Motorsiklet Kazası Hk.

3 gün önce trafik kazası geçirdim (yaralanmalı kaza). %100 kusurlu taraf karşısı ve ben sigortadan motorumu yaptırmak istiyorum ama motorumu nereye götürmem gerek bilmiyorum.

Normal sigortayla anlaşması olan araba tamircisi benim motoruma işlem yapabilir mi?

İstanbul Esenyurt'ta sigorta ile anlaşmalı motor tamiri yapan yer varmı?

Kuba Newlight 125 PRO

herhangi bi servis olur. garantisi devam ediyorsa yetkili servisine götür.

işi takip edecek bi servis olsun yeter ki. eksperler yeterince uyuşuk davranıyor zaten, bi de servis savsaklamasın.

karşı taraftan alacam parayı öyle yaptıracam dersen 5-6 ay motora binemezsin. kendin cebinden hazır parayla yaptırırsan daha kısa sürer haliyle, paranı da sonra alırsın.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben motoru yetkili servise çektirmiştim, kaskom vardı, kaskoyu aradım çekici gönderdi, gelen kapalı kasa minibüse motoru yükleyip hangi servise çekelim dediler, sigortaların motosiklet servisleri ile anlaşmaları yok zaten. Motor servise gitti, exper falan işleri hallolunca değişmesi gereken parçalar değişti tamir oldu ben yetkili servise ödemeyi yaptım bu arada fatura sigorta şirketine gitti, sigorta da bir hafta içinde parayı hesabıma yatırmıştı.

Hocam marka malum KUBA sorunlar yaşıyorum. Servisi aradığım zaman sigortadan yapmıyoruz dediler fakat bana bir yol söylediler.

Ben bireysel olarak başvuru yapıyorum ondan sonra motoru tamir ettirip servisin bana verdiği fatura ile sigortadan ödeme alıyorum doğru mudur bu ?

Motosikleti
Hocam marka malum KUBA sorunlar yaşıyorum. Servisi aradığım zaman sigortadan yapmıyoruz dediler fakat bana bir yol söylediler.

Ben bireysel olarak başvuru yapıyorum ondan sonra motoru tamir ettirip servisin bana verdiği fatura ile sigortadan ödeme alıyorum doğru mudur bu ?
Ben de o şekilde yaptırmıştım.
Yani çekici yamaha yetkili servisine çekti ama orada fatura benim adıma kesildi, ben sonradan sigortadan aldım. Ama arada sigorta experi geldi, exper'in gelip onaylamasından sonra tamir süreci başladı.

Sigortadan yapmıyoruz demeleri anlaşmalarının olmaması ise sorun yok, zaten kimseyle anlaşmaları yok motosiklet servislerinin, dosya açılıyor sen ödüyorsun sonra karşı tarafından sigortasından alıyorsun. Ama bunun için de yine serviste birilerinin sigorta ile iletişime geçmeyi bilmeleri, süreci yürütebilmeleri gerekiyor. Onları bu fotoğraftan tamamen çıkarırsan biraz daha uğraşman gerekecek, sen bireysel başvuru yapacaksın da motor kazalıyken eksper gelip bunların tamiratına OK diyorum demesi gerekiyor vs..
İstersen KUBA ile bir görüş, sigorta süreci bilen bir servise yönlendirsinler.

Ben de o şekilde yaptırmıştım.
Yani çekici yamaha yetkili servisine çekti ama orada fatura benim adıma kesildi, ben sonradan sigortadan aldım. Ama arada sigorta experi geldi, exper'in gelip onaylamasından sonra tamir süreci başladı.
Biraz daha detaylandırırmısınız hocam rica etsem?

Maalesef Çin li motosikletlerin servis kalitesi belli, ellerinde tamir bekleyen elli tane motosiklet varken birde böyle işlerle uğraşmazlar. Zaten bir çoğunun haberi bile yoktur ne yapacaklarından.

Kısacası işin zor.

Motosikleti
Biraz daha detaylandırırmısınız hocam rica etsem?
Ben motoru yetkili servise çektirdim, sigortayı arayıp motor şu servise çekildi exper gönderin dedim, servisle iletişime geçtiler, yetkili servis değişecek parçalar ve işçilik için liste ve bunlara fiyat çıkardı, exper gelip bunu onayladı, sonra servis tamiri yaptı ben ödemeyi servise yaptım bu arada benim adıma kesilen fatura sigortaya gitti, sigorta da benim banka hesabıma ödeme yaptı.

Yani servisin de uğraşması gerekiyor.

eksper görmeden, değişim/onarım listesine onay vermeden bi şey yaptırma motora yoksa para-mara alamazsın.

servisler, eksper gelip bakıp onay verene kadar motor dükkanda yer kaplıyor diye istemezler genelde.

giyisilerin ya da kaskın falan zarar gördüyse onları da eklet.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar