Var neden sordun.. kurallara uyan biriyim ama kimse uymuyor
Ne zaman korkarak motor sürsem daha çok sorun yaşıyorum, bu nedenle ya korkmadan motora biniyorum, korkuyorsam binmiyorum yada sağa çekip 20-30 ile gidiyorum. Korkarak hızlı gitmek, trafiğin olağan akışına dahil olmak kazaya davetiyedir.En dikkatli sürücü yeni sürücüdür. Çünkü korku hakimdir. Sizin durumunuza gelınce . Başta Ara sokaklarda boş arazilerde kullan. Sonra zaten kendiniz cadde trafiğne çıkmak isticeksiniz.
Merhaba abiler Ben bir tane Mondial 125 aldım 3 gündür trafiğe çıkmaya korkuyorum adeta Arabalar Üstüme geliyor sanki sıkıştırıyorlar sizdede böyle bir sorun varmı motorsiklet kullanan biri değilim ilk motorum ?
ehliyetin varmi.
ehliyetin varmi.
trafik polisi misin?:sunny:ehliyetin varmi.
Gelişmiş motosiklet sürücülüğü mü ne.
Öyle bir kurs veren bir abim vardı bana da özel olarak ders vermişti zamanında.
Onun bir sözünü hatırlatmak isterim...
Motorun üzerindeyken, dururken, giderken, hızlıyken, yavaşken...
Eğer içinde korku yoksa, aklına her an, yok şu çıkabilir, yok bu üstüme kırabilir, yok bu yaya yola atlayabilir, yok bu virajdan sonra çukur olabilir.. lan o yoldaki mıcır mı? aha o kamyon sollamaya mı çıkacak gibi.. korkular düşünceler gelmiyorsa... in o motordan
demişti bana. .Motorun üzerinde belirli bir miktar korkun olmalı, bu senin dikkatini ayakta tutan en önemli şey olacaktır...
demişti...
Özetle.. korku iyidir. Çok fazla olmadığı sürece.
korku sadece panik ve endise yaratir hicbir faydasi yoktur dikkati gereksiz yerlere de odaklayip dikkat daginikligina yol acar.Gelişmiş motosiklet sürücülüğü mü ne.
Öyle bir kurs veren bir abim vardı bana da özel olarak ders vermişti zamanında.
Onun bir sözünü hatırlatmak isterim...
Motorun üzerindeyken, dururken, giderken, hızlıyken, yavaşken...
Eğer içinde korku yoksa, aklına her an, yok şu çıkabilir, yok bu üstüme kırabilir, yok bu yaya yola atlayabilir, yok bu virajdan sonra çukur olabilir.. lan o yoldaki mıcır mı? aha o kamyon sollamaya mı çıkacak gibi.. korkular düşünceler gelmiyorsa... in o motordan
demişti bana. .Motorun üzerinde belirli bir miktar korkun olmalı, bu senin dikkatini ayakta tutan en önemli şey olacaktır...
demişti...
Özetle.. korku iyidir. Çok fazla olmadığı sürece.