motorsiklet kullanırken taş gelmesi

hepinize merhaba ben bu arada yeniyim aranıza alın benide e mi:wiinkk: nese arkadaşlar konu şudur ben geçenlerde arabayla yaklaşık 90 km hızla giderken ön cama bir küçük çakıl taşı geldi ve ön cam tuzla buz oldu nese ki bize bi şey olmadı ama şunu düşünmeden edeiyorum ya uzun yolda motor kullanırken öyle bir taş bana çarpsa bana nolur? belli bir önlemi var mı acaba kask ve elbiseler dışında ?

Arabayla giderken benim başımada geldi o olay, motorda bunu düşünmek bile istemiyorum

Motorla giderken benim omuzuma geldi öyle bir taş kat kat giysi vardı bir de mont korumalıydı çok acıtmadı. Tam kapalı kasklarda da birşey olucağını zannetmiyorum (kaliteli olanlar). Ama ön tarafı açık bir kaskta gelirse onu düşünmek bile istemiyorum :pale:

Bazen kaskın camını açıyorum, toz, kum filan kaçıyo çok fena oluyor..:)

uzun yolda arabalari geriden, kamyonlari bayaa bi geriden takip edin, iyi yonden bakin kafaya kola kutusu sigara izmariti yemek te var :mrgreen:

arkadaslar kamyonlar cok kotu ya ama rayjay 10 numara acıklamıss:cat:

Mersin İl Temsilcisi
bir keresinde kaskıma arı çarpmıştı başım geriye gitti, bir kere de çeneme böcek çarptı yanağım morardı. en fenası da arkadaşın kafasına kuş çarptı ya da o kuşa çarptı ama yoldan çıkıyordu. fakat en az bunun kadar kötü bir şey daha yaşadı aynı arkadaş, montun kolundan içeriye arı girdi ve dirseği civarından soktu. allah korudu. konunun özü şudur : demekki korumalılarda boşluk olamayacak

ya nekadar kotu bısey bu ya korkulu ruyam arılar osellıkle usun ve ormanlık yollarda cok kotu oluyo kaskta vıcık vıcık seler kalıoo ::wackoo:: cook ıgrenıorum bak sokmus mesela arkadasınıda ya nedır buunun caresi bıde alerjın varsa tamam bıttı yanı::stretche

korumalı mont, pantolon, eldiven ve kask tamsa bişey olmuyor. en baba böcek bile patlıyor :mrgreen: Kaskıma çakıl taşı çarptı ama sadece biraz çizdi.

ii kaskmış ozaman valla:mrgreen: ınsallah ben arıya fln rastlamam cok korkarım ya mootrdan atlarım valla:mrgreen: :mrgreen:

rüzgar:)

HELD marka tam kapalı bir kask kullanıyorum , kaskımada geçenin bir

saati malum dönüşün ne zaman olacağı belli olmuyor :wiinkk: bir yarasa

çarptı biraz da olsa sarstı eğer açık bir kask kullansaydım sanırım dişlemişti

beni :queen:

:cyclopsan ınanmorum ya vahset bı durum aman tanrımmmmmm:cyclopsan

daha çok çakıl taşları geliyor suratımıza.ön tekerden fırlatıyor taşı.bazen sinek bazen arı.

bazende hızla gideken şehir içinde güvercinler bir havalanıyor 50 tane birden üstüme neredeyse motoru deviriyordum.Ama benim motoru tutuyorlar!tek kolunla güvercinleri sav tek kolunla git:)

bmw'nin türkçe sitesinde bir motoru tanıtırken şöyle yazmışlar.Yüzde 10 sinek yüzde 90 rüzgar kaçmak yok.haha müthiş yani.şu bmwnin sitesindeki bu tanıtıcı yazıları kim yazdıysa hakkatten müthiş yazmış yani:)

Arkadaşlar bide yola sarkmış ağaç dalları oluyor, yapraktan ibarettir diyip kaskınıza güvenip hızlı geçmeyin, geçen karanlıkta farketmedim o dalları 80 le içinden bi geçtim bana çarpan dallarla motor sarsıldı, mont sayesinde canım çok acımadı. Ama bana iyi ders oldu.

bide o dallar motoru da feci derecede ciziyo ya kaskı da beraberınde halledıolar tabi...belki sende de olmustur..

integral kaskın önemi ortaya çıkıyor, sıkıcıdır, bayar, kızlar suratınızı görmez, yanaklara baskı yapar ama güvenlidir.
Hava kanalları verimli çalışanlarda vizörü açmak zorunda kalmazsınız böylece taş arı vb şeyler sizi kör etmez

benim tam kapalı kaskımla tam kapalıyken ve hatta çenesi bide kapalıyken arı girdi, tabi hemen sağa çektim ama neyseki arı ölüymüş yada çarpmanın etkisiyle öldü bilemiyorum, birde yazın t-shirt le binerken üstüme büyük bi damla su çarptı ve taş falan geldi zannettim çok acıtıyo.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar