Motorsiklet Nasıl Bağlanmalı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba,

Motorsiklette zinciri ön tekerden mi yoksa arka tekerden mi bağlamalıyız ? Bu konuda daha önce çalınma tecrübesi olan olmayan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Daha başka tavsiyeleriniz varsa da açığım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Xax varken ve istanbulda yaşıyorken arka tekeri sökmesi daha zor diye arka tekerden zincirle elektrik direğine bağlıyordum. Öne de disk kilidi.
Branda örtülü olunca motor dikkat çekmiyor. özellikle gri renk brandalar gece uzaktan görünmez oluyor daha iyi dikkat çekmeme açısından.
Bir de ben abus marka zincir kilidi abus yazısı görünecek şekilde bağlıyorum, en azından kilidin markasını gören hırsız bir sokak ötede dandik kilitle kilitlenmiş olan xmax'a gider diyordum.

İstanbuldan taşındım, nispeten daha güvenli yerdeyim, motosikleti de değiştirdim, şimdi arka bahçede akordiyon çadır şeklinde açılır kapanır garaj içinde duruyor, yine arka tekerden yere sabitlenmiş demire zincirle bağlıyorum, önde yine disk kilidi var. Turuncu Takip cihazının alarmı hareket algılayınca çalıyor, yine içi rahat değil deyip motoru aldığım gibi kasko yaptırmıştım.

Kasko hep şart ama kasko var nasıl olsa deyip diğer önlemleri de ihmal etmemek lazım. Motor çalınca kasko karşılasa bile piyasadaki rayiç bedelini vereceği için yine aynı motordan alabilseniz bile zararınız olacaktır, olabildiğince hırsızların işini zorlaştırmak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar