teker üstündeyim sayısız kaza tehlike atlattım yaşadım.Motorsiklete yeri geldi
4 kişibindik yeri geldi köpek taşdım (köpek taşıması çok zevkli ama köpek tecrubeli olacak ben motora binince o zıp diye kucağıma atlardı ingiliz puanter cinsi yani büyük cüsseli bişey onla km lerce yol yapardım kafayı gidonun arasından çıkarır dilinide çıkarır sağa sola bakardı ne günlerdi) yani ailem beni artık motorla özleştirmiş tir diye düşünmeme rağmen hala annem motoru görünce bana kızar tepkisii gösterir.
yani ne yaparan yap aileni ikemessin heleki racing diyorsun
sadece şunu yapabilirsin yavaş yavaş model cc yükselt kendini iyice pişir bakma öyle ss lerin cici durduğuna onlar
JOKEYİN ALTINDAKİ YABAN ATLARIDIR.
benden söylemesi

---------- Post added at 11:02 ---------- Previous post was at 10:59 ----------

yani ne yaparan yap aileni ikemessin heleki racing diyorsun
hızlı yazdığımdan harflerin bazıları çıkmamış İKEMESSİN İKNA EDEMEZSİN olacaktı pardon

Benim zaten son hedefim racing tarzı motorsiklet tabiki bende önce kendimi geliştirmeyi deneyimlerimi zenginleştirmeyi profesyonel olunca racing tarzı motorsiklete beinmeyi isterim. Ama bizimkiler bana hiç şans tanımıyorlar yargısız infaz yapıyolar hani ilk önce 2. el honda cbf 250 alıyım vitesli bi motor kendimi geliştiriyim bununla ilgili kurslara gidiyim ve ondan sonra racing tarzına geçiyim ama hiç bir şekilde tavizleri yok gerçektende ikna etmem zor görünüyor. whitetrash ında dediği gibi motorculara hiç saygı göserilmiyo ve ya bununla ilgili hiç önlem yok tamamen katılıyorum fakat nedenini bilmiyorum bu kadar çok kaza ihmal vb. şeyler görmeme rağmen motorsiklete olan sevdam hiç azalmadı. Ailemde bu ihmallerden korkup bana izin vermiyorlar ama benim çocuğum olsa bende ona izin vermezdim sanırım :) Ama dediğiniz gibi aileme racing istediğimi pek belli etmiyim aslında kendimi geliştirince illa racing değil chopper tarzı da düşünebilirm ikisi arasında kararsızım ama tavsiyelerinize uyucam teşekkür ederim. :)

Yaşım 26 ve 16 yaşımdan beridir kendi paramı kazanıyorum. 2 yıl önce "a2" ehliyetimi kendi paramla ve babamın tavsiyesi ve kurs hediyesiyle "b" ehliyetimi aldım, sonrasında motorumu almadan önce kaskımı alıp bir kenara koydum. Bu sene mart,nisan aylarında da motrumu aldım. Motorumu almadan önce ailemden annem hariç kimseye motor alacağımı söylemedim. (Annemde zaten ehliyetim olduğunu ve iş makinlarında dahil pek çok aracı rahatlıkla kullandığımı bildiği için pek karşı çıkmadı) Motorumu aldıktan 1 hafta sonra anneme onu gösterdim, çok beğendi, ille beni gezdir diye tutturdu. :) Bende o zamanlar daha 2 tekere tam alışamadığım için onu gezdirmeye çıkarmadım..

..O günlerden bu günlere aylar geçti, bir baktımki 3000 km nin üzerinde yol gitmişim, Aksaray'dan çıkıp Mersin Kızkalesi'ne, Konya'ya, Nevşehir'e varıp gezdim. Her sabah işime motorumla gidiyor akşamlarıda onunla dönüyorum, motorumu ilk aldığımda ufak tefek yatırmalarım olmuştu ama hiç birisinde de evime geldiğimde ailemin bana "aaa sana ne olmuş öyle, biz sana motor tehlikeli demediydik mi?" diye başlayan cümlelerine maruz kalacak hallere düşmedim çünkü moturumun üzerindeyken trafik kurallarına hep dikkat ettim, kendimi ve etrafımdaki insanları riske atacak hareketlerden kaçındım, apaçi sürücüleri görür görmez onların yapacağı ani hareketlere karşı her zaman hazırlıklıydım, dikkatimi hiç bir zaman yoldan ayırmadım...

Seni bir kardeş olarak gördüğüm için sana bir kaç tavsiyem olacak. Umarım beni bir abi gözüyle görür ve bu tavsiyelerime dikkat edersin.

-Ehliyetini almadan scooter dahil hiç bir vasıtayı kullanma çünkü senin için ne kadar kullanımı kolay dahi olsalarda bu araçlar birer motorlu taşıt ve belli başlı kanunlara tabiler haliyle devletin birer memuru olan trafik polisleriyle bu konuda yüz göz olman ailenin sana ve motora karşı cephe almasına neden olabilir.
-Allah nasip ederde ehliyetini alırsan motorsikletini kesinlikle kendi paranla al ve alacağın motorsikletin; tamir,bakım,vergi,muayene gibi ihtiyaçlarını kendi kazancınla karşılayabileceğin bir motor olmasına özen göster. Bu sayede ailenin sana ve motor sevdana olumsuz yönde müdahale etmesini bir nebze olsun engellersin.
-Motorsikletinin selesine oturunca kullandığın aracın ve çevrendeki bütün araçların can taşıdığını, trafikte seninle birlikte bulunan herkesin insan olduğu için hata yapabileceğini unutma. Bu insanlar içerisinde davranışlarına müdahale edebileceğin tek kişi kendinsin...

Bu yazdıklarıma dikkat edersen kimse senin ve motor sevdana kolay kolay karışmayacak hatta sana özenip kendileride senin gibi motor sevdalısı olmak isteyeceklerdir..

Babam değil motorsiklet binmek, bisiklete binmeye bile korkar. Bu yüzden ona motorsiklet aldığımda haber vermemiştim.. Arada bir yere gideceği zaman "gel baba bırakayım seni" diyorum, O'da bana "evlat sen benle gezmeyi boşver, benim yerime annenle gezersiniz" diyor... :queen:

hocam sana şunu söleyim. ikna cokk zor .heleki anne . 100 metre ilerideki bakkalada gitsen korkar . bazılarıda sunu söylüyor. motoru bosver sana araba alalım . ee arabadada ölecen kaza yaparsan. yiyecek ekmegin kalmadıysa zaten ewden cıkmasan bile ew kafana cöker öloürsün . buınuda onlara anlatamıcana göre ikna etmeyle ugrasma kardeş. ayrıca hız yapmam sunu yapmam deme . gaz elinin altında elinin ayarı yok. 80 le gidyom 90 a cıkıyım dersin yarın acele işin olur 100 110 yaparsın . bi süre sonra bakmıssın ki motor son hızına dayhanmıs . bu sefer o hız yetmez cc büyütürsün . o yetmez baska alırsın. yani hız yapmıcam die kimse kimseyi kandırmasın arkadaslar .yalan söylemenin bi anlamı yok . elbet bi gün yapacaksın . yukarda bi arkadasında dedigi gibi motordan bahsedecene birazcık güvenlik ekipmanlarından bahset. kasktan montdan felan . güven kazan . şunuda unutma ki 70 yasında bile olsan anne baba kızar karsı gelir .o yüzden yapacak bişi yok . sana kolay gelsin hocam

Doğru söylüyosunuz ben zaten bu motor sevdam önceden beri gelen bişey olduğu için para biriktirmeye başlayıp altın yaptırmıştım :) E tabi altında uçtu şuanda 5 bin tl param var. Dahada biriktirmeye devam edicem motorsiklet almama izin verirseler zaten bende önce güvenlik ekipmanlarımı tamamlayıp kalan parama göre motorsiklet alıcam. Scooter ım olduğu için babam 17 yaşıma gelince A2 ehliyet almama izin veriyor. Schooter ımıda zaten yolda deil yazlığımızda arazi içinde kullanıyorum fırın ve bakkala gitmek için . Kışın garajda yatıyor. Allah izin verirsede alırsam muayene bakım fln tabiki sonuna kadar bana ait olucak. Sonuçta zorunlu bi ihtiyaç değil motor zevk işi. Motorumu ikna edersemde alıcak olursam öyle hız mış gösteriymiş fln hiç hevesim yok. Bence motor özgürlüktür. Fazla hız yapmadan kurallara uygun olarak önce İstanbul'u sonrada merak ettiğim şehirleri dolaşmak istiyorum onunla.İlerde alıcak olursam 250cc ile başlıcam. Sonra yaşım ilerleyince gerek görürsem model değiştirirken 600cc ye belki geçebilirim.Yada olmadı yeni model bi 250cc lik bişey alırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar