Motorsiklet Çalışmıyor :(

Merhaba arkadaşlar , dün yağına suyuna baktırdım bugun bir turlayım dedi ama motor bir türlü ateşleme yapmıyor neden olabilir acaba ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ...

Şimdi bunun için tonlarca neden olabilir. Biraz daha fazla bilgiye ihtiyaç var. En son motorun dün düzgün bir şekilde çalıştığını varsayıyorum. Daha önce böyle bir problem yaşandı mı?

Öncelikle problem muhtemelen bir elektrik problemi. Akü deşarj olmuş olabilir. Motordan inerken park lambası ya da far gibi bir aydınlatmayı açık unutmadığınızdan emin misiniz?

Akünüzün ömrü bitmiş olabilir. Ama böyle bir durumda akü öneceden sinyal verir.

Elektrik aksamınızda bir sakatlık olabilir. Bir kablo çıkmış olabilir. Ya da alternatörünüzde bir arıza olabilir. Aküyü şarj etmiyor olabilir. Marşınızda problem olabilir. Marş motorunda problem olabilir... Olabilir de olabilir yani..:)

Kontağa bastığınızda ne oluyor? Herhangi bir ses geliyor mu? Farlarınız yanıyor mu? Yanıyorsa tam gücünde yanıyor mu?

Motorun genel bir kontrolünü yaptın mı?Soketlerinin içine su kaçmış veya oksitlenme yapmış olabilir.mid40 varsa ondan sık soketlerine inşallah düzelir:)

ateşleme yapmıyor derken? eğerki kontağı açtığında elektrik devren sorunsuz çalışıyor ama kontak düğmesine bastığında hiç tık yoksa ses falan hiç gelmiyorsa marş rölen bozulmuştur.. problemini daha net yazarsan sorunun neden kaynaklandığı muhtemelen anlaşılır..

arkadaşlar az once elektrik aksamını denemek için gittim denedim elektrik aksamı çalışıyordu , sonra tekrar denedim motor çalıştı hayret ettim.Sizce akümle filan ilgili bir sıkıntı mı mevcut acaba bende anlayamadım ? :(

evet arkadaşlar bugun yine aynı sorun nükseltti , anahtarı takıyorum devreyi açıyorum makine çalışmak için basıyorum dügmeye deniyor olmuyor bazende çalışıyor gibi oluyor tekrar stop ediyor kalıyor :(

evet arkadaşlar bugun yine aynı sorun nükseltti , anahtarı takıyorum devreyi açıyorum makine çalışmak için basıyorum dügmeye deniyor olmuyor bazende çalışıyor gibi oluyor tekrar stop ediyor kalıyor :(

birde ayak marşıyla çalıştırmayı dene.Akü hemen şak diye bitmez arkadaşlar hemen kestirip atmayın.Aynı sorun bendede vardı marşa basıodum ama tık yok ne far yanıo ne bişey yanıo.Kontağı açtım,normalde hiç bi elektirik belirtisi yokkenn,ayak marşıyla çalıstırdım calıstı.farlarda yle yandı ama gaz verince ışık güc kaybediyordu.Servise götürdüm akünün pozitif kutbundan cıkan kablo ve orda bi sigorta var.El feneri ampülü kadar küçük bişi yani.Onu değiştirdi sorun düzeldi.Ama her ihtimale karsı Deponun altındaki sigortanı da değiştirt servise.Sorun düzelir.Ama şikayetlerin bnimki gibi değilse onu bilemem ama sen yine de servise götür,kendin bişey yapma.çin malı sonucta bu motorlar.benimki de seninkide.arada böyle sorunar verecektir.garantin varsa para gitmez ama yoksa en fazla 15 20 tl gibi bişey gider.Kolay Gelsin.KAZASIZ,GÜVENLİ VE KEYİFLİ SÜRÜŞLER.:bounce:

İyiakşamlar...
Sorununuzun bulunabilmesi için daha çok bilgiye ihtiyaç vardır. Öncelikle, marşa bastığınızda motordaki marş sesini sürekli alıyor musunuz? Mesela 3-4 defa aynı tempoda Marş sesi varken motor çalışmıyor ise; birçok nedeni olabilir...
1- Bakım yaptığınız süreç içerisinde, motorun hava ayarı yada rölanti ayarı ile oynadınız mı? Motorunuz otomatik jigleli mi bilmiyorum ama jigle ile çalıştırmayı denediniz mi? Eğer jigle ile çalıştırma sürecinde sorun yoksa, hava ayarını değiştirin...Motorunuzun gaz kolunu birkaç kez açıp kapadıktan sonra, gazı tam olarak açın. Marşa basın ve basılı iken yavaş yavaş kademeli olarak gaz kolunu bırakın.
2- Bu problem daha önceden sanırım yoktu. Bu nedenle bakım sürecinde neler yaptığınızı bilmemiz gerekir. hava filtresi takarken hortumlarda yanlışlık yada tıkanıklık, yada ateşleme kablolarından birisinde temassızlık olabilir. Bunun için bujiyi sökün. bujiyi gövde üzerine dokundurun (dikkat edin. Eliniz bujinin metal kısmına temas etmesin) ve marşa basın. Buji ucunda kıvılcım görebiliyor musunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar