Bu durum kişinin maddi durumuna, sosyal durumuna, tercih ve alışkanlıklarına göre değişir..
Sen Öğrencisin, Motosiklet Sürmeyi bilmiyorsun, Evde Hastan var (ne durumda bilmiyoruz.) evli değilsin ve çocuk yok...
Motosiklet Almış Olsa İdin: Motor maliyeti + ehliyet maliyeti + öğrenme zamanı ve kendi kendine "Tamam şimdi oldu istediğim tam da buydu." diyene kadar geçecek zamana tahammülün var mı?
Araba Almış Olsa İdin: -Bilmiyoruz- hemen kullanabilir misin?
Evet ise.. ; Hiç düşünme buralarda zaman kaybetme git bir araba al... Sonra para biriktirmeye devam et. Bugün bu kararsızlığın yarın karşına yine çıkacak. kesinlikle Motosikleti ihmal etme bugün olmazsa yarın başını kemirecek bu düşünce... Ve sonra illa alacaksın :thumleft:
Hayır ise..; Araba ehliyetin yok ise bununla uğraşana kadar git bir motosiklet al.. onu öğrenmek ve diğer teferruatlar için vaktini harca...
Motosiklet sadece keyif değildir... Hem keyif sürersin hem de keyfini sürerken işini de yaparsın...
Motor alırsan trafikten kurtulursun işlerini rahat halledersin hafta sonları maliyeti düşük geziler yaparsın...
Araba alırsan son model araba bile alsan trafikte bekler sıkıntı çekersin... Yıllık maliyetlerin sana pahalıya gelir...
Ailen araba al diye ısrar ediyor... bu normal onlar motosikletin zevkini anlamazlar... Hemen akla ölüm gelir amannn alma derler.. Sanki yolda yürüyünce ölmüyosun...
Ben hem evliyim hem eşim karşı hem cocuklarım var hem işe gidip gelmek için otobüs derdi çekmek istemediğim için arabadan önce motosikleti tercih ettim ve burada bilen bilir alma aşamasındayım... (Merak ediyorsan tanışma bölümünde bir konu açmıştım.)
ÇÖZÜM MÜ: Ben kendim çözümü şöyle gördüm eşime dedim ki motosiklet alayım, sabahları evden daha geç çıkar eve daha erken gelirim, tasarruf eder motosikletin taksitleri bitmeden bir araba alırız onu kapının önüne koyar hafta sonları oraya buraya gideriz... ama şimdi araba alırsam yine trafikte sıkıntı çeker fazla masraf yaparım bu sefer arabayı daha çok kullanırım maliyet artar v.s. kanına girdim

şimdi motor alıcam, sonra araba.... ha paran varsa ikisini de al ama ben param çok ya da az bile olsa bundan sonra araba olsun olmasın motosikleti her daim kapının önünde hazır bekleticem....
En son 2000 yılında motosiklet kullanmıştım.. Arabadan önce motor ehliyetini almıştım. Yıllar geçti geldik bu güne arabadan önce motor peşine düştüm... (Gerçi daha önce motosikletim yokken arabam oldu ama şimdi durum değişti ve düşüncem değişti.)
biraz karmaşık yapıda yazdım ama acele ile bu kadar oldu.. Herkes kendi hikayesine göre yorumlar... benim hikayem de bu... sana ne kadar uyarsa o kadarını al.. gerisini bana bırak...