MOTORSİKLET LASTİK EBATLARI

Merhaba arkadaşlar benim 3 tekerlekli trifox- 150cc. engelli motorum var bunların lastik ebatlarıyla ilgili konuda yardımcı olucak arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Motorun ön lastiği (130/60-13) Arka lastikler (110/90/10). Ben motorda arka lastikleri (130/90/10) yapmak istiyorum motorumda ne gibi değişik sorunlar çıkar motoru zorlar :pale:mı? bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını istiyorum.

B

Sanirim max 120 yapabilirsin. Belkide jant buyuktur. Olabilir ama lastikci daha iyi bilir. On ve arka jant aynimi?

Son düzenleme:
Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Daha kalın lastiği takabileceğiniz alan varsa olur.Ama yoksa sağa sola,çamurluğa sürtme olasılı var.Sürtmezse sorunsuz şekilde montajı yapılırsa daha geniş yola temas alanı,bu bağlı daha fazla sürtünme ve sonuç olarak az da olsan artan yakıt tükemine sebep olur.Motoru birazcık daha zorlayabilir.

Merhaba Mustafa42121 ön jant-13 arka jantlar-10 aynı değil. Lastikçilerde tam bir bilgi sahibi değiller maalesef ben belki benim gibi lastiklerini bu şekilde değiştiren vardır diye buraya yazdım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:50 ----------

Merhaba Thracian arka çamurluklarıda değiştiricem zaten belki sürtünme olmaz ama benim en çok merak ettiğim dediğin gibi motoru zorlarmıydı.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Merhaba Mustafa42121 ön jant-13 arka jantlar-10 aynı değil. Lastikçilerde tam bir bilgi sahibi değiller maalesef ben belki benim gibi lastiklerini bu şekilde değiştiren vardır diye buraya yazdım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:50 ----------

Merhaba Thracian arka çamurluklarıda değiştiricem zaten belki sürtünme olmaz ama benim en çok merak ettiğim dediğin gibi motoru zorlarmıydı.

Dediğim gibi az da olsa motoru zorlar yakıt tüketimini artırır.Ama çok abartı derecede bir performans kaybı olacağını sanmıyorum.Bütün yazdıklarım teorik bilgilere göredir.Şahsi olarak o tarz üç tekerlekli bir motosiklete normalden kalın ölçülerde lastik hiç takmadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar