Motorsiklet kullanmaya başmak istiyorum

Bir süredir motorsiklet kullanmayi düşünüyordum ve sonunda harekete geçmeye karar verdim.Daha önceden motor kullanmisligim yok.Ayrica suan ehliyetimde yok fakat en kisa zamanda almayi planliyorum.Hedefimde Kawasaki ninja 250r kullanmak var fakat hicbir bilgim olmadigimdan dolayı motor kullanmaya alışmak için hangi motoru kullanmami onerirsiniz?

Sen hiç ninja 250R'ın yan ve kafa grenaj fiyatlarına bakmadın sanırım :)

Sen hiç ninja 250R'ın yan ve kafa grenaj fiyatlarına bakmadın sanırım :)
Biraz pahali sanırım :) Ama iyi sürücü olduktan sonra kaç kere grenaj değiştirmeye ihtiyaç duyarim ki ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:22 ----------

Ehliyetini al. Korumalarini al. Egitimini al. Sonra Ninjani al :)
Internet te biraz araştırma yaptım ve motora alisana kadar daha düşük model kullanmak daha mantıklı sanırım at taki arkadaşını dediği gibi motoru sürekli devirip masraf çıkartmak istemem.Tesekkurler.

Sen kafana takma ninjanida devireceksin. Cbf alip ogrenmen daha mantikli egitim alip cbf surmen dahada mantikli

Cbf alma yagdan kitlersin motoru paran gider..

Ninja alma, Salcano al, Ybr al, Böyle al basla sonra büyüt,

Cbf ya da ybr alacağım büyük ihtimalle fakat ikiside beni görünüş olarak tatmin etmedi alisana kadar katlaniriz artik.

Öncelikle profesyonellerden eğitim almanı tavsiye ederim. Hatta sonrasında parana kıyıp ileri seviye güvenli sürüş eğitimleri dahi alabilirsin. Kısa sürede motosiklet sürmek adına çok yol katedersin. Hangi motosikletle başlamanın iyi olacağını zaten seni eğiten insanlar söyleyecektir. Herkesin motosiklet kullanmaya yatkınlığı farklıdır. Eğitimini tamamladıktan sonra 250cc ile başlayıp 4-5 ayda 600ccye geçen de biliyorum, eğitimini tamamladıktan sonra 2-3 yıl 150cc scooterla gezen de biliyorum. Ama genel görüş düşük cc ile başlanması yönündedir ki anladığım kadarıyla senin de zaten niyetin bu.

Eğitiminin aldıktan sonra gözüne kestirdiğin modelleri denemeye çalış. Sadece görünüşüne bakarak karar verme. Gözüne güzel gelen motosiklet selesine oturduğunda seni rahatsız edebilir. Aynı şekilde görüntüsü hoşuna gitmeyen bir motosikletin de sürüşü çok keyifli gelebilir. Eğitim bir güzelliği de yeteneğine göre sana farklı model motosikletleri deneme fırsatı verebilirler. Onlar teklif etmese bile sen mutlaka sor. Ayrıca şu an aklında bir model olsa bile eğitim aldıktan sonra bu fikrin değişebilir.

Öncelikle profesyonellerden eğitim almanı tavsiye ederim. Hatta sonrasında parana kıyıp ileri seviye güvenli sürüş eğitimleri dahi alabilirsin. Kısa sürede motosiklet sürmek adına çok yol katedersin. Hangi motosikletle başlamanın iyi olacağını zaten seni eğiten insanlar söyleyecektir. Herkesin motosiklet kullanmaya yatkınlığı farklıdır. Eğitimini tamamladıktan sonra 250cc ile başlayıp 4-5 ayda 600ccye geçen de biliyorum, eğitimini tamamladıktan sonra 2-3 yıl 150cc scooterla gezen de biliyorum. Ama genel görüş düşük cc ile başlanması yönündedir ki anladığım kadarıyla senin de zaten niyetin bu.

Eğitiminin aldıktan sonra gözüne kestirdiğin modelleri denemeye çalış. Sadece görünüşüne bakarak karar verme. Gözüne güzel gelen motosiklet selesine oturduğunda seni rahatsız edebilir. Aynı şekilde görüntüsü hoşuna gitmeyen bir motosikletin de sürüşü çok keyifli gelebilir. Eğitim bir güzelliği de yeteneğine göre sana farklı model motosikletleri deneme fırsatı verebilirler. Onlar teklif etmese bile sen mutlaka sor. Ayrıca şu an aklında bir model olsa bile eğitim aldıktan sonra bu fikrin değişebilir.
Bahsettiginiz kurslardan Bursa'da var mı? Ayrıca ucretleri ne kadar?

Ben İstanbul'da yaşadığım için Bursa hakkında bilgim yok ama şurdan öğrenebilirsin http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/85413-bursa-sikintisi.html

Bence de ybr yada tvs al alışana kadar kullan tabiki önce arkadaşların dediği gibi ehliyetini korumalarını eğitimini al tvs yada ybr sana başta yeter fazla bile gelir ondan sonra alışırsın istediğin ninjayı alırsın hayırlısıyla.

Bence de ybr yada tvs al alışana kadar kullan tabiki önce arkadaşların dediği gibi ehliyetini korumalarını eğitimini al tvs yada ybr sana başta yeter fazla bile gelir ondan sonra alışırsın istediğin ninjayı alırsın hayırlısıyla.
Ybr alıp motora alışmak en iyisi olacak geç olsunda güç olmasın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:42 ----------

18 yaşındayım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar