Motorlu Taşıtlar Vergisi

Herkese selam,
Hayırlı Ramazanlar

Az önce vergileri ödeyim derken aklıma takıldı bilen varsa ceaplarsa sevinirim.

Motorumu Haziran ayı sonunda aldım, böyle olmasına rağmen bir kaç gün için bile olsa Ocak-2014 taksidini de yatırmak zorunda mıyım? (vergi borcu sorgulamasında çıkınca şaşırdım zira ben bu 6 aylık dönemde ancak birkaç gün kullandım motoru :) Temmuz vergisine bakayım derken Ocak dönemi borcu da çıkınca şaşırdım açıkçası.

İyi forumlar.

Herkese selam,
Hayırlı Ramazanlar

Motorumu Haziran ayı sonunda aldım, böyle olmasına rağmen bir kaç gün için bile olsa Ocak-2014 taksidini de yatırmak zorunda mıyım? (vergi borcu sorgulamasında çıkınca şaşırdım zira ben bu 6 aylık dönemde ancak birkaç gün kullandım motoru :) Temmuz vergisine bakayım derken Ocak dönemi borcu da çıkınca şaşırdım açıkçası.

İyi forumlar.

Zorundasin.01.07.2014 tarihinde trafiğe ciksaydi sadece 2.dönem vergisini ödemen gerekirdi

Tüh kafama,
Aklıma gelseydi beklerdim bir kaç gün, yazık günah 1 depo benzin alır da gezerdim.

Adaletsizlik, benden 6 ay gezmediğim tüketmediğim şeyin vergisini aldılar.
Hayır satan vatandaş da demiyor ki yahu heyecanlısın mal alıyorsun ama bekle bir kaç gün de vergi ödeme boş yere diye,

Neyse artık sağlık olsun, teşekkürler.

Bence 2014 yılı içinde satın alınan her araç için MTV'nin iki taksitini de ödenmek gerek. Yani aracın trafiğe çıkış tarihi 31 Aralık bile olsa 2014 yılı MTV'sinin tamamı ödenmek zorunda. Kolay gelsin.

Yıllık olarak alınacağı için farketmeyecek diyorsun o zaman,
olabilir, bu açıdan düşünmemiştim.

2014 yılının son günü dahi alsanız 2014 ün her iki mtv'si de ödenmek zorunda. Anlaşırsınız geçmiş mtv yi bayi öder o ayrı ama ödemiyolar. Otodaki gibi değil. Onda firmalar üstleniyor hemen geçmiş mtv yi.

Anladım, o zaman alışveriş yapılan tarihin MTV anlamında bir avantaj yada dezavantajı bulunmuyor.

Herkese selam,
Hayırlı Ramazanlar

İyi forumlar.

valla hocam bende 06.07.2014 tarihinde aldım bendede temmuzunki cıkıyor doğal olarak sendeki durum biraz karışık gibi

Öncelikle motorun hayırlı olsun.

Şimdi sen de sadece Temmuz MTV gözükünce kafam yine karıştı zira Ocak dönemi sen de gözükmüyor.

Yazarken yarım kaldı:) Şimdi muamaleciyi aradım, der ki; 1 gün bile geçse MTV ödemen gerekir. Bu durumda sen Temmuz'da aldığın için Ocak dönemini ödemiyorsun, anlaşılmış oldu şimdi.

saolsn teşekkür ederim

yok bendede ocak ayı gözükmüyor, sadece temmuz gözüküyor
yanlız ben tarihi yanlış yazmışım daha demin 13.06.2014 tarihinde aldım
satan adam ilk 6 aylık vergisini yatırmış, sonuc olarak temmuz vergisi bende gözüküyor, şimdi baktım demekki satan kişi ilk 6 aylık mtv yi ödemeden satış yapabiliyormuymuş sendeki durumda buna işaret gösteriyor

O tarafını bilmiyorum, ancak 2. el satışlarda noter borç durumunu sorguluyor diye hatırlıyorum, dolayısıyla satamıyor olması lazım.
Ben Konşuk Motordan sıfır aldım, ancak uyarmadığı için de bayiye kafam bozuldu doğrusu. İnsan söyler de bir hafta sonra al der, her gün motor almıyoruz ki aklımıza gelsin, bedavadan para. Devlet desen ayrı bir soyguncu, 1 hafta için 6 aylık vergi borcu çıkartıyor. Madem 1 haftalık bölümünü al tümünü almak nedir? Hadi bu ufak meblağ, büyük para olsa ne yapardım bilmem.

O tarafını bilmiyorum, ancak 2. el satışlarda noter borç durumunu sorguluyor diye hatırlıyorum, dolayısıyla satamıyor olması lazım.
Ben Konşuk Motordan sıfır aldım, ancak uyarmadığı için de bayiye kafam bozuldu doğrusu. İnsan söyler de bir hafta sonra al der, her gün motor almıyoruz ki aklımıza gelsin, bedavadan para. Devlet desen ayrı bir soyguncu, 1 hafta için 6 aylık vergi borcu çıkartıyor. Madem 1 haftalık bölümünü al tümünü almak nedir? Hadi bu ufak meblağ, büyük para olsa ne yapardım bilmem.

tabi ya allahtan 30 tl :) sağlık olsun artık yapıcak bişey yok
maltepe koşnuktanmı aldın cbf 150 yoksa başka motormu aldın ordan 2.el

13 haziranda aldığım mt-07 yi bugün tescil ettirdim 300tl cebimde kaldı.

Beyler şimdi kısa bi sorum var. Cevabını mesajdan dönerseniz sevinirim. Çünkü her an aktif bir şekilde forumda olamıyorum.
29 temmuz 2014 tarihinde sıfır motor almayı düşünüyorum. Vergi olarak hangi dönem ve miktarda bir ödeme yapmam gerekli ?

Beyler şimdi kısa bi sorum var. Cevabını mesajdan dönerseniz sevinirim. Çünkü her an aktif bir şekilde forumda olamıyorum.
29 temmuz 2014 tarihinde sıfır motor almayı düşünüyorum. Vergi olarak hangi dönem ve miktarda bir ödeme yapmam gerekli ?

ocak 2015 yatırırsın

Arkadaşlar mtv de 6 aylık 2 dönem var yani 1 temmuzdan öncesi ve sonrası önce alırsan 2 dönemi 1 temmuzdan sonra alırsan sadece 2.döneni ödersin
Ödeme zamanları da ocak 31 temmuz31 dir

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:12 ----------

Yani 1.dönem ocak 31'e
2 dönem temmuz 31'e kadardır

Tüh kafama,
Aklıma gelseydi beklerdim bir kaç gün, yazık günah 1 depo benzin alır da gezerdim.

Adaletsizlik, benden 6 ay gezmediğim tüketmediğim şeyin vergisini aldılar.
Hayır satan vatandaş da demiyor ki yahu heyecanlısın mal alıyorsun ama bekle bir kaç gün de vergi ödeme boş yere diye,

Neyse artık sağlık olsun, teşekkürler.
Bende yeni gördüm böyle birseyi ne kadar ilginç bir ülkede yaşıyoruz ya 1 gün ile arada 6aylik dönem var. Heryer adaletsizlik kokuyor buram buram memleketin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar