Motorsiklet Çalışmama Sorunu

Merhaba Arkadaşlar,

1998 model Kasawasaki Zx6r ile aranızdayım. Teknik bilgim olmadığı için sizlere danışmak istiyorum.

Motorsikletim bazen marş alıyor bazen almıyordu. Şimdi ise hiç çalışmıyor. Kontağı açıp marş'a bastığımda sadece akü kısmından tık tık tık şeklinde ses geliyor, ancak çalışmıyor. Bu durumda vurdurarak çalıştırabiliyorum.Korna, farlar, sinyaller sorunsuz çalışıyor. sorun neden kaynaklanıyor olabilir? nasıl bir yol izlemememi önerirsiniz. Veya istanbul anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz bir usta varmı?

Şimdiden teşekkür ederim,

Moderatör
Akünü ölçtür, eğer sağlam ise konjektörün, eğer sağlam değil ise akün bozuktur.

Sigortalarda problem yok, Aküdede problem yok ekstra olarak takviye denedik yine çalıştırmadı. Sadece vurdurarak çalışıyor.

Tık tık yapan ses Marş rölesi
Mars rolesi bozuk degilse
Akü bitik degilse
Statör bozuk degilse
Konjektor bozuk degilse
Mars motoru kömürü bitik degilse
Elektrik tesisatında kisa devre yada temazsizlik var gibi bir suru sorun olabilir

Motosikleti
Henüz yok.
Tık tık yapan ses Marş rölesi
Mars rolesi bozuk degilse
Akü bitik degilse
Statör bozuk degilse
Konjektor bozuk degilse
Mars motoru kömürü bitik degilse
Elektrik tesisatında kisa devre yada temazsizlik var gibi bir suru sorun olabilir

arkadaşın dedikleri değil ise marş motoru kablosunu gevşet wd40 veya gres sür sık öyle dene, bunu yapmışken gresleme işlemini marş otomatiği kablosuna ve akü kutup başlarına da yap bazen oksitlenme yapabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar