motorsiklet icin abs ne kadar onemli ?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ABS en çok ıslakta iş yapar.

Bu dediğini en yeni ve üst düzey motosikletlerdeki viraj abs si engeller diğerleri engelleyemez.

Hafif eğimde sıkıntı yok, hepsi korur, şu paylaştığım videodaki durumdan tüm absler korur. Ama motor yatık iken fren yapmak gerekse o zaman dediğiniz gibi viraj kontrollü abs gerekir.

Hafif eğimde sıkıntı yok, hepsi korur, şu paylaştığım videodaki durumdan tüm absler korur. Ama motor yatık iken fren yapmak gerekse o zaman dediğiniz gibi viraj kontrollü abs gerekir.

evet video abs değilde biraz anlık telaş ile yatma sorunu gibi... ama kesinlikle ilk videodaki abs olayı ile birleştirirsek daha rahat toplardı belki.. ben bu tarz videoları izleyince korkuyorum ya nedense..
izlemiorum o yüzden.. eğitimsel olanlar daha katkı sağlıyor sürüşe..

Ülkemizde ne yazık ki bunlardan çok var ve işin kötüsü kimse hatasının, olayın büyüklüğünün farkında bile değil, o yüzden yeni başlayacak biri olarak böyle durumlara karşı da hazırlıklı olmalısın. Kamera işi en kolayı, en pahalısından (gopro) en ucuzuna kadar (sj4000) çok çeşit var önce bir motoru al, sonra yapacağın ilk iş kamera almak olsun.

ehliyetim çıkmadı daha 2016 başında alıcaz kredi vsvs herşeyi hallettik babamla ehliyeti bekliyoruz 2.5 aylık o süredede ekıpmanımı eğitimimi bilmem gereken şeyleri öğrenmeye çalışıyorum . motorsiklet teorisi nide dün d & r dan sipariş verdim forumda sürekli başlık okuyorum bulduğum her bilgiyi biryere yazıyorum bakalım hayırlısı :)

ehliyetim çıkmadı daha 2016 başında alıcaz kredi vsvs herşeyi hallettik babamla ehliyeti bekliyoruz 2.5 aylık o süredede ekıpmanımı eğitimimi bilmem gereken şeyleri öğrenmeye çalışıyorum . motorsiklet teorisi nide dün d & r dan sipariş verdim forumda sürekli başlık okuyorum bulduğum her bilgiyi biryere yazıyorum bakalım hayırlısı :)

akıllı bıdık ::facepalm::::facepalm::

akıllı bıdık ::facepalm::::facepalm::

:cherry: :cherry: :mrgreen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:45 ----------

konu kirliliği yapmamak için yoruma yazıyım dedim . 2 kasktan hangisini önerirsiniz veya başka önericeğiniz naked tipi motora güzel gorunen ve iyi koruyan kask varmi ?

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kask-kiyafet-ekipman-kask-ktm-orjinal-dynamic-fx-helmet-14-enduro-motocross-kask-231865843/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kask-kiyafet-ekipman-kask-airoh-cr901-linear-enduro-motocross-turuncu-kask-227316044/detay

kaskı alakoyiyim biyerde dursun diyorum elime nakit geçicek yakın zamandada :)

Abs den fark etmiyor o 4 bin tl :) abs li alacaksanız duke 250 oluyor.. Abs siz alacaksanız duke 200 var onun için 4 milyar kadar fark ediyor biri 26 beygir diğeri sanırım 32 beygir.

.........cok bilgili olmıyacağım hart dıye asılabılırım frene . zaten ders alıcam ...........

çok bilgili adamlar hatta motor üstünde 375 bin km devirmiş ve hatta sana ders verecek adamlarda aynen senin gibi hart diye sıkıveriyorlar maneti panikle :)

abs lı al ama mutlaka !!!

çok bilgili adamlar hatta motor üstünde 375 bin km devirmiş ve hatta sana ders verecek adamlarda aynen senin gibi hart diye sıkıveriyorlar maneti panikle :)

abs lı al ama mutlaka !!!

absli alıcam . peki birşey daha sorabılırmıyım başlangıc ıcın duke 250 abs fazla gelirmi yoksa tam kıvamındamıdır ? teşekkür ederim tavsiyeniz için

DKN

Türkçesi" Abs'li motorum yok. Aslında ihtiyacım da yok çünkü ben tecrübeli bir sürücüyüm. ABS acemiler içindir. "

Bütün bu absli araçlar aslında acemiler için üretiliyor. Abs nin standart olduğu tüm üst düzey motorların hepsi acemi motoru değil mi ? :mrgreen:

o zaman şöyle sorayım neden yarış motorlarında yok

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Var, R1m de var, s1000rr da var, 600rr, 1000rr, zx10-r hatta safkan yarış motoru olan rc213v'de de var.
Şu anda ABS li mi alsam diye soran insanlar yerine, 5-10 yıl içinde; bu motorda abs yok alsam mı gibi muhabbetler dönmeye başlayacak.

DKN

Var, R1m de var, s1000rr da var, 600rr, 1000rr, zx10-r hatta safkan yarış motoru olan rc213v'de de var.
Şu anda ABS li mi alsam diye soran insanlar yerine, 5-10 yıl içinde; bu motorda abs yok alsam mı gibi muhabbetler dönmeye başlayacak.

bunları merak edip araştırmadım doğru olup olmadığını bilmiyorum ama örneğin safkan yarış motoru olan r6 da yok. onlarda varsa o zaman neden r6 da yok. aynı zamanda toprağın yarıştığı motordu. ayrıca paylaştığın video çok başka bir olay bilginozi, orada kaçış manevrasından başka birşey yapmak doğru değildi

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bunları merak edip araştırmadım doğru olup olmadığını bilmiyorum ama örneğin safkan yarış motoru olan r6 da yok. onlarda varsa o zaman neden r6 da yok. aynı zamanda toprağın yarıştığı motordu. ayrıca paylaştığın video çok başka bir olay bilginozi, orada kaçış manevrasından başka birşey yapmak doğru değildi

R6'da neden abs olmadığını ben de bilmiyorum. Evet paylaştığım videoda sürücünün yapması gereken kaçış manevrasıydı ve belki de onu yapacaktı ama panik olup refleks sebebiyle ön tekeri kilitlediği için bir sonraki aşamayı gerçekleştirecek şansı olmadı. Aslında fren yapması bile pek de gerekli değildi. Araba çıkış yapmadı bile. Ama insan bir anlık boş bulunup böyle şeyler yapabiliyor anlamsızca. Ancak motorunda abs olsaydı ön freni hafifçe sıkıp aynı zamanda da kaçış manevrasını gerçekleştirebilirdi. Söylemek istediğim buydu.

Super Moderator
Abs candır isteyen isteyen varsın acemi desin takılma önemli olan hayatta kalıp sevdiklerimiz ve sevdiğimiz şeylerle daha uzun yaşamak.yağmur yağınca önüne aniden bişey çıktığında motosikletin götü yanına gelip selamun aleyküm deyince ah keşkem dememektir abs.abs 'ye gerek yok diyen bence cahildir.bide her şeyi salla çayı demle hacii

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Aslına bakarsan yarış motorlarında abs de var fakat ülkemize gelmiyor.

Hatta yetkili bayiye sormuştum neden gelmediğini. Ötv den dolayı zaten fiyatın inanılmaz yüksek olduğunu, satmakta zorlandıklarını ve üzerine bir de abs li versiyonları gelirse +3,500 TL gibi bir rakam daha ilave olacağını bu yüzden getirtmediklerini söylemişti.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:25 ----------

R6'da neden abs olmadığını ben de bilmiyorum. Evet paylaştığım videoda sürücünün yapması gereken kaçış manevrasıydı ve belki de onu yapacaktı ama panik olup refleks sebebiyle ön tekeri kilitlediği için bir sonraki aşamayı gerçekleştirecek şansı olmadı. Aslında fren yapması bile pek de gerekli değildi. Araba çıkış yapmadı bile. Ama insan bir anlık boş bulunup böyle şeyler yapabiliyor anlamsızca. Ancak motorunda abs olsaydı ön freni hafifçe sıkıp aynı zamanda da kaçış manevrasını gerçekleştirebilirdi. Söylemek istediğim buydu.

Bir konuda yanlışın olduğunu düşünüyorum. Motorun abs li bile olsa freni motorun dik pozisyondayken yapabilirsin ya da gidon düzken diyelim. Aksi takdirde motor yine kayacaktır. O bahsettiğin viraj abs si. Yeni çıkan sayılı motorda olan daha yeni bir teknoloji

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Dogrudur. Yatik pozisyonda viraj abssi gerekir. Ss motorlardan sadece R1M de var sanirim. Muhtemelen birkac yila normal abs de kalmaz. Cunku calisma mekanizmasi cok basit; degisen tek sey gyro sensoru ve yazilim degisikligi. Geri kalan tum sistem ayni.

Bilgin bana yine kizacaksin ama acemi adamların videolarını nereden buluyorsun :)
En cok acemiler kaza yapiyor zaten :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar