MOTORSİKLET AKÜSÜ KAÇ AMPER OLUR

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selam arkadaşlar.Motosikletime yeni akü takacağim.Yüksek amper takmak istiyorum.Bir motora yüksek amper li akü takmak zararlı mıdır.İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Takmak istesen de yapamazsın zaten, nereye koyacaksın.
Bir kaç amper büyüğünü koyarsın belki, zararı olmaz.

En uygun akü, motosiklet kitapçığında yazan teknik özellikte olanıdır. 12V - 7Ah diyor benimki. Yüksek amper önermem.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Hocam selamlar, aynı tip arac olmasada mantığı aynı olduğu için yazıyorum. Bizim köyde çapa motoru vardı marsli. Akusunu yüksek amper takmıştık, bir süre sonra bazi kablolar erimisti özellikle marş motoruna giden kablolar sanırım yüksek amlerden. Böyle bir risk olabilir.

En uygun akü, motosiklet kitapçığında yazan teknik özellikte olanıdır. 12V - 7Ah diyor benimki. Yüksek amper önermem.
Önermem derken, bir bilgiye dayalı mı söylüyorsunuz?
Ne zararı olur, sizce?
Şarj olur; Sallıyorum 7 amper akü 3 saatte şarj olurken, 10 amper akü 4 saatte şarj olur.
Tüketici elemanlara zararı da olmaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------

Hocam selamlar, aynı tip arac olmasada mantığı aynı olduğu için yazıyorum. Bizim köyde çapa motoru vardı marsli. Akusunu yüksek amper takmıştık, bir süre sonra bazi kablolar erimisti özellikle marş motoruna giden kablolar sanırım yüksek amlerden. Böyle bir risk olabilir.
Sizin sorununuz farklı bir nedenden de kaynaklanabilir.
Marş motoru 20 amperden de, 40 amperden de aynı akımı çeker, gerilimin aynı olması şartı ile.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:46 ----------

Pratik bir ekleme yapayım;
Evinizde fırınınızı çalıştırdığınız prize telefon şarj cihazını bağladığınızda patlamaz.
Böyle düşünebilirsiniz.:)

**

Forumdan Uzaklaştırıldı

marş basmanın kuralları var. sınırlı akü bu sınırlar içinde tutar. sigorta nın atması gibi, biter.
akünün voltajı düştükce; marş motoru daha fazla akım çekmek ister. ama güçlü(dolu) akü uygun voltaj verdiği için daha az akım ile işi bitirir

Motosikleti
XV250 - FZ6
Yuksek amperli aku takilip, surekli dolu olarak kullanilirsa bir sorun olmaz. Ama eger uzun sure kullanmamaktan ya da diyelim ki fari acik unuttunuz ve aku bosaldiysa, o akuyu sarj etmek, dusuk amperli akuyu sarj etmekten daha zor olabilir. Yani regulator, stator ve bunlarin kablolari fazla isinabilir.
Bu da onlarin ömürlerini kisaltabilir. Onun disinda isterseniz kamyon akusu takin, sorun olmaz, benim bildigim.

Virago 250 motorda 9ah'lik aku olmasina karsin 12ah'lik kullanmistim uzun sure, sorun olmadi.

marş basmanın kuralları var. sınırlı akü bu sınırlar içinde tutar. sigorta nın atması gibi, biter.
akünün voltajı düştükce; marş motoru daha fazla akım çekmek ister. ama güçlü(dolu) akü uygun voltaj verdiği için daha az akım ile işi bitirir
Kızma ama, yorum yaparken bilmek lazım.
Verdiğiniz örnekte marş motorunun (veya herhangi bir yükün) direnci sabittir.
Diyelim ki, yük direnciniz 0.5-Ohm olsun, akü geriminiz 12 volta iken; 12/0.5=24 Amper.
Akü gerilimiz 12.5 olduğunda ise; 12.5/0.5=25 Amper.
Yani yazdığınızın tersi oldu.:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kızma ama, yorum yaparken bilmek lazım.
Verdiğiniz örnekte marş motorunun (veya herhangi bir yükün) direnci sabittir.
Diyelim ki, yük direnciniz 0.5-Ohm olsun, akü geriminiz 12 volta iken; 12/0.5=24 Amper.
Akü gerilimiz 12.5 olduğunda ise; 12.5/0.5=25 Amper.
Yani yazdığınızın tersi oldu.:)

Selam. marş basmanın kurallarını yazarsanız seviniriz.Bilmeyen arkadaşlarda öğrenir sayenizde :Bende dahil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:56 ----------

Selam. marş basmanın kurallarını yazarsanız seviniriz.Bilmeyen arkadaşlarda öğrenir sayenizde :Bende dahil.

**

Forumdan Uzaklaştırıldı
"Motor çalışmazsa marş düğmesini
bırakın, birkaç saniye bekleyin
ve tekrar deneyin. Akünün boşalmaması
için marşa her seferinde
kısa aralıklarla basın. Marş motorunu
bir defada 10 saniyeden
uzun süre çalıştırmayın."

vb

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar